Παλαιό Ημερολόγιο :
12/07/2021
Νέο Ημερολόγιο :
25/07/2021
Lang1 Lang2 Lang3 Lang4 Lang4

KATHGORIES

Νέος γενικός εγκλεισμός: Τον φέρνουν με αφορμή την «μετάλλαξη του ιού»

Νέος γενικός εγκλεισμός: Τον φέρνουν με αφορμή την «μετάλλαξη του ιού»

Σύσσωμοι οι «ειδικοί» στα κανάλια για να πείσουν την κοινωνία να τον δεχτεί...

Η νέα μετάλλαξη του ιού έρχεται ξανά ως αφορμή, προκειμένου να επιβληθούν νέα και ενδεχομένως σκληρότερα μέτρα περιορισμού.

Τα πρώτα μεταλλαγμένα στελέχη του ιού φέρονται να έχουν εντοπιστεί ήδη και στην Ελλάδα, συγκεκριμένα στην Αθήνα, την Κρήτη και τη Βόρεια Ελλάδα, με τον ΕΟΔΥ να ξεκινά γονιδιακή επιτήρηση.

«Το όποιο άνοιγμα επιχειρούμε θα είναι εξαιρετικά προσεκτικό και μετρημένο. Ανά πάσα στιγμή θα αξιολογούμε τα επιδημιολογικά δεδομένα και αν χρειάζεται να κάνουμε μία προσαρμογή στην στρατηγική μας, θέλω να το ξαναπώ, δεν θα διστάσουμε να την κάνουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Υπό αυτό το πρίσμα, οποιαδήποτε τυχόν επιδείνωση του ιικού φορτίου μπορεί να οδηγήσει σε αυστηροποίηση του πλαισίου οποιαδήποτε στιγμή, χωρίς να εξαιρούνται από την λογική αυτή το λιανεμπόριο, τα σχολεία και οι μετακινήσεις, κάτι που σημαίνει νέες περιπέτειες για την οικονομία και την κοινωνία.

ΣΧΟΛΕΙΑ

«Τα Γυμνάσια και τα Λύκεια ανοίγουν όπως λέγεται εκτός αν μέχρι το Σαββατοκύριακο υπάρξει μεγάλη διασπορά» προειδοποίησε η Καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού, μιλώντας στο Πρώτο Θέμα

Δεν αποκλείεται ένα «πισωγύρισμα» με μέτρα, τόνισε από την πλευρά του, ο Καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΡΙΤΟ LOCKDOWN

Το τρίτο κύμα του κορωνοϊού, για το οποίο κάνουν λόγο δημόσια όλο και περισσότεροι επιστήμονες, δεν αποκλείεται να συνοδευθεί και με τρίτο lockdown, δήλωσε ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Δεν είναι λίγες οι φωνές που προειδοποιούν πως η συνήθης μετάλλαξη του ιού «εργαλειοποιείται», προκειμένου να επιβληθεί νέος γενικός εγκλεισμός.

Αγαπητοί φίλοι της σελίδας, παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και κόσμιοι στις εκφράσεις σας, με σεβασμό, κατανόηση και αξιοπρέπεια, προς τους συνανθρώπους μας, όπως αρμόζει σε λογικούς ανθρώπους, αλλά και σε ενσυνείδητους Χριστιανούς οι οποίοι κάνουν πράξη τον Ευαγγελικό λόγο, «Αγαπάτε αλλήλους». Φυλάξτε το στόμα σας, από λόγια περιττά, πικρόχολα, ανώφελα, ασκηθείτε στην προσευχή του Ιησού, εγκρατευθείτε και ο Κύριος θα σας περιβάλλει με το ανεκτίμητο δώρο της αγάπης Του. Οι απόψεις της ιστοσελιδας μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο την ιστοσελιδα. Οι διαχειριστές της ιστοσελιδας δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων. Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα. Με βάση τα παραπάνω με λύπη θα αναγκαζόμαστε να διαγράφουμε τα απρεπή και βλάσφημα σχόλια τα οποία δεν αρμόζουν στον χαρακτήρα και στο ήθος της σελίδας μας χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.