Παλαιό Ημερολόγιο :
12/04/2024
Νέο Ημερολόγιο :
25/04/2024
Lang1 Lang2 Lang3 Lang4 Lang4

KATHGORIES

Κέικ με φρέσκα βερίκοκα και σταφίδες

Κέικ με φρέσκα βερίκοκα και σταφίδες

Υλικά


500γρ. βερίκοκα
3 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
2 κουτ. σούπας βούτυρο
75γρ. μαύρη σταφίδα


Για το κέικ
4 αβγά
200γρ. ζάχαρη καστανή
ξύσμα από 1 λεμόνι
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 καψουλάκι βανιλίνη
125γρ. αραβοσιτέλαιο
250γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
½ κουτ. γλυκού σόδα μαγειρική


Διαδικασία
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Βάζετε το βούτυρο στο ταψάκι και το τοποθετείτε στο φούρνο.

Πλένετε τα βερίκοκα, τα ανοίγετε στη μέση και αφαιρείτε τα κουκούτσια. Μόλις κάνει φουσκάλες το βούτυρο βγάζετε το ταψάκι από το φούρνο και τοποθετείτε τα βερίκοκα με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω. Πασπαλίζετε με τη ζάχαρη και βάζετε τα βερίκοκα στο φούρνο να ψηθούν για 10 λεπτά.

Στο μεταξύ χτυπάτε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη, το ξύσμα του λεμονιού, του πορτοκαλιού και τη βανίλια μέχρι να ασπρίσει και να πήξει το μίγμα. Προσθέτετε τότε το λάδι και χτυπάτε για λίγο ακόμα.


Ρίχνετε στο μίγμα το αλεύρι και τη σόδα σταδιακά, ανακατεύοντας με σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθεί στη ζύμη.

Βγάζετε το ταψάκι από το φούρνο, μοιράζετε στα κενά του ταψιού τη σταφίδα και αδειάζετε από πάνω τη ζύμη του κέικ. Ξαναβάζετε το ταψάκι στο φούρνο και συνεχίζετε το ψήσιμο για 30-35 λεπτά ακόμη μέχρι να ροδοκοκκινίσει το κέικ και να ψηθεί καλά. Το δοκιμάζετε βυθίζοντας στο κέντρο μια οδοντογλυφίδα. Πρέπει να βγει στεγνή.

Αγαπητοί φίλοι της σελίδας, παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και κόσμιοι στις εκφράσεις σας, με σεβασμό, κατανόηση και αξιοπρέπεια, προς τους συνανθρώπους μας, όπως αρμόζει σε λογικούς ανθρώπους, αλλά και σε ενσυνείδητους Χριστιανούς οι οποίοι κάνουν πράξη τον Ευαγγελικό λόγο, «Αγαπάτε αλλήλους». Φυλάξτε το στόμα σας, από λόγια περιττά, πικρόχολα, ανώφελα, ασκηθείτε στην προσευχή του Ιησού, εγκρατευθείτε και ο Κύριος θα σας περιβάλλει με το ανεκτίμητο δώρο της αγάπης Του. Οι απόψεις της ιστοσελιδας μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο την ιστοσελιδα. Οι διαχειριστές της ιστοσελιδας δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων. Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα. Με βάση τα παραπάνω με λύπη θα αναγκαζόμαστε να διαγράφουμε τα απρεπή και βλάσφημα σχόλια τα οποία δεν αρμόζουν στον χαρακτήρα και στο ήθος της σελίδας μας χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.