Παλαιό Ημερολόγιο :
14/09/2021
Νέο Ημερολόγιο :
27/09/2021
Lang1 Lang2 Lang3 Lang4 Lang4

KATHGORIES

Μόνο ΣΟΚ! Θα «τιμήσουν» τον «σφαγέα» Αλή Πασά στα Γιάννενα;;; Συνέδριο για την «πολυπολιτισμική οθ. Αυτοκρατορία» ξεσηκώνει οργή

Μόνο ΣΟΚ! Θα «τιμήσουν» τον «σφαγέα» Αλή Πασά στα Γιάννενα;;; Συνέδριο για την «πολυπολιτισμική οθ. Αυτοκρατορία» ξεσηκώνει οργή, vid

200 χρόνια μετά την Επανάσταση δεν θα μπορούσε να διοργανωθεί ένα συνέδριο για τους ήρωες της Ηπείρου;;; Τι απαντά ο Δήμος.

Ο δήμαρχος Ιωαννιτών Μωυσής Ελισάφ επέλεξε, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση, να οργανώσει ένα «διεθνές» τριήμερο συνέδριο για τον «Αλή Πασά και την εποχή του».

Το εν λόγω συνέδριο διοργανώνεται σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, από τις 18 έως τις 20 Ιουνίου. Παρότι η εκδήλωση δεν γίνεται υπό την αιγίδα της επιτροπής «Ελλάδα 2021» της Γιάννας Αγγελοπούλου, υπάρχει στο πρόγραμμα των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Παλιγγενεσία ως «εκδήλωση Τρίτων».

Παρών στην παρουσίαση της πρωτοβουλίας ήταν επίσης ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και βουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος Αμυράς, ο οποίος εξέφρασε τη χαρά του και την βεβαιότητα για την μεγάλη επιτυχία αυτών των εκδηλώσεων.

Δημοσιεύματα διαμαρτύρονται, πως ο Δήμος Ιωαννίνων θα τιμήσει τον σφαγέα Αλή Πασά, έναν εκ των πιο αιμοσταγών πασάδων κατά των Ελλήνων.

Από την πλευρά της η δημοτική αρχή απαντά πως γίνεται «διαστρέβλωση των πραγματικών γεγονότων», χαρακτηρίζοντας «συνειδητό ψεύδος» τον ισχυρισμό ότι η δημοτική αρχή έχει επιλέξει να τιμήσει τον Αλή Πασά.

«Ο δήμος Ιωαννιτών έχει ανακοινώσει εδώ και καιρό τη διοργάνωση ενός διεθνούς, επιστημονικού συνεδρίου, το οποίο θα είναι αφιερωμένο στην εποχή του Αλή Πασά. Μέσα από τεκμήρια και νέα επιστημονικά δεδομένα θα αναδειχθεί η κρισιμότητα της εποχής αυτής, στην κήρυξη και την εξέλιξη της Ελληνικής Επανάστασης. Το συνέδριο διοργανώνεται σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και με στόχο να αναδείξει μία ολόκληρη ιστορική περίοδο, αλλά και την πόλη των Ιωαννίνων», αναφέρεται χαρακτηριστικά, ενώ γίνεται γνωστό και ότι, με βάση τα υγειονομικά δεδομένα, οι ημερομηνίες διεξαγωγής έχουν μεταφερθεί για τον Οκτώβριο.

«Γίνεται σαφές λοιπόν ότι πρόκειται για ένα σημαντικό επιστημονικό γεγονός κι όχι για ένα συνέδριο τιμής στον Αλή Πασά. Δυστυχώς αυτό δεν μπορούν να διαχωρίσουν ορισμένοι, που παραπληροφορούν με θεωρίες συνωμοσίας και ψεύδη. Η ιστορία, όμως, έχει αποδείξει ότι γράφεται μόνο με αλήθειες. Ακόμη κι αν σε κάποιες περιπτώσεις απαιτείται χρόνος», καταλήγει ο δήμος Ιωαννιτών.

Ωστόσο, στο παρακάτω βίντεο, από τον Μάρτιο του 2021, που εντοπίστηκε πέραν του ότι ακούγεται πως η «εποχή του Αλή Πασά» έπαιξε ρόλο στην Ελληνική Επανάσταση, ειπώθηκαν για το συνέδριο τα παρακάτω λόγια, από καθηγήτρια Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων:

«Είναι ένα πολύ σημαντικό συνέδριο και για την πόλη μας και για τον ελλαδικό χώρο, γιατί στην Επανάσταση σπάνια μπαίνει ως πρώτο θέμα η Ήπειρος, ο βαλκανικός χώρος κτλ.

Το τέλος του 8ου αιώνα δηλαδή, η εποχή του Αλή Πασά είναι πάρα πολύ σημαντική για την περίοδο που δείχνει την οθωμανική αυτοκρατορία και μπορούμε να προβάλλουμε τον πολυπολιτισμικό της χαρακτήρα. Να δούμε τον ρόλο των μουσουλμάνων, των Εβραίων, όλων των κοινοτήτων, των ελληνορθοδόξων».

Δηλαδή, 200 χρόνια μετά την Επανάσταση, αντί να τιμηθούν Έλληνες αγωνιστές της Ηπείρου, με πρώτους και καλύτερους εκείνους του Σουλίου, θα γίνει συνέδριο που θα τονίζει τον πολυπολιτισμικό χαρακτήρα της οθωμανικής αυτοκρατορίας;;;;

Μήπως κάποιοι στην Ελλάδα θέλουν να ξαναζήσουν ανάλογες εποχές, ώστε να «λυθεί» έτσι το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας με τους παράνομους μετναάστες, όπως είπε η πρόεδρος της Δημοκρατίας;;;

Κάτι περίεργο συμβαίνει εδώ!

Δείτε, μεταξύ των άλλων, στο 6.12:

Αγαπητοί φίλοι της σελίδας, παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και κόσμιοι στις εκφράσεις σας, με σεβασμό, κατανόηση και αξιοπρέπεια, προς τους συνανθρώπους μας, όπως αρμόζει σε λογικούς ανθρώπους, αλλά και σε ενσυνείδητους Χριστιανούς οι οποίοι κάνουν πράξη τον Ευαγγελικό λόγο, «Αγαπάτε αλλήλους». Φυλάξτε το στόμα σας, από λόγια περιττά, πικρόχολα, ανώφελα, ασκηθείτε στην προσευχή του Ιησού, εγκρατευθείτε και ο Κύριος θα σας περιβάλλει με το ανεκτίμητο δώρο της αγάπης Του. Οι απόψεις της ιστοσελιδας μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο την ιστοσελιδα. Οι διαχειριστές της ιστοσελιδας δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων. Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα. Με βάση τα παραπάνω με λύπη θα αναγκαζόμαστε να διαγράφουμε τα απρεπή και βλάσφημα σχόλια τα οποία δεν αρμόζουν στον χαρακτήρα και στο ήθος της σελίδας μας χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.