Παλαιό Ημερολόγιο :
12/04/2024
Νέο Ημερολόγιο :
25/04/2024
Lang1 Lang2 Lang3 Lang4 Lang4

KATHGORIES

Συνέντευξη του Αγίου Καθηγουμένου +Αρχιμανδρίτη Μεθοδίου στον FOCUS FM για τις εξελίξεις στην Ι. Μ. Εσφιγμένου.

«Την ώρα που Ελλάδα και Τουρκία είναι στα όρια του πολέμου, πάνοπλοι αστυνομικοί κυνηγούν στους μοναχούς της Μονής Εσφιγμένου»-ΗΧΗΤΙΚΟ

Για τις εξελίξεις στην Ιερά Μονή Εσφιγμένου μίλησε στον FOCUS FM ο ηγούμενος της παλαιάς Μονής Εσφιγμένου, Αγίου Όρους, γέροντας Μεθόδιος.

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή «FOCUS στη 1» με τον Στέφανο Δαμιανίδη, είπε ότι «πάνω από τριάντα αστυνομικοί και ΟΠΚΕ» κινητοποιήθηκαν «για ένα άτομο, που ήταν στο κτήμα και ένα άτομο που ήταν στο κονάκι.

«Από την αρχή που έγινε αυτή η αδελφότητα, συνέχεια παραβαίνουν τον καταστατικό χάρτη, τις διεθνείς συνθήκες για το Άγιο Όρος, γιατί είναι πίσω ο Πατριάρχης. Επειδή εμείς δεν μνημονεύουμε τον Πατριάρχη, γίναμε εχθροί.» υπογράμμισε. «Αυτοί δεν είναι μοναχοί, είναι ληστές» είπε και συμπλήρωσε ότι «ήρθαν δύο άτομα και μας λένε ότι έχουμε κάνει κατάληψη ενώ είμαστε εδώ πενήντα χρόνια». Τόνισε δε, ότι «δεν υπάρχει κάποιος να ελέγξει» και διερωτήθηκε «πού είναι οι εισαγγελείς για να ερευνήσουν την αλήθεια».

«Λυπήθηκε είπε ο Βαρθολομαίος για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, αντί να ξεσηκώσει τον κόσμο. Αφού είναι πουλημένος» σημείωσε. «Ο Ιερώνυμος είναι ανύπαρκτος σε καθετί, δεν φαίνεται σε τίποτα. Πού είναι ο Έλληνας Πατριάρχης να ξεσηκώσει τον κόσμο;» κατέληξε.

Αγαπητοί φίλοι της σελίδας, παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και κόσμιοι στις εκφράσεις σας, με σεβασμό, κατανόηση και αξιοπρέπεια, προς τους συνανθρώπους μας, όπως αρμόζει σε λογικούς ανθρώπους, αλλά και σε ενσυνείδητους Χριστιανούς οι οποίοι κάνουν πράξη τον Ευαγγελικό λόγο, «Αγαπάτε αλλήλους». Φυλάξτε το στόμα σας, από λόγια περιττά, πικρόχολα, ανώφελα, ασκηθείτε στην προσευχή του Ιησού, εγκρατευθείτε και ο Κύριος θα σας περιβάλλει με το ανεκτίμητο δώρο της αγάπης Του. Οι απόψεις της ιστοσελιδας μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο την ιστοσελιδα. Οι διαχειριστές της ιστοσελιδας δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων. Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα. Με βάση τα παραπάνω με λύπη θα αναγκαζόμαστε να διαγράφουμε τα απρεπή και βλάσφημα σχόλια τα οποία δεν αρμόζουν στον χαρακτήρα και στο ήθος της σελίδας μας χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.