Παλαιό Ημερολόγιο :
06/04/2024
Νέο Ημερολόγιο :
19/04/2024
Lang1 Lang2 Lang3 Lang4 Lang4

KATHGORIES

Έλεος! Σε παπική Θεία Λειτουργία ο Βαρθολομαίος ανήμερα της εορτής του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά | Κατάνυξη

17 Μαρ 2023

του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη, Contributor Editor

Ούτε η πένθιμη περίοδος της Μεγάλης Σαρακοστής δεν ανακόπτει τα οικουμενιστικά του έκτροπα…

Για την επέτειο των δέκα ετών από την εκλογή του Πάπα Φραγκίσκου, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος την Κυριακή 12 Μαρτίου 2023, το απόγευμα, παρέστη στη Θεία Λειτουργία στον παπικό Ναό του Αγίου Πνεύματος στο Harbiye.

Την απαράδεκτη πρακτική των συμπροσευχών επέλεξε να τιμήσει αυτοπροσώπως ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως το απόγευμα της Β’ Κυριακής των Νηστειών, που η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τους αγώνες του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά.

Όπως μας ανέφερε ο Ομότιμος ομολογητής καθηγητής του ΑΠΘ, πρωτ/ρος π. Θεόδωρος Ζήσης, στην ομιλία του “Ο Άγιος Γρηγόριος Παλαμάς διωκόμενος. Η Αποτείχιση και η φυλάκισή του”., στην κλείδα της Πατρολογίας του Migne ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς κατατάσσεται στις αιρέσεις. 

Γιατί επέλεξε τόσο προκλητικά να συμπροσευχηθεί ο Πατριάρχης ανήμερα της εορτής του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά με εκείνους που δεν τον τιμούν αλλά τον θεωρούν αιρετικό;

Στο έργο του «Λόγος αποδεικτικός περί της εκπορεύσεως του Αγίου Πνεύματος» λέει ο άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς˙“Πάλιν ο δεινός και αρχέκακος όφις την εαυτού κεφαλήν καθ’ημών διαίρων, υποψυθιρίζει τα της αληθείας αντίθετα”. Και παρακάτω, αφού λέει ότι αυτός ο διάβολος είναι που παρεκίνησε τους Αρείους, τους Απολλιναρίους, τους Ευνομοίους και Μακεδονίους και πολλούς ετέρους αιρετικούς, “ούτος τοίνυν ο νοητός και διά τούτο μάλλον επάρατος όφις, το πρώτον και μέσον και τελευταίον κακόν, μηδαμώς επιλελησμένος της οικείας κακοτεχνίας, διά των αυτώ πειθηνίων Λατίνων, περί Θεου καινάς εισφέρει φωνάς*”. 

Ήδη ο άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς είπε αυτό που αργότερα θα πει ο άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, ότι ο πάπας είναι αντίχριστος. «Τον πάπα να καταράσθε, γιατί αυτός θα είναι η αιτία όλων των κακών (της Ορθοδόξου πίστεως)» 

Ο μακαριστός ομολογητής και φιλόλογος Νικόλαος Σωτηρόπουλος ρίχνει φώς στα σκοτάδια του Φαναρίου, για να μας προφυλάξει. Στο άρθρο του “Ο μεγαλύτερος εχθρός της Πίστεως” αναφέρει μεταξύ άλλων συγκλονιστικών αποκαλύψεων: “Ὁ Bαρθολομαῖος εἶνε ἀντιπατερικός. Φρονεῖ, ὅτι οἱ Πατέρες τῆς Ἐκκλησίας, οἱ μεγάλοι διδάσκαλοι καὶ πρότυπα ποιμένων, ὧν τὰ μνημόσυνα αἰώνια καὶ τὰ λείψανα εὐωδιάζουν καὶ θαυματουργοῦν, ἀπέτυχον στὴν ἐποχή τους, διότι δὲν εἶχαν ἀγάπη, εἶχαν φανατισμό, ἦσαν μισογύνηδες καὶ ταλιμπάν! Ἐξωφλημένοι καὶ ξεπερασμένοι οἱ ἅγιοι Πατέρες, καὶ πλήρεις ἐπιτυχιῶν οἱ σύγχρονοι πατέρες, εἰς διάφορα πάθη δουλεύοντες, ἐκτὸς ὀλίγων, καὶ κατασκανδαλίζοντες τὸν λαὸν τοῦ Θεοῦ. Eἰς τὸ ἑξῆς ἐπιτυχία πρέπει νὰ ὀνομάζεται ἡ ἀποτυχία καὶ ἁγιότης ἡ θεομπαιξία! Ἐπὶ πλέον ὁ Bαρθολομαῖος, τοὺς Πατέρες, οἱ ὁποῖοι ἀπέσχισαν τοὺς αἱρετικοὺς ἀπὸ τὸ σῶμα τῆς Ἐκκλησίας, θεωρεῖ θύματα τοῦ ἀρχεκάκου ὄφεως καὶ ὑποδίκους ἐνώπιον τοῦ Θεοῦ! Kαὶ νὰ προσευχώμεθα νὰ τοὺς ἐλεήσῃ ὁ Θεός”.

Ειλικρινή Μετάνοια σε όλους μας!

*Πάλι ο πρωταίτιος του κακού όφις, ο διάβολος, σηκώνοντας την κεφαλή του εναντίον μας, υποψυθιρίζει τα αντίθετα προς την αληθεία, αυτός, λοιπόν, ο νοερός και γι’αυτό περισσότερο καταραμένος διάβολος, που είναι το πρώτο και μεσαίο και το τελευταίο κακό, δεν ξέχασε καθόλου την κακοτεχνία του, το κακό έργο του, με τους λατίνους, που είναι πειθήνια όργανά του, εισαγάγει καινούργιες φωνές σχετικά με τον Θεό.

Αγαπητοί φίλοι της σελίδας, παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και κόσμιοι στις εκφράσεις σας, με σεβασμό, κατανόηση και αξιοπρέπεια, προς τους συνανθρώπους μας, όπως αρμόζει σε λογικούς ανθρώπους, αλλά και σε ενσυνείδητους Χριστιανούς οι οποίοι κάνουν πράξη τον Ευαγγελικό λόγο, «Αγαπάτε αλλήλους». Φυλάξτε το στόμα σας, από λόγια περιττά, πικρόχολα, ανώφελα, ασκηθείτε στην προσευχή του Ιησού, εγκρατευθείτε και ο Κύριος θα σας περιβάλλει με το ανεκτίμητο δώρο της αγάπης Του. Οι απόψεις της ιστοσελιδας μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο την ιστοσελιδα. Οι διαχειριστές της ιστοσελιδας δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων. Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα. Με βάση τα παραπάνω με λύπη θα αναγκαζόμαστε να διαγράφουμε τα απρεπή και βλάσφημα σχόλια τα οποία δεν αρμόζουν στον χαρακτήρα και στο ήθος της σελίδας μας χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.