Παλαιό Ημερολόγιο :
16/03/2024
Νέο Ημερολόγιο :
29/03/2024
Lang1 Lang2 Lang3 Lang4 Lang4

KATHGORIES

Ανοικτή Επιστολή της Γνησίας Ιεράς Μονής Εσφιγμένου σχετικά με την στάση της Κρατούσης Εκκλησίας απέναντι στους εμβολιασμούς.

Ἐν Αγίῳ Ὄρει τῇ 28η Ἀπριλίου 2021

15η Ἀπριλίου 2021

Ἀριθμ. Πρωτ. 52

Ανοικτή Επιστολή 

της Γνησίας Ιεράς Μονής Εσφιγμένου

σχετικά με την στάση της Κρατούσης Εκκλησίας απέναντι στους εμβολιασμούς

«Ποιμένες πολλοί διέφθειραν τον αμπελώνα μου, εμόλυναν την μερίδα μου»

(Προφήτης Ιερεμίας 12,10)

Αφορμή για την σύνταξη της παρούσης ανοικτής επιστολής αποτελεί η ακόλουθη ανακοίνωση τῆς Διαρκοῦς Ἱερᾶς Συνόδου τῆς επίσημης Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος: «Τὰ ἐμβόλια δὲν ἀπαιτοῦν τὴν χρήση καλλιεργειῶν ἐμβρυϊκῶν κυττάρων γιὰ τὴν παραγωγή τους. Ἡ ἐπιλογὴ τοῦ εμβολιασμοῦ δὲν εἶναι ζήτημα θεολογικὸ ἤ ἐκκλησιαστικὸ, καὶ ἀποτελεῖ ἐλεύθερη προσωπικὴ ἐπιλογὴ τοῦ κάθε ἀνθρώπου σὲ ἐπικοινωνία μὲ τὸν ἰατρό του, χωρίς ὁ ἐμβολιασμός νὰ συνιστᾶ ἔκπτωση ἀπὸ τὴν ὀρθὴ Πίστη καὶ ζωὴ» (Ἀνακοινωθὲν τῆς ΔΙΣ, 12-13/1/2021). Στο ίδιο μήκος κύματος εντάσσεται και η προτροπή του νεοημερολογίτου «αρχιεπισκόπου» Ιερωνύμου: «Νὰ ἔχουμε ἐμπιστοσύνη στοὺς ἐπιστήμονες, στοὺς εἰδικοὺς αὐτοὺς ἀνθρώπους. Νὰ τρέξουμε νὰ ἐμβολιασθοῦμε».

Από τις ανωτέρω ενδεικτικές θέσεις γίνεται ακροθιγώς κατανοητό το πώς αντιμετώπισε η επίσημη Εκκλησία της Ελλάδος το πολύ σοβαρό θέμα του εμβολιασμού. Η στάση της από την πρώτη στιγμή του προβλήματος ήταν εντελώς κοσμική και νωχελική, χωρίς ίχνος αγιοπατερικής σύνεσης και σοφίας. Σύσσωμη η Ιεραρχία της, επίσκοποι αλλά και ιερείς, υποτάχθηκαν ευθύς στις αθεϊστικές όσο και αντισυνταγματικές αποφάσεις της κυβέρνησης και υιοθέτησαν κάθε νεοταξίτικο μέτρο προστασίας της δημόσιας υγείας, όπως το κλείσιμο των Ιερών ναών, τους περιορισμούς στην τέλεση και παρακολούθηση των μυστηρίων, την υπό όρους προσκύνηση των αγίων εικόνων, την υποχρεωτική μασκοφορία (το οποίο μεταξύ των άλλων υποδηλώνει υποδούλωση και έλλειψη σεβασμού στην ανθρώπινη υπόσταση) και τόσα άλλα πρωτόγνωρα για την κοινωνία μας μέτρα, τα οποία μας παραπέμπουν σε περιόδους πρωτοχριστιανικών διωγμών όπου οι χριστιανοί δεν μπορούσαν να ασκήσουν ελεύθερα τα πνευματικά τους καθήκοντα. Οι μισθωτοί «ποιμένες» έλαβαν όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα ως να ήταν η εκκλησία ένας κοσμικός χώρος συνάθροισης των ανθρώπων, όπως οι χώροι μαζικής εστίασης, οι υπεραγορές και οι δημόσιες υπηρεσίες, χωρίς να λάβουν ουδόλως υπόψη τους ότι σύμφωνα με τον Άγιο Ιωάννη Χρυσόστομο, αυτό το Άγιον Πνεύμα κατέρχεται εντός του Ναού, το οποίο αγιάζει ακόμα και την σκόνη που επικάθεται σε αυτόν, γι’ αυτόν τον λόγο και τα σκουπίδια από τους Ιερούς Ναούς δεν τα πετάμε στους υπονόμους και στα κοινά σκουπίδια αλλά στο «χωνευτήριο» και σε ειδικούς καθαρούς τόπους. 

Την πρωτοφανή ασέβεια συμπληρώνει το σκηνικό των καλυμμένων ιερέων οι οποίοι εντός των ναών προσεύχονται με μάσκα, δίνουν το αντίδωρο σε σακουλάκι, κάποιοι – οι πιο ασεβείς έχουν απαγορεύσει το χειροφίλημα ή έχουν καλύψει την δεξιά τους με ύφασμα για να μην την ακουμπούν τα χείλη των πιστών και βέβαια τα άφθονα αντισηπτικά τα οποία υπάρχουν διάσπαρτα εντός των ναών για την προστασία των πιστών για να μην πεθάνουν από τον ιό.

Το ανωτέρω δίπτυχο της ασέβειας, όμως ωχριά μπροστά στην ασεβέστατη και καταχθόνια απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, με την οποία εκθύμως προτείνεται το εμβόλιο και θεωρείται όχι ως ζήτημα θεολογικό ή εκκλησιαστικό, αλλά καθαρά ως προσωπικό. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την σειρά.

Ὁ θεολόγος καὶ Δρ. Βιοηθικῆς του Πανεπιστημίου Αθηνών π. Στυλιανὸς Καρπαθίου σε εμπεριστατωμένη επιστολή του στην οποία εστιάζει στους πνευματικούς κινδύνους από την χρήση εμβρυϊκών κυττάρων στα εμβόλια, υπέβαλε ερώτηση στην Διαρκή Ιερά Σύνοδο (ΔΙΣ) για το εάν αυτά περιέχουν εμβρυϊκὰ κύτταρα από εκτρώσεις. Η απαντητική επιστολή που έλαβε τόσο από την ΔΙΣ όσο και από την Επιτροπή Βιοηθικής την οποία επίσης η ΔΙΣ έχει συστήσει ήταν ότι «Τὰ ἐμβόλια δὲν ἀπαιτοῦν τὴν χρήση καλλιεργειῶν ἐμβρυϊκῶν κυττάρων γιὰ τὴν παραγωγὴ τους». Η βιβλιογραφική πηγή την οποία επικαλείται η Επιτροπή Βιοηθικής, προέρχεται από την North Dakota Health. Το τρομακτικό όμως στην υπόθεση είναι, ότι όποιος διαβάσει ολόκληρη την απάντηση της Notrh Dakota Health θα διαπιστώσει ότι η απάντησή της δεν ήταν η πιο πάνω, αλλά η ακόλουθη: «Παρ’ ὅλο ποὺ δὲν ἀπαιτεῖται ἡ ἐν λόγῳ ἀνθρώπινη κυτταρικὴ σειρὰ γιὰ παραγωγὴ ἐμβολίων,ὅμως αὐτὴ χρησιμοποιήθηκε». Τί παρατηρούμε; Ότι τόσο η ΔΙΣ όσο η Επιτροπή Βιοηθικής, τόλμησαν να αλλοιώσουν την έννοια του κειμένου παραποιώντας το, προφανώς για ευνόητους λόγους. Και τι έπραξαν; Χωρίς να φοβηθούν τον Θεό και να ντραπούν τους ανθρώπους, πετσόκοψαν, το τελευταίο κομμάτι από την ανακοίνωση των εργαστηρίων παρασκευής των εμβολίων το οποίο έλεγε «όμως αυτή χρησιμοποιήθηκε»λύνοντας τα χέρια στην ελληνική κυβέρνηση για την έναρξη μαζικών εμβολιασμών.

Ντροπή στους… «αγίους» της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου! Από την θέση αυτή τους εγκαλούμε ότι είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για πλαστογραφία και εξαπάτηση του ελληνικού λαού. Μέχρι στιγμής γνωρίζαμε ότι η έκτρωση αποτελεί ίσως το πιο ειδεχθές έγκλημα το οποίο δύναται να πράξει ένας άνθρωπος. Κι όμως σήμερα φτάσαμε στο σημείο «δεσποτάδες» να συναινούν στην χρήση εμβολίων τα οποία περιέχουν εμβρυϊκὰ κύτταρα από εκτρώσεις. 

Το θράσος της ΔΙΣ διπλασιάζεται, αν αναλογιστούμε ότι το θέμα αυτό δεν το θεωρούν καν θεολογικό παρά μονάχα προσωπικό, την στιγμή που ακόμα και οι μουσουλμάνοι αρνούνται να κάνουν το εμβόλιο και ξέρετε γιατί; Γιατί αποδείχθηκε ότι το εμβόλιο περιέχει συστατικά και από χοίρο και έτσι απορρίφθηκε από την Μουσουλμανική Βιοηθική! Μάλιστα ο σουνίτης διδάσκαλος του Ισλάμ Μωάμεθ Σάιντ Νόρι δήλωσε: «Ακόμα κι αν μια τρίχα χοίρου πέσει μέσα σε ένα πηγάδι, απαγορεύεται το νερό από αυτό το πηγάδι για τους μουσουλμάνους. Δεδομένου ότι ο χοίρος είναι Χαράμ για τους μουσουλμάνους , δεν επιτρέπεται ένα εμβόλιο που περιέχει τα μέρη του σώματός του». Άκουσον, άκουσον τι προτείνει ένας διδάσκαλος του Ισλάμ και πόσο είναι ασυγκατάβατος στην πλανεμένη πίστη του, κι εδώ δεσποτάδες αποενοχοποιούν ένα εμβόλιο το οποίο περιέχει εμβρυϊκὰ κύτταρα από εκτρώσεις! Αυτό δεν είναι ένα είδος κανιβαλισμού, αυτό δεν είναι ισοπέδωση των πάντων; Στέναξον Ουρανέ και Φρίξον η γη! Ακόμα και Αμερικανοί Ρωμαιοκαθολικοί «επίσκοποι» σε επιστολή τους και παρόλες τις δογματικές πλάνες τους, στο σημείο αυτό αποδείχθηκαν πιο ειλικρινείς από την ΔΙΣ, διότι τόλμησαν να επισημάνουν, ότι «κανένα εμβόλιο δεν είναι ηθικά καθαρό» (thus while neither vaccine iscompletely free from any connection to morally compromised cell lines, παράγραφος ΙΙ The Latest Covid-19 Vaccines, της παραπάνω επιστολής.)

Άρα λοιπόν τα εμβόλια περιέχουν και με την βούλα εμβρυϊκὰ κύτταρα από εκτρώσεις! Τι κακό παράδειγμα! Να βλέπουν οι λαϊκοί τόσους αγιορείτες ηγουμένους, ιερομονάχους και μοναχούς να κάνουν επιδεικτικά το εμβόλιο, να μαγαρίζουν το σώμα τους το οποίο είναι Ναός του Αγίου Πνεύματος, δεχόμενοι τα εν λόγω εμβόλια και έπειτα να προσέρχονται ελαφρά τη καρδία στην Εκκλησία προκειμένου να κοινωνήσουν Σώμα και Αίμα Χριστού! Και δεν το λέμε αυτό επειδή είμαστε ενάντιοι στην ιατρική επιστήμη και τα εμβόλια γενικότερα, όχι βέβαια! Είμαστε ενάντιοι στο συγκεκριμένο εμβόλιο, το οποίο είναι γενετικό, το οποίο δεν είναι ασφαλές αλλά δοκιμάζεται για πρώτη φορά, και είναι άγνωστες τόσο οι βραχυπρόθεσμες όσο και οι μακροπρόθεσμες παρενέργειές του. Και όπως πολύ σωστά επισημαίνει ο θεολόγος καὶ Δρ. Βιοηθικῆς του Πανεπιστημίου Αθηνών π. Στυλιανὸς Καρπαθίου: « Ἐφ’ὅσον ὁ χριστιανός γνωρίζει ενσυνειδήτως τὸ ανήθικο τής προελεύσεως των εμβολίων, πράγμα, ποὺ ἡ Ἐκκλησία ἔχει τὴν ὑποχρέωση νὰ διακηρύξει, κολάζεται, διότι ἡ πράξη αὐτὴ, συνιστᾶ ἔκπτωση ἀπὸ τὴν ὀρθὴ Πίστη καὶ ζωὴ». (βλ. ὅ.π, π. Στυλιανού Καρπαθίου. Δευτέρα ανοικτή επιστολή πρὸς τὴν ΔΙΣ). 

Ήταν όμως αναμενόμενο. Εδώ και δεκαετίες εγκαλούμε την «εκκλησία» των Καινοτόμων για ισοπέδωση των πάντων και ειδικά σε θέματα Πίστεως. Η συμμετοχή της Ελλαδικής Εκκλησίας στο παναιρετικό Παγκόσμιο Συμβούλιο των Εκκλησιών, οι διαβόητοι θεολογικοί διάλογοι μεταξύ Ανατολής και Δύσης οι οποίοι δεν διεξάγονται με σκοπό την ανάδειξη της Αληθείας αλλά με σκοπό την υποδούλωση των ορθοδόξων στον Πάπα, οι οικουμενιστικές πρακτικές όπως οι συμπροσευχές με αιρετικούς ακόμα και με αλλόθρησκους, η αλλοίωση του τυπικού της τέλεσης των Αγίων Μυστηρίων και ειδικά του Αγίου Βαπτίσματος, η πρακτική της «ταρίφας» κατά την τέλεση των διάφορων μυστηρίων, καθώς και τόσες άλλες πρακτικές τις οποίες η ηγεσία του Νέου Ημερολογίου από το 1924 εφαρμόζει, όλα τα προηγούμενα ξεσκεπάζουν την ασέβειά τους, αποκαλύπτουν την αθεοφοβία τους. Διότι από την στιγμή που εκουσίως ισοπεδώνουν τα δόγματα της Ορθοδόξου Πίστεως και αψηφούν τις Άγιες Εντολές του Δεσπότου Χριστού, είναι δυνατόν να σεβαστούν οτιδήποτε άλλο; Είναι δυνατόν να αγωνιστούν για το καυτό θέμα των εμβολιασμών; Η Κρατούσα «εκκλησία» του Νέου Ημερολογίου δεν είναι η Εκκλησία την οποία θεμελίωσε ο Κύριος πάνω στο Τίμιό Του Αίμα! Όχι. Είναι η «εκκλησία» της Νέας Τάξης (εξ ου και το όνομά της – Νέο ημερολόγιο), η οποία δεν ανοίγει τις πόρτες του Παραδείσου, αλλά τις κλείνει! 

Πως δύναται ένας απλός άνθρωπος να το καταλάβει αυτό; Ο Κύριος, μας διαβεβαίωσε ότι εκ των καρπών δυνάμεθα να γνωρίσουμε εάν ένα δένδρο είναι υγιές ή σάπιο. Διότι δεν είναι δυνατόν ένα υγιές δένδρο να παράγει σάπιους καρπούς και το αντίστροφο. Ποιος λοιπόν από τους καρπούς της νεοημερολογίτικης «εκκλησίας» είναι υγιής και σύμφωνος με την διδασκαλία του Ευαγγελίου; Όλοι είναι διαποτισμένοι από τα ακάθαρτα νάματα της παγκοσμιοποιήσεως, του εβραιοκίνητου οικουμενισμού, της εκκοσμίκευσης, της δειλίας και του συμφέροντος. 

Προσπαθήστε να σκεφτείτε έστω και μία περίπτωση κατά την οποία η Διαρκής Ιερά Σύνοδος διώχθηκε, ατιμάσθηκε, ή χλευάσθηκε για την ακραιφνή της στάση πάνω σε θέματα Ορθοδόξου Πίστεως, ελληνικής γλώσσας, παιδείας, εθνικών θεμάτων, στο λαθρομεταναστών, ακόμα και στο θέμα των εμβολίων…Παντού υποταγή, παντού συγκατάβασης, παντού οικονομία, παντού διπλωματία, παντού και πάντα βασιλεύει το δόγμα όχι της ομολογίας αλλά της υπακοής στο σύστημα, στον Καίσαρα, στην Νέα Εποχή, στον Αντίχριστο! Το σύνθημά τους; Δείξτε ταπείνωση, κάντε υπακοή και σωπάστε! Για οποιοδήποτε θέμα περιέχει η ατζέντα!

Σκεφτείτε και το εξής: εάν θεωρητικά είχε φτάσει η ώρα του Αντίχριστου και η κυβέρνηση αποφάσιζε να μοιράσει μικροτσίπ, υποχρεώνοντας τον κάθε πολίτη ή να δεχθεί την εμφύτευση ή να εξοντωθεί, πιστεύετε ότι η επίσημη «εκκλησία» θα έπραττε κάτι διαφορετικό από όσα πράττουν τώρα ο κ. Ιερώνυμος και η ΔΙΣ για τα εμβόλια; Τα επιχειρήματα της Κρατούσης Εκκλησίας θα ήταν ότι η εμφύτευση δεν συνιστᾶ ἔκπτωση ἀπὸ τὴν ὀρθὴ Πίστη καὶ ζωὴ, και ότι είναι απλά μία ευλογημένη τεχνολογική ανακάλυψη η οποία συμβάλει στην ευκολία μας και την αύξηση του βιοτικού μας επιπέδου, όπως λένε και οι ειδικοί. 

Κάποτε ρωτήθηκε ο άγιος Ιππόλυτος εάν στην εποχή του Αντιχρίστου θα υπάρχει ακόμα Εκκλησία και εκείνος απάντησε: Και βέβαια θα υπάρχει Εκκλησία την εποχή του Αντιχρίστου, μόνο που θα συμπορεύεται με τον Αντίχριστο. Αυτό δεν επαληθεύεται στις μέρες μας;

Ας μην λησμονούμε και τούτο, ότι η Εκκλησία στο τέλος θα διωχθεί και θα καταφύγει στην έρημο. Εκείνοι οι οποίοι θα ακολουθήσουν τον Κύριο θα είναι λίγοι, όμως αυτοί θα θεωρηθούν το «μικρό ποίμνιο» για το οποίο είχε πει ο Δεσπότης Χριστός: «Μὴ φοβοῦ τὸ μικρὸν ποίμνιον· ὅτι εὐδόκισε ὁ πατήρ ὑμῶν δοῦναι ὑμῖν τὴν βασιλείαν» (Λουκ. ιβ’, 32). Ο Κύριος μας διαβεβαιώνει ότι παρόλη την λύσσα με την οποία ο διάβολος θα πολεμήσει την Εκκλησία Του, δεν θα καταφέρει στο τέλος να την νικήσει, διότι Αυτή θα παραμείνει αήττητη « καὶ πῦλαι ᾄδου οὐ κατισχύσουσιν αὐτῆς» (Ματθ, ιστ’,18). Είναι αλήθεια ότι οι χριστιανοί της εποχής μας μπαίνουν σιγά – σιγά στην τελική ευθεία για την αναμέτρηση με τον Αντίχριστο. Οι αποφάσεις του καθενός θα σηματοδοτήσουν και την μετά θάνατον πορεία του. Όσοι ακολουθήσουν το Αρνίο θα αγάλλονται αιωνίως, όσοι υποκύψουν είτε από φόβο, είτε από δειλία στα θελήματα του Αντιχρίστου θα βασανίζονται αιωνίως. Η μόνη παρηγοριά μας είναι και θα είναι παντοτινά ο Ιησούς Χριστός. Αυτός παρηγόρησε και ενίσχυσε και τους αγίους μάρτυρες, για να τελειώσουν θεάρεστα το στάδιο του αγώνα τους. Ο ίδιος θα βοηθήσει και όλους τους καλοπροαίρετους πιστούς. Θα είναι πάντα κοντά μας έτοιμος να μας βοηθήσει στις δυσκολίες μας κατά την αψευδή του υπόσχεση« Ἰδοὺ ἐγὼ μεθ’ ἡμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως συντελείας τοῦ αἰῶνος. Ἀμὴν». (Ματθ. κη’20). Με τον Ιησού Χριστό σύμμαχο δεν φοβόμαστε κανέναν!

Ευχέτης προς Κύριον,

Ο Κ Α Θ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Ο Σ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ

+ Ἀρχιμανδρίτης Μεθόδιος και οἱ σύν Ἐμοί Ἐν Χῷ Ἀδελφοί

Αγαπητοί φίλοι της σελίδας, παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και κόσμιοι στις εκφράσεις σας, με σεβασμό, κατανόηση και αξιοπρέπεια, προς τους συνανθρώπους μας, όπως αρμόζει σε λογικούς ανθρώπους, αλλά και σε ενσυνείδητους Χριστιανούς οι οποίοι κάνουν πράξη τον Ευαγγελικό λόγο, «Αγαπάτε αλλήλους». Φυλάξτε το στόμα σας, από λόγια περιττά, πικρόχολα, ανώφελα, ασκηθείτε στην προσευχή του Ιησού, εγκρατευθείτε και ο Κύριος θα σας περιβάλλει με το ανεκτίμητο δώρο της αγάπης Του. Οι απόψεις της ιστοσελιδας μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο την ιστοσελιδα. Οι διαχειριστές της ιστοσελιδας δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων. Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα. Με βάση τα παραπάνω με λύπη θα αναγκαζόμαστε να διαγράφουμε τα απρεπή και βλάσφημα σχόλια τα οποία δεν αρμόζουν στον χαρακτήρα και στο ήθος της σελίδας μας χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.