Παλαιό Ημερολόγιο :
10/04/2024
Νέο Ημερολόγιο :
23/04/2024
Lang1 Lang2 Lang3 Lang4 Lang4

KATHGORIES

Πλεύρης: «Τον Σεπτέμβριο αναγκαιότητα εμβολιασμού, για τον γενικό πληθυσμό και τις ευάλωτες ομάδες»

Πλεύρης: «Τον Σεπτέμβριο αναγκαιότητα εμβολιασμού, για τον γενικό πληθυσμό και τις ευάλωτες ομάδες»

Μόλις μας τελειώσουν οι τουρίστες, ξεκινά ο κορωνοϊός…

Ο Πλεύρης τόνισε ότι δεν αναμένεται από τους επιστήμονες να υπάρχει κάποια δυναμική πανδημία τους καλοκαιρινούς μήνες όμως ξεκαθάρισε ότι αυτό δεν προκαλεί εφησυχασμό και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο από Σεπτέμβριο να επανέλθουν κάποια μέτρα εάν παρατηρηθεί νέο κύμα κρουσμάτων, που μπορεί να προκληθεί ακόμα και από τη μετάλλαξη Όμικρον. Διευκρίνισε ωστόσο ότι τα μέτρα αυτά εάν τελικά επιστρέψουν θα αφορούν κυρίως στις ευάλωτες ομάδες:

«Το αρχικό μας σχέδιο είναι ότι θα υπάρξει επαναφορά μέτρων εάν και εφόσον δείξει η πανδημία μία δυναμική»  

Τα δύο σενάρια για μέτρα

Εν συνεχεία ο υπουργός Υγείας έδωσε συγκεκριμένες διευκρινήσεις: «Υπάρχουν δύο σενάρια: Το πρώτο, που ελπίζουμε αυτό να υλοποιηθεί, είναι και η συγκεκριμένη πανδημία ακολουθεί τη χρονική διάρκεια των προηγούμενων πανδημιών άρα από το 2ο προς 3ο έτος έχει μία σαφή πτώση και μετατρέπεται σιγά-σιγά σε μια ενδημική κατάσταση. Αυτό θα μας κάνει να μην πάμε σε πολύ αυστηρά μέτρα και να πάμε στα απολύτως απαραίτητα. Αν, όμως, έχουμε μια κατάσταση έξαρσης ή μια μετάλλαξη, προφανώς όλα είναι στο τραπέζι».

Επανέλαβε ότι τα όποια μέτρα ληφθούν θα είναι στοχευμένα, θα αφορούν κυρίως τον ευάλωτο πληθυσμό, δηλαδή αυτούς που κατά βάση κινδυνεύουν από τη νόσηση. «Μπορεί να χρειαστεί να πάρουμε μέτρα για τις ευάλωτες ομάδες», είπε. «Μπαίνουμε σε μια άλλη κανονικότητα, σε αυτή της συνύπαρξής μας με τον κορονοϊό», υπογράμμισε.

Αναφορικά με τα εμβόλια, τόνισε ότι κοινή επιθυμία όλων των υγειονομικών αρχών είναι τον Σεπτέμβριο να υπάρξει ένα εμβόλιο το οποίο θα είναι στη λογική του εμβολίου της γρίπης (σ.σ. και ειδικά του Μπουρλά) Να μην πηγαίνουμε σε επαναληπτικές δόσεις, αλλά να είναι ετήσιο.

«Η κατεύθυνση είναι να πάμε εκεί και να αφορά συνολικά τον πληθυσμό (και τα παιδιά)» – «Τον Σεπτέμβριο θα υπάρξει αναγκαιότητα εμβολιασμού, σίγουρα για τον γενικό πληθυσμό και για τις ευάλωτες ομάδες» – «Μπορεί να μην έχουμε το ένα εμβόλιο και να συνεχίσουμε να έχουμε χαρακτηριστικά επαναληπτικών δόσεων»

Αγαπητοί φίλοι της σελίδας, παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και κόσμιοι στις εκφράσεις σας, με σεβασμό, κατανόηση και αξιοπρέπεια, προς τους συνανθρώπους μας, όπως αρμόζει σε λογικούς ανθρώπους, αλλά και σε ενσυνείδητους Χριστιανούς οι οποίοι κάνουν πράξη τον Ευαγγελικό λόγο, «Αγαπάτε αλλήλους». Φυλάξτε το στόμα σας, από λόγια περιττά, πικρόχολα, ανώφελα, ασκηθείτε στην προσευχή του Ιησού, εγκρατευθείτε και ο Κύριος θα σας περιβάλλει με το ανεκτίμητο δώρο της αγάπης Του. Οι απόψεις της ιστοσελιδας μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο την ιστοσελιδα. Οι διαχειριστές της ιστοσελιδας δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων. Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα. Με βάση τα παραπάνω με λύπη θα αναγκαζόμαστε να διαγράφουμε τα απρεπή και βλάσφημα σχόλια τα οποία δεν αρμόζουν στον χαρακτήρα και στο ήθος της σελίδας μας χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.