Παλαιό Ημερολόγιο :
14/05/2022
Νέο Ημερολόγιο :
27/05/2022
Lang1 Lang2 Lang3 Lang4 Lang4

KATHGORIES

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ- ΑΘΩ Άγιον Όρος, 12/11/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ
ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ- ΑΘΩ Άγιον Όρος, 12/11/2021

Σε απάντηση των, όσων είπε τις τελευταίες ημέρες στον τύπο και ειδικά στην εκπομπή «ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ» της ΕΡΤ, ο Αρχ. Βαρθολομαίος ηγούμενος, της διορισμένης νέας αδελφότητας ψευδό-Εσφιγμένου, "εν μία νυκτί" ενάντια του Καταστατικού Χάρτη Αγίου Όρους ... έχουμε να πούμε και να υπενθυμίσουμε τα εξής:

Ότι μέχρι ώρας ήταν απλά γραφικός και μας κατηγορούσε ακόμη πως φυγαδεύαμε και φυγόδικο π. βουλευτή της Χ.Α . Δεν είδαμε να εγκαλείτε τότε ή όταν βγήκε η αλήθεια από κανέναν εισαγγελέα ;

«Τυχαία» απέκρυψαν στοιχεία σε έκθεση του ΚΕΔΑΚ για να πάρουν Ευρωπαϊκά κονδύλια…δεν είπαμε τίποτα ούτε είδαμε εισαγγελικό ενδιαφέρον.

Είναι τρείς, δεν κάνουν βάσει ΚΧΑΟ, ούτε αδελφότητα και όμως παίρνουν φοροαπαλλαγές (πολλαπλάσιες) μεγάλης Μονής … δεν είπαμε τίποτα ούτε είδαμε εισαγγελικό ενδιαφέρον.

Είναι τρείς και διαχειρίζονται κονδύλια και περιουσιακά στοιχεία που πριν μας τα δεσμεύσουν, συντηρούσαν τους 118 μοναχούς της Μονή μας (μην μιλήσουμε για Ευρωπαϊκά κονδύλια που δεν δεχόμασταν)….και πάλι δεν λέμε τίποτα ούτε είδαμε εισαγγελικό ενδιαφέρον για το πως τα διαχειρίζονται τρία άτομα.

Αυτοί ;;;

Φυγοδικεί π. βουλευτής ;
Σε μας κρύβεται!

Συμμετέχουμε σε συλλαλητήρια κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού ;
Εμείς ο πυρήνας του αντιεμβολιάστικού αγώνα.

Συμμετέχουμε κατά των παραβιάσεων και διαχωρισμών ;
Είμαστε φονταμενταλιστές.

Συμμετέχουμε σε συλλαλητήρια κατά της συμφωνίας των Πρεσπών ;
Είμαστε ακροδεξιοί !
Τώρα που καταρρέει η συμφωνία από μόνη της για τους λόγους που διαδηλώναμε, τί είμαστε ;

Κατανοούμε το μένος του προς ολόκληρη την αδελφότητα μας … αλλά άλλο, η γραφικότητα του, κατά το παρελθόν και άλλο η κατηγορία περί ανθρώπινης ζωής που τεχνηέντως αφήνει να εννοηθεί ότι αυτό το «ατυχές» συμβάν συνέβη στην αδελφότητά μας … όμως χωρίς να το πουν διότι αυτό θα ήταν ποινικά «κολάσιμο».
Και ενώ στην αρχή παραποιεί τον αγώνα μας εναντίον στην «υποχρεωτικότητα» του εμβολίου αφού η πίστη μας βασίζεται στην ελεύθερη βούληση.
Αναφέρει το «ατυχές» γεγονός χωρίς να ονομάσει και το αφήνει να εννοηθεί ότι έλαβε χώρα στην Μονή μας.

Αυτό όμως είναι εξίσου ανήθικο και ελπίζουμε εξίσου παράνομο με την διασπορά ψευδών ειδήσεων ;

Θεωρούμε πια όμως ότι «υπερέβη τα εσκαμμένα» με τις πρόσφατες δηλώσεις του και την επιτηδευμένη εκμετάλλευση θανάτου νέου μοναχού σε άλλη Μονή, ως προς την στοχοποίηση, της δική μας.
Προσπαθούν να συνδέσουν τεχνηέντως ένα πραγματικά δυσάρεστο, λυπηρό γεγονός που συνέβη σε άλλη αδελφότητα με την δική μας.

Την ώρα που αυξάνονται τα κρούσματα είναι μόνο ώρα για προσευχή και όχι για πονηρούς τρόπους επικοινωνιακών εντυπώσεων … αλλά γνωστό το ήθος του στο Άγιο Όρος. Στο Φανάρι ;;;

Με την παρούσα τον ενημερώνουμε ότι αν έχει να πει εναντίον μας, κάτι, να μιλήσει ή αν δεν έχει να σωπάσει.

Η ανοχή μας περί διασποράς ψευδών ειδήσεων σταματά εδώ.

Από δω και πέρα θα λογοδοτήσει στον νόμο και αυτός και όσοι αναμεταδίδουν τις ψευδείς ή παραπλανητικές του ειδήσεις.

Αυτός είναι ικανός για λόγους εντυπώσεων και λόγους συμφέροντος να πει ή πονηρά να αφήσει να εννοηθεί ότι εμείς σχεδιάσαμε την δολοφονία του Καποδίστρια πρέπει τα Μέσα να την αναμεταδώσουν ;

Εκ του Γραφείου Τύπου
Ιεράς Μονής Εσφιγμένου – Άγιο Όρος

Αγαπητοί φίλοι της σελίδας, παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και κόσμιοι στις εκφράσεις σας, με σεβασμό, κατανόηση και αξιοπρέπεια, προς τους συνανθρώπους μας, όπως αρμόζει σε λογικούς ανθρώπους, αλλά και σε ενσυνείδητους Χριστιανούς οι οποίοι κάνουν πράξη τον Ευαγγελικό λόγο, «Αγαπάτε αλλήλους». Φυλάξτε το στόμα σας, από λόγια περιττά, πικρόχολα, ανώφελα, ασκηθείτε στην προσευχή του Ιησού, εγκρατευθείτε και ο Κύριος θα σας περιβάλλει με το ανεκτίμητο δώρο της αγάπης Του. Οι απόψεις της ιστοσελιδας μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο την ιστοσελιδα. Οι διαχειριστές της ιστοσελιδας δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων. Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα. Με βάση τα παραπάνω με λύπη θα αναγκαζόμαστε να διαγράφουμε τα απρεπή και βλάσφημα σχόλια τα οποία δεν αρμόζουν στον χαρακτήρα και στο ήθος της σελίδας μας χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.