Παλαιό Ημερολόγιο :
13/04/2024
Νέο Ημερολόγιο :
26/04/2024
Lang1 Lang2 Lang3 Lang4 Lang4

KATHGORIES

Γίγαντες λαδορίγανη στην κατσαρόλα

Γίγαντες λαδορίγανη στην κατσαρόλα

Υλικά
500 γρ. γίγαντες μουλιασμένοι σε νερό αποβραδίς
1 φύλλο δάφνης
100 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 πράσο, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
2 πατάτες, χοντροκομμένες
1 κουτ. του γλυκού ξερή ρίγανη
2 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
300 ml ζωμό λαχανικών φρέσκο ή ψυγείου
1 λεμόνι
αλάτι
μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Tips
Σε αυτό το φαγητό ταιριάζει και η απαλή μουστάρδα (προσθέστε 1 κουτ. σούπας) ή λίγο λευκό κρασί με το οποίο θα σβήσουμε τα φασόλια πριν προσθέσουμε τον ζωμό.
Αν οι γίγαντες φούρνου είναι από τα αγαπημένα σας φαγητά τότε οπωσδήποτε πρέπει να δοκιμάσετε τους υπέροχους γίγαντες της κατσαρόλας λαδορίγανη. Το μυστικό της νοστιμιάς τους η απλότητα, τα λίγα υλικά και η μυρωδάτη ρίγανη!
Χρησιμοποιήστε στη συνταγή τα παρακάτω σκεύη και εργαλεία:


Διαδικασία
Βήμα 1
Ρίχνουμε τους γίγαντες με το δαφνόφυλλο σε μια κατσαρόλα σε άφθονο νερό σε δυνατή φωτιά. Αν χρειαστεί τους ξαφρίζουμε με μια κουτάλα με σίτα, και, όταν βράσουν, τους σουρώνουμε.

Βήμα 2
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε με το μισό ελαιόλαδο τα κρεμμύδια, το πράσο και το σκόρδο για 2-3 λεπτά.

Βήμα 3
Προσθέτουμε τους γίγαντες, τις πατάτες, τα μυρωδικά, αλάτι, πιπέρι, τον ζωμό, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και μαγειρεύουμε μέχρι να μείνουν να εξατμιστούν τα υγρά και να μείνουν με το λάδι τους.

Βήμα 4
Μόλις το φαγητό είναι έτοιμο περιχύνουμε με τον χυμό του λεμονιού και σερβίρουμε.

Αγαπητοί φίλοι της σελίδας, παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και κόσμιοι στις εκφράσεις σας, με σεβασμό, κατανόηση και αξιοπρέπεια, προς τους συνανθρώπους μας, όπως αρμόζει σε λογικούς ανθρώπους, αλλά και σε ενσυνείδητους Χριστιανούς οι οποίοι κάνουν πράξη τον Ευαγγελικό λόγο, «Αγαπάτε αλλήλους». Φυλάξτε το στόμα σας, από λόγια περιττά, πικρόχολα, ανώφελα, ασκηθείτε στην προσευχή του Ιησού, εγκρατευθείτε και ο Κύριος θα σας περιβάλλει με το ανεκτίμητο δώρο της αγάπης Του. Οι απόψεις της ιστοσελιδας μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο την ιστοσελιδα. Οι διαχειριστές της ιστοσελιδας δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων. Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα. Με βάση τα παραπάνω με λύπη θα αναγκαζόμαστε να διαγράφουμε τα απρεπή και βλάσφημα σχόλια τα οποία δεν αρμόζουν στον χαρακτήρα και στο ήθος της σελίδας μας χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.