Παλαιό Ημερολόγιο :
03/10/2021
Νέο Ημερολόγιο :
16/10/2021
Lang1 Lang2 Lang3 Lang4 Lang4

KATHGORIES

Ονομαστήρια Σεβάσμιου Γέροντος της Ιερας Μονης Εσφιγμένου Αγίου Όρους Άθω + Αρχιμανδρίτου κ.κ. Μεθοδίου

Ονομαστήρια Σεβάσμιου Γέροντος της Ιερας Μονης Εσφιγμένου Αγίου Όρους Άθω + Αρχιμανδρίτου κ.κ. Μεθοδίου

Με σεμνή μεγαλοπρέπεια στην Ιερα Μονη Εσφιγμένου τελέστηκε το Σάββατο 14 Ιουνίου με το Πάτριο Εκκλησιαστικό Ορθόδοξο Ημερολόγιο - Εορτολόγιο (27 Ιουνίου 2018 Ν.Η. παπικό ), στον Ιερό Καθολικο Ναό Της Θειας Αναλήψεως Του Σωτήρος και Θεού ημων Ιησού Χριστού, πολυιερατικό Συλλείτουργο για τη μνήμη του Αγιου Μεθοδίου του Ομολογητού Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως .

Στη Θεία Λειτουργία πρωτοστάτησε ο Καθηγούμενος τής Ιεράς Βασιλικής Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Εσφιγμένου Αγίου Όρους Αθω +Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος μαζι με άλλους Αγιορειτες Ιερεις, ο οποίος σήμερα γιορτάζει τα ονομαστήριά του, προσδίδοντας έτσι στην ημέρα ευφρόσυνο και χαροποιό χαρακτήρα.

Στο video ακολουθεί ο εμπνευσμένος Θείος ομολογιακός λόγος του Υιού της Βροντής Γέροντος Μεθοδίου .

Εκ μέρους όλων ημών των διαχειριστών της σελίδας fb filoi.tis.gnisias.Esfigmenou κατά την εύσημον ταύτην ημέραν, των Σεπτών Ονομαστηρίων Σας, Υικώς και ολοψύχως ευχόμεθα στην Ηγουμενια Σας, Έτη Πολλά και Ευλογημένα. Δεόμεθα στον Δωρεοδότη Κύριό μας, να Σας χαρίζει, Υγεία Αδιάπτωτη και Μακροημέρευση, ώστε να συνεχίσετε θεοφιλώς και θεαρέστως, να ποιμένετε, ομολογιακως το ενεπιστευθέν λογικό σας ποίμνιο.

Στο πρόσωπό σας βλέπουμε καθημερινά τον πνευματικό πατέρα που δεν φείδεται κόπων και μόχθων διωγμων και κινδυνων ενεκεν της εὐσεβείας και πού αόκνως αναλώνει τον εαυτό του στην διακονία του Θείου θελήματος. Τον πατέρα που δεν γνωρίζει τι σημαίνει κούραση, δεν κάνει διακρίσεις, αλλά γνωρίζει μονάχα τι σημαίνει αγάπη. Τον άξιο εργάτη του Ευαγγελίου, πού προσφέρεται κατά πάντα και δια πάντα, στην διαρκή υπούργηση του μυστηρίου της σωτηρίας. Αισθανόμαστε την πατρική σας αγκαλιά να μας περικλείει όλους και ας είμαστε μακριά Σας. Με το παράδειγμά σας, μας εχετε διδάξει και μας διδάσκετε, ως γνήσια τεκνα σας, να αγαπάμε ειλικρινά και με πυρινη αγάπη , Τον Χριστό και την Εκκλησία Του και τον Συνάνθρωπο μας.

Και σήμερα που Άγετε τα Σεπτά Σας ονομαστήρια, σπεύδουμε να Σας ευχηθούμε, τα Έτη Σας να είναι Πολλά και Ευλογημένα. Χρεωστικώς και Οφειλετικώς, ευχόμαστε ο Παντοκράτωρ Κύριος μας, να σας ανταποδίδει εκατονταπλασίως τις θυσίες και τους κόπους της πολύχρονης ευδόκιμης διακονίας σας, ως Καθηγουμενος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Εσφιγμένου Αγίου Όρους Άθω ,ως Άξιος Πηδαλιούχος και Ποιμενάρχης.

Την ευχή Σας Άγιε Γέροντα...
Τον ευλογούντα και αγιάζοντα ημάς, Κύριε, φύλαττε εις πολλά έτη Γέροντα " (!!!)

Να ξέρετε ότι κατέχετε την πιο υψηλή θέση στην προσευχή, την καρδιά και την συνείδησή όλων μας.

Ασπαζόμαστε Υικώς την Δεξιάν Σας..

Αγαπητοί φίλοι της σελίδας, παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και κόσμιοι στις εκφράσεις σας, με σεβασμό, κατανόηση και αξιοπρέπεια, προς τους συνανθρώπους μας, όπως αρμόζει σε λογικούς ανθρώπους, αλλά και σε ενσυνείδητους Χριστιανούς οι οποίοι κάνουν πράξη τον Ευαγγελικό λόγο, «Αγαπάτε αλλήλους». Φυλάξτε το στόμα σας, από λόγια περιττά, πικρόχολα, ανώφελα, ασκηθείτε στην προσευχή του Ιησού, εγκρατευθείτε και ο Κύριος θα σας περιβάλλει με το ανεκτίμητο δώρο της αγάπης Του. Οι απόψεις της ιστοσελιδας μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο την ιστοσελιδα. Οι διαχειριστές της ιστοσελιδας δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων. Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα. Με βάση τα παραπάνω με λύπη θα αναγκαζόμαστε να διαγράφουμε τα απρεπή και βλάσφημα σχόλια τα οποία δεν αρμόζουν στον χαρακτήρα και στο ήθος της σελίδας μας χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.