Παλαιό Ημερολόγιο :
23/09/2022
Νέο Ημερολόγιο :
06/10/2022
Lang1 Lang2 Lang3 Lang4 Lang4

KATHGORIES

Προβλήματα στα σχολεία της Βορείου Ηπείρου

Προβλήματα στα σχολεία της Βορείου Ηπείρου

Νεολαία Ομόνοιας

Άλλη μία χρονιά χωρίς φως στο τούνελ.

Η έναρξη του νέου σχολικού έτους δεν αργεί να έρθει καθώς ήδη έχουμε διανύσει το μεγαλύτερο μέρος των διακοπών και ο Σεπτέμβριος ήδη παραμονεύει.

Η περσινή σχολική χρονιά βρήκε τα σχολεία της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας με μειωμένο αριθμό μαθητών αλλά και με πολλά προβλήματα στις υποδομές.

Λόγω του ότι η εγκατάλειψη της χώρας ετούτης και η αδιαφορία του αλβανικού κράτους για επενδύσεις και πόρους προς τα σχολεία μας καθίσταται πλέον γνώριμη για εμάς είδηση, αυτό που θα μας απασχολήσει για άλλη μία φορά και εφέτος, είναι το εθνικό παραλήρημα των σχολικών εγχειριδίων που δεν έχει τέλος και εξακολουθεί να συνεχίζεται παρόλο των διπλωματικών παρεμβάσεων.

Για άλλη μία χρονιά λοιπόν τα ελληνόπουλα της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας εν μέσω αυτών των εγχειριδίων είναι υποχρεωμένα να διαβάσουν και να μάθουν τα παρακάτω:

Το "γεγονός" ότι οι Αλβανοί είναι οι φυσικοί απόγονοι των Ιλλυριών.

Το Βασίλειο της Ηπείρου είναι Αλβανικό και ως εκ τούτου και ο Βασιλιάς Πύρρος Αλβανός ηγέτης.

Το Δεσποτάτο της Ηπείρου είναι μία αλβανική απόπειρα αυτονόμησης.

Ο αλβανικό λαός υπέστη διώξεις από την Νότια Ηπείρο και τη Δυτική Μακεδονία από του Έλληνες.

Αλυτρωτικές αναφορές που κάνουν λόγω για αλβανικές περιοχές στην Ελλάδα όπως η Τσαμουριά, η Κόνιτσα, η Καστοριά και η Φλώρινα.

Η πρεσβευτική διάσκεψη του Λονδίνου το 1913 μοίρασε αλβανικά εδάφη στα γύρω κράτη.

Εθνικά, πολιτισμικά και γεωγραφικά η Αλβανία εκτείνεται μέχρι την Πρέβεζα.

Δυστυχώς, ο απολογισμός της εκάστοτε σχολικής χρονιάς για τα βορειοηπειρωτόπουλα παραμένει ο ίδιος.

Νεολαία Ομόνοιας

Αγαπητοί φίλοι της σελίδας, παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και κόσμιοι στις εκφράσεις σας, με σεβασμό, κατανόηση και αξιοπρέπεια, προς τους συνανθρώπους μας, όπως αρμόζει σε λογικούς ανθρώπους, αλλά και σε ενσυνείδητους Χριστιανούς οι οποίοι κάνουν πράξη τον Ευαγγελικό λόγο, «Αγαπάτε αλλήλους». Φυλάξτε το στόμα σας, από λόγια περιττά, πικρόχολα, ανώφελα, ασκηθείτε στην προσευχή του Ιησού, εγκρατευθείτε και ο Κύριος θα σας περιβάλλει με το ανεκτίμητο δώρο της αγάπης Του. Οι απόψεις της ιστοσελιδας μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο την ιστοσελιδα. Οι διαχειριστές της ιστοσελιδας δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων. Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα. Με βάση τα παραπάνω με λύπη θα αναγκαζόμαστε να διαγράφουμε τα απρεπή και βλάσφημα σχόλια τα οποία δεν αρμόζουν στον χαρακτήρα και στο ήθος της σελίδας μας χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.