Παλαιό Ημερολόγιο :
03/06/2024
Νέο Ημερολόγιο :
16/06/2024
Lang1 Lang2 Lang3 Lang4 Lang4

KATHGORIES

"Βοανεργές" Περιοδικό της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου

Μέγας Βασίλειος: 

Τὸ νὰ ἐφησυχάζει κανεὶς, ὅταν τὸ κινδυνευόμενον εἶναι ἡ Πίστις, τοῦτο εἶναι ἴδιον τῆς ἀρνήσεως, τὸ δὲ νὰ ἐλέγχει εἶναι ὁμολογία εἰλικρινής.

 Όσιος Θεόδωρος ο Στουδίτης: Ἐντολὴ γὰρ Κυρίου μὴ σιωπᾶν ἐν καιρῷ κινδυνευούσης Πίστεως. Ὥστε ὅτε περὶ Πίστεως ὁ λόγος, οὐκ ἔστιν εἰπεῖν, ἐγὼ τὶς εἰμί; Ἱερεύς; ἀλλ’ οὐδαμοῦ. Ἄρχων; Καὶ οὐδ’ οὕτως. Στρατιώτης; Καὶ ποῦ; Γεωργός; Καὶ οὐ δ’ αὐτὸ τοῦτο. Πένης; Μόνον τὴν ἐφήμερον τροφὴν ποριζόμενος, οὐδείς μοι λόγος καὶ φροντὶς περὶ τοῦ προκειμένου. Οὐά, οἱ λίθοι κράξουσι, καὶ σὺ σιωπηλὸς καὶ ἄφροντις.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ προς τους αγαπητούς μας φίλους.... 

Έχοντας λάβει πολλά συγκινητικά μηνύματά σας, περί στηρίξεως του αγώνα της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, έχουμε να σας διευκρινήσουμε ότι η σελίδα συντηρείται αποκλειστικά από λαϊκούς φίλους της Μονής με υλικό φωτογραφιών είτε δικό μας, είτε φίλων λαϊκών από τις επισκέψεις τους στην Μονή, είτε από το περιοδικό της Μονής "ΒΟΑΝΕΡΓΕΣ" είτε από τις διάφορες εκδηλώσεις συλλόγων φιλικά προσκείμενων στην Μονή τις οποίες έχουμε παρακολουθήσει στο παρελθόν.

Επίσης αναδημοσιευουμε φωτογραφίες και υλικό από εκατοντάδες άλλες ηλεκτρονικής φύσεως Χριστιανικές πηγές. 

Ουδέποτε η Ιερά Μονή Εσφιγμένου θα συντηρούσε σελίδα στο Facebook. 

Η Ιερά Μονή Εσφιγμένου δεν έχει ούτε ρεύμα πέρα από τις διώξεις και τους αποκλεισμούς που της έχουν επιβληθεί και επιπλέον είναι πολέμια του Internet και οποιασδήποτε μορφής ηλεκτρονικού "φακελώματος". Σας το τονίζουμε αυτό προς αποφυγή παρεξηγήσεων, επίρρηψη ευθυνών και συκοφαντιών προς το Μοναστήρι. 

Οπότε για οποιοδήποτε θέμα πνευματικό ή για όποια δωρεά, παρακαλούμε μην στέλνετε σε εμας μηνύματα.

Επικοινωνήστε κατευθείαν στη Μονή με τον Πατέρα Ιερομόναχο Γρηγόριο στο 6973345171.

Πιστεύουμε όμως ότι με το να ενημερώνουμε μέσω Facebook τον κόσμο που στηρίζει την Μονή, δημιουργούμε μια μεγάλη παρέα φίλων, που θα την στηρίξει έγκαιρα όταν έρθουν τα δύσκολα γιατί θα έχουν ενημερωθεί γρήγορα. Αυτός άλλωστε ήταν και ο πρωταρχικός σκοπός μας.

Επίσης είναι καλό οι φίλοι του Μοναστηριού που λίγο πολύ μοιράζονται κοινές πνευματικές ανησυχίες, να γνωρίζονται μεταξύ τους.

Περιοδικό Βοανεργές

Πληροφορίες - Εγγραφές:

Υπεύθυνως Συνδρομών

κ. Χριστόπουλος Ευάγγελος

Τηλ.: 6942 059 363

Νομός Καβάλας:

κ. Κολοκυθάς Ιωάννης

Τηλ.: 6972 291 676

Για συνδρομές - ταχ. επιταγές:

Ιερομόναχος Γρηγόριος Πολυχρονίου

Ταχ. Γραφείο Αμυγδαλεώνος

Τ.Κ. 640 12 ΑΜΥΓΔΑΛΕΩΝΑΣ

Εσωτερικού: 30€ ανά έτος (6 τεύχη)

Εξωτερικού: 40€ ανά έτος (6 τεύχη)

Αγαπητοί φίλοι της σελίδας, παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και κόσμιοι στις εκφράσεις σας, με σεβασμό, κατανόηση και αξιοπρέπεια, προς τους συνανθρώπους μας, όπως αρμόζει σε λογικούς ανθρώπους, αλλά και σε ενσυνείδητους Χριστιανούς οι οποίοι κάνουν πράξη τον Ευαγγελικό λόγο, «Αγαπάτε αλλήλους». Φυλάξτε το στόμα σας, από λόγια περιττά, πικρόχολα, ανώφελα, ασκηθείτε στην προσευχή του Ιησού, εγκρατευθείτε και ο Κύριος θα σας περιβάλλει με το ανεκτίμητο δώρο της αγάπης Του. Οι απόψεις της ιστοσελιδας μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο την ιστοσελιδα. Οι διαχειριστές της ιστοσελιδας δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων. Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα. Με βάση τα παραπάνω με λύπη θα αναγκαζόμαστε να διαγράφουμε τα απρεπή και βλάσφημα σχόλια τα οποία δεν αρμόζουν στον χαρακτήρα και στο ήθος της σελίδας μας χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.