Παλαιό Ημερολόγιο :
14/04/2024
Νέο Ημερολόγιο :
27/04/2024
Lang1 Lang2 Lang3 Lang4 Lang4

KATHGORIES

Έρευνα:  Το κοινό κρυολόγημα προστατεύει από τον covid & η μετάλλαξη Δέλτα μοιάζει με κρυολόγημα

Έρευνα:  Το κοινό κρυολόγημα προστατεύει από τον covid & η μετάλλαξη Δέλτα μοιάζει με κρυολόγημα

Έλα φίλε αναγνώστη, και θα σε στείλω τώρα – όχι αδιάβαστο, αλλά με ένα χαμόγελο ναααα κολλημένο για μέρες στο πρόσωπό σου – κάτι σαν του Τζόκερ ένα πράμα!

Combo news, δυο άρθρα σε ένα για τη δική σου διασκέδαση!

Επιστημονική ομάδα από το Γέηλ βρήκε ότι το κρυολόγημα ενεργοποιεί γονίδια που με τη σειρά τους κινητοποιούν μόρια του ανοσοποιητικού συστήματος, «φρενάροντας» την αναπαραγωγή του κορωνοϊού

Ο νέος κορωνοϊός είναι ένας εξαιρετικά σύνθετος ιός, με πολλές και διαφορετικές συμπεριφορές, που ποικίλλουν ακόμα και από άτομο σε άτομο. Η «αντιμετώπισή» του, ωστόσο, ενδέχεται να «κρύβεται» σε μία πολύ απλή… λύση. Το… απλό, κοινό κρυολόγημα! Σύμφωνα με έρευνα επιστημονικής ομάδας του Πανεπιστημίου Yale, το απλό κρυολόγημα, η αλλιώς η έκθεση του ατόμου στον ρινοϊό, μπορεί να προσφέρει ασπίδα προστασίας απέναντι στον κορωνοϊό και στις λοιμώξεις που προκαλεί.

Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Γιέηλ, με επικεφαλής την επίκουρη καθηγήτρια Έλεν Φόξμαν, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό πειραματικής ιατρικής «Journal of Experimental Medicine», βρήκαν ότι ο ιός του κρυολογήματος πυροδοτεί την ενεργοποίηση γονιδίων, τα οποία με τη σειρά τους κινητοποιούν άμεσα τη δράση των ιντερφερονών, μορίων του ανοσοποιητικού συστήματος που μπορούν να «φρενάρουν» την αναπαραγωγή του κορωνοϊού SARS-CoV-2 μέσα στους ιστούς των αεραγωγών που έχουν μολυνθεί από τον ρινοϊό.

Πώς η ινδική μετάλλαξη άλλαξε τα συμπτώματα – Ποια είναι τα νέα

Καθηγητής που εστιάζει στην συμπτωματολογία του κορονοϊού εξηγεί τις νέες συνθήκες.

Μικρές διαφοροποιήσεις παρουσιάζουν τα συμπτώματα που σχετίζονται με την μετάλλαξη Δέλτα (ινδική) του κορονοϊού, όπως διαπιστώνουν Βρετανοί επιστήμονες, σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC. O πονοκέφαλος, ο ξηρός λαιμός και η μύτη που τρέχει είναι οι συνηθέστερες ενδείξεις που κάποιος έχει όταν νοσεί με το είδος της μετάλλαξης αυτής.

Με βάση όσα υποστηρίζει ο καθηγητής Τιμ Σπέκτορ, που ερευνά την συμπτωματολογία του κορονοϊού, τα άτομα, ειδικά οι νέοι, που κολλούν τη μετάλλαξη Δέλτα παρουσιάζουν συμπτώματα κοινού κρυολογήματος. Ωστόσο, ακόμα κι αν δεν αισθάνονται άρρωστοι, μεταδίδουν τον ιό. Ο καθηγητής συμβουλεύει τον κόσμο να κάνει τεστ σε περίπτωση που πιστεύει ότι έχει κορονοϊό.

Το NHS έχει διευκρινίσει πως τα κλασικά συμπτώματα του κορονοϊού είναι βήχας, πυρετός και απώλεια όσφρησης ή και γεύσης. Ωστόσο, όπως επισημαίνει ο Σπέκτορ τα συμπτώματα αυτά πλέον εμφανίζονται με διαφορετική ταχύτητα.

Ο ίδιος είπε συγκεκριμένα: «Από την αρχή του Μάη, εξετάζουμε τα κυριότερα συμπτώματα μέσω μιας εφαρμογής και σύμφωνα με τις καταγραφές των χρηστών δεν είναι τα ίδια με πριν».

Η αλλαγή καταγράφεται ειδικά σε εκείνους που νοσούν με την μετάλλαξη Δέλτα, που πλέον κυριαρχεί στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά 90%.

Ο καθηγητής είπε επίσης πως η λειτουργία της μετάλλαξης αυτής είναι λίγο διαφορετική. «Οι άνθρωποι μπορεί να νομίζουν ότι έχουν ένα κοινό κρυολόγημα και να συνεχίσουν κανονικά να πηγαίνουν σε πάρτι και έτσι μπορεί να το μεταδώσουν σε άλλα έξι άτομα τριγύρω τους», συμπλήρωσε.

Τώρα βγάλε συμπέρασμα ή χαμογέλα!

Αγαπητοί φίλοι της σελίδας, παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και κόσμιοι στις εκφράσεις σας, με σεβασμό, κατανόηση και αξιοπρέπεια, προς τους συνανθρώπους μας, όπως αρμόζει σε λογικούς ανθρώπους, αλλά και σε ενσυνείδητους Χριστιανούς οι οποίοι κάνουν πράξη τον Ευαγγελικό λόγο, «Αγαπάτε αλλήλους». Φυλάξτε το στόμα σας, από λόγια περιττά, πικρόχολα, ανώφελα, ασκηθείτε στην προσευχή του Ιησού, εγκρατευθείτε και ο Κύριος θα σας περιβάλλει με το ανεκτίμητο δώρο της αγάπης Του. Οι απόψεις της ιστοσελιδας μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο την ιστοσελιδα. Οι διαχειριστές της ιστοσελιδας δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων. Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα. Με βάση τα παραπάνω με λύπη θα αναγκαζόμαστε να διαγράφουμε τα απρεπή και βλάσφημα σχόλια τα οποία δεν αρμόζουν στον χαρακτήρα και στο ήθος της σελίδας μας χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.