Παλαιό Ημερολόγιο :
11/04/2024
Νέο Ημερολόγιο :
24/04/2024
Lang1 Lang2 Lang3 Lang4 Lang4

KATHGORIES

Προς κατάργηση τα… Χριστούγεννα για τους ανεμβολίαστους στην Ευρώπη – Άρχισαν τα lockdown

Προς κατάργηση τα… Χριστούγεννα για τους ανεμβολίαστους στην Ευρώπη – Άρχισαν τα lockdown

Χριστούγεννα στην Αυστρία - Sputnik Ελλάδα, 1920, 12.11.2021

Μπλόκο σε όσους εμποδίζουν να χτιστεί το πολυπόθητο τείχος ανοσίας.

«Μαύρα» Χριστούγεννα κινδυνεύουν να κάνουν οι Ευρωπαίοι που δεν έχουν σηκώνει ακόμα μανίκι για να θωρακιστούν κατά του κορονοϊού, καθώς η μία κυβέρνηση μετά την άλλη τους βάζει στο… περιθώριο, επιβάλλοντας lockdown, αλλά και άλλα περιοριστικά μέτρα.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση κάλεσε άλλωστε σήμερα (12/11) τα κράτη μέλη να λάβουν περισσότερες προφυλάξεις για να περιορίσουν την περαιτέρω εξάπλωση της πανδημίας που «σαρώνει» πολλές χώρες, ενόψει μάλιστα και της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων, κατά την οποία αναμένεται νέα «έκρηξη».

Η μετάλλαξη Δέλτα, η οποία έχει επικρατήσει και θεωρείται πιο μεταδοτική «θερίζει», βάζοντας στο «μάτι» κυρίως ανεμβολίαστους, χωρίς να κάνει ηλικιακές διακρίσεις.

«Πρέπει να προετοιμάσουμε τα συστήματα Υγείας μας για έναν όλο και αυξανόμενο αριθμό ασθενών», κατέστησε σαφές η Επίτροπος Υγείας της ΕΕ, Στέλλα Κυριακίδου σε συνέντευξή της στη γερμανική εφημερίδα «Die Welt», προσθέτοντας ότι η εποχική γρίπη ενδέχεται να επιδεινώσει ακόμα περισσότερο την κατάσταση.

Κορονοϊός στη Ρωσία - Sputnik Ελλάδα, 1920, 12.11.2021

Οι κυβερνήσεις χωρών όπως η Ολλανδία, η Αυστρία, η Βρετανία, η Δανία, αλλά και άλλων με υψηλό ποσοστό αρνητών, έχουν βάλει στο στόχαστρό τους τους ανεμβολίαστους, οι οποίοι υψώνουν εμπόδια στο χτίσιμο του πολυπόθητου τείχους ανοσίας. Από την πλευρά τους έτσι τους υψώνουν απαγορευτικά.

Ειδικοί γράφουν και… σβήνουν έκτακτα μέτρα που θα ανακοινωθούν ενόψει των Χριστουγέννων, ενώ ανάλογες αποφάσεις αναμένεται να πάρουν και οι χώρες με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη όπως η Ρουμανία, η Βουλγαρία, η Λετονία και η Τσεχία.

Την ίδια ώρα, τα συστήματα Υγείας σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες δοκιμάζονται για μία ακόμη φορά και ασφυκτιούν, φτάνοντας στα όρια της κατάρρευσης, αφού οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας γεμίζουν από ασθενείς με COVID-19.

Η κατάσταση στις χώρες κυρίως της ανατολικής Ευρώπης είναι δραματική, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αυτό της Ρουμανίας με 500 περίπου θανάτους την ημέρα από κορονοϊό, καθώς μόνο το 36% των πολιτών έχει εμβολιαστεί. Το Βουκουρέστι αναμένεται έτσι να ανακοινώσει μέτρα περιορισμού, στον δρόμο που χάραξε η Λετονία με lockdown ενός μήνα.

Σημειώνεται ότι μόνο η Βουλγαρία βρίσκεται χαμηλότερα στην εμβολιαστική κάλυψη...

Μίνι lockdown για όλους στην Ολλανδία

Η Ολλανδία θα επιστρέψει σε μερικό lockdown από αύριο, Σάββατο (13/10), αφού ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε ανακοίνωσε πως οι υγειονομικοί περιορισμοί, από τους οποίους οι Ολλανδοί νόμιζαν ότι θα ξεμπέρδευαν, θα επιβληθούν εκ νέου για τρεις εβδομάδες.

Η κυβέρνηση αποφάσισε έτσι τα μπαρ, τα εστιατόρια και τα απαραίτητα καταστήματα, όπως τα σούπερ μάρκετ να κλείνουν στις 20:00 τοπική ώρα, ενώ τα «μη αναγκαία« καταστήματα στις 18:00.

Παράλληλα, οι πολίτες καλούνται να μην δέχονται περισσότερα από 4 άτομα στα σπίτια τους και να κάνουν τηλεργασία, «εκτός κι αν αυτό δεν είναι πραγματικά δυνατό», ενώ θα επιβληθούν εκ νέου μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Επίσης, απαγορεύτηκαν οι δημόσιες εκδηλώσεις, αλλά και η παρουσία θεατών σε μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις (συμπεριλαμβανομένου του αγώνα μεταξύ Ολλανδίας - Νορβηγίας την επόμενη εβδομάδα), σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η ταχεία αύξηση των κρουσμάτων COVID-19.

Τα σχολεία θα παραμείνουν πάντως ανοικτά και οι έξοδοι εκτός της οικίας θα επιτρέπονται.

«Απόψε, μεταφέρουμε ένα πολύ δυσάρεστο μήνυμα με πολύ δυσάρεστα και εκτεταμένα μέτρα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ρούτε, σε τηλεοπτικό διάγγελμα, προσθέτοντας: «Ο ιός βρίσκεται παντού και πρέπει να τον πολεμήσουμε παντού».

Η ολλανδική κυβέρνηση εξετάζει, τέλος, τρόπους να περιορίσει την πρόσβαση σε εσωτερικούς χώρους στους πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί, ένα ευαίσθητο ωστόσο μέτρο που θα απαιτήσει την έγκριση του κοινοβουλίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως διαδηλωτές διαμαρτύρονταν στη Χάγη τη στιγμή της ανακοίνωσης των υγειονομικών μέτρων, που θα τεθούν σε ισχύ από αύριο το βράδυ

«Ευτυχώς, η μεγάλη πλειονότητα (του πληθυσμού) έχει εμβολιαστεί, εάν όχι τα προβλήματα στα νοσοκομεία θα ήταν ανυπολόγιστα τώρα», υπογράμμισε ο Ρούτε.

Μέτρα μόνο για ανεμβολίαστους σε Γερμανία και Αυστρία

Την ίδια ώρα, λόγω της έκρηξης των κρουσμάτων και των εισαγωγών στις ΜΕΘ, η κυβέρνηση της Γερμανίας εφαρμόζει lockdown μόνο για τους ανεμβολίαστους, οι οποίοι θα μπορούν να κυκλοφορούν μόνο υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Συγκεκριμένα, όσοι δεν έχουν εμβολιασθεί δεν θα μπορούν να βγαίνουν από τις κατοικίες τους παρά μόνο για λόγους εργασίας ή ιατρικούς, για να προμηθευτούν τα βασικά είδη πρώτης ανάγκης, αλλά και για σωματική άσκηση.

Στο κρατίδιο της Έσσης οι ανεμβολίαστοι δεν μπορούν μάλιστα ούτε να ψωνίζουν, ενώ πολλοί ειδικοί συμβουλεύουν να μην ανοίξουν φέτος οι χριστουγεννιάτικες αγορές.

Τα χνάρια της Γερμανίας θα ακολουθήσει και η γειτονική Αυστρία, καθώς ο καγκελάριος Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ, ανακοίνωσε σήμερα ότι η κυβέρνησή του σκοπεύει να επιβάλει εθνικό lockdown για τους ανεμβολίαστους, ώστε να περιοριστεί η πανδημία του κορονοϊού.

Πιστοποιητικό ή τεστ για είσοδο σε μπαρ και εστιατόρια στη Δανία

Η Δανία μπορεί να ήταν από τις πρώτες χώρες που επέστρεψαν στη ζωή προ πανδημίας, αίροντας πριν από δύο μήνες τους περιορισμούς για τη διασπορά της COVID-19 και πετώντας τις μάσκες, όπως και τα υγειονομικά πιστοποιητικά, ωστόσο η κανονικότητα δεν κράτησε πολύ, καθώς τα μέτρα επανήλθαν.

Η κυβέρνηση της Δανίας αποφάσισε έτσι να βγάλει από το συρτάρι το ψηφιακό υγειονομικό πιστοποιητικό «corona pass», που πιστοποιεί ότι κάποιος έχει εμβολιαστεί ή έχει αρνητικό τεστ COVID-19, προκειμένου να του επιτραπεί η είσοδος σε μπαρ και εστιατόρια.

Την επαναφορά περιοριστικών μέτρων ανακοίνωσε και η κυβέρνηση στη Νορβηγία, εξουσιοδοτώντας τους δήμους να χρησιμοποιούν το «πάσο υγείας».

Αλλά και στη Βρετανία αναμένεται να παρθούν ανάλογα μέτρα, καθώς η κατάσταση δείχνει πάλι να ξεφεύγει με περίπου 50 χιλιάδες κρούσματα την ημέρα και σημαντική αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία.

Αγαπητοί φίλοι της σελίδας, παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και κόσμιοι στις εκφράσεις σας, με σεβασμό, κατανόηση και αξιοπρέπεια, προς τους συνανθρώπους μας, όπως αρμόζει σε λογικούς ανθρώπους, αλλά και σε ενσυνείδητους Χριστιανούς οι οποίοι κάνουν πράξη τον Ευαγγελικό λόγο, «Αγαπάτε αλλήλους». Φυλάξτε το στόμα σας, από λόγια περιττά, πικρόχολα, ανώφελα, ασκηθείτε στην προσευχή του Ιησού, εγκρατευθείτε και ο Κύριος θα σας περιβάλλει με το ανεκτίμητο δώρο της αγάπης Του. Οι απόψεις της ιστοσελιδας μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο την ιστοσελιδα. Οι διαχειριστές της ιστοσελιδας δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων. Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα. Με βάση τα παραπάνω με λύπη θα αναγκαζόμαστε να διαγράφουμε τα απρεπή και βλάσφημα σχόλια τα οποία δεν αρμόζουν στον χαρακτήρα και στο ήθος της σελίδας μας χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.