Παλαιό Ημερολόγιο :
10/02/2024
Νέο Ημερολόγιο :
23/02/2024
Lang1 Lang2 Lang3 Lang4 Lang4

KATHGORIES

Όλα σχετικά και επαναλαμβανόμενα είναι στην Ιστορία.

Την εποχή της αρχιερατείας του Αγίου Χρυσοστόμου υπήρχε ένας άδικος και σκληρός άρχοντας, ο ύπατος Ευτρόπιος, ο οποίος κοντά στα άλλα εγκλήματα του κατάφερε να καταργηθεί το εκκλησιαστικό άσυλο. Την εποχή εκείνη όποιος φυγόδικος ή εγκληματίας κατάφερνε να εισέλθει στον Ιερό χώρο, διεκδικούσε άσυλο και δεν τον άγγιζε ούτε νόμος, ούτε βασιλιάς. Αυτό τον νόμο εισηγήθηκε ο Ευτρόπιος να καταργηθεί. Έφτασε όμως και η δική του ώρα να καταδιωχθεί για την αντιλαϊκή πολιτική του και επειδή ο όχλος θέλησε να τον λιντσάρει κατέφυγε ικέτης στην Εκκλησία και πήρε αγκαλιά τον βωμό. Τότε ο Χρυσόστομος έβγαλε τους δύο περίφημους λόγους του " ότε ο Ευτροπιος..."! για την ματαιότητα των εγκοσμίων. Ο Ευτρόπιος τελικά αποσπάστηκε απο εκεί, εξορίστηκε και αργότερα θανατώθηκε.

Όποιος σήκωσε χέρι εναντίον των Ιερών το χέρι του ξεράθηκε. Μακριά το Κράτος και η Βία των κοσμικών αρχόντων από την Εκκλησία.Υπάρχει ανταπόδοση και σε αυτή τη ζωή και την άλλη.

Αγαπητοί φίλοι της σελίδας, παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και κόσμιοι στις εκφράσεις σας, με σεβασμό, κατανόηση και αξιοπρέπεια, προς τους συνανθρώπους μας, όπως αρμόζει σε λογικούς ανθρώπους, αλλά και σε ενσυνείδητους Χριστιανούς οι οποίοι κάνουν πράξη τον Ευαγγελικό λόγο, «Αγαπάτε αλλήλους». Φυλάξτε το στόμα σας, από λόγια περιττά, πικρόχολα, ανώφελα, ασκηθείτε στην προσευχή του Ιησού, εγκρατευθείτε και ο Κύριος θα σας περιβάλλει με το ανεκτίμητο δώρο της αγάπης Του. Οι απόψεις της ιστοσελιδας μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο την ιστοσελιδα. Οι διαχειριστές της ιστοσελιδας δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων. Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα. Με βάση τα παραπάνω με λύπη θα αναγκαζόμαστε να διαγράφουμε τα απρεπή και βλάσφημα σχόλια τα οποία δεν αρμόζουν στον χαρακτήρα και στο ήθος της σελίδας μας χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.