Παλαιό Ημερολόγιο :
15/03/2024
Νέο Ημερολόγιο :
28/03/2024
Lang1 Lang2 Lang3 Lang4 Lang4

KATHGORIES

Νέα προβοκάτσια σε βάρος της Γνησίας Ιεράς Μονής Εσφιγμένου.

Νέα προβοκάτσια σε βάρος της Γνησίας Ιεράς Μονής Εσφιγμένου.

Ιδού το βίντεο της σκευωρίας:

Το ερώτημα είναι, ενώ στα βίντεο αναγράφεται η ημερομηνία και η ώρα 23/04/23 13:29 μμ και 24/04/23 20:25 μμ γιατί το δημοσιεύουν τώρα και ποιος είναι ο σκοπός τους; Ο κάθε νοήμων άνθρωπος μπορεί να βγάλει το σωστό συμπέρασμα.

Σε νέα προκλητική ενέργεια εναντίον μας κινήθηκαν οι ψευδοεσφιγμενίτες οι οποίοι ως γνωστόν, τα τελευταία χρόνια ταλανίζουν την αγιορείτικη μοναχική πολιτεία και το ευσεβές πλήρωμα της Εκκλησίας, με τις μισάδελφες και εμπρηστικές δηλώσεις τους, στις οποία αρέσκονται να αναλώνονται, αντί να καταγίνονται με την προσευχή και την ησυχία, σύμφωνα με τις Εντολές του Κυρίου.  

Συγκεκριμένα, σήμερα κυκλοφόρησαν προκλητικό βίντεο, το οποίο προφανώς έχει ληφθεί από εξωτερική κάμερα ασφαλείας από το κελί του Αγίου Τρύφωνος το οποίο βρίσκεται μέσα στα όρια της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου. Στο εν λόγω βίντεο καταγράφονται οπτικά και ηχητικά, τρεις αλυσιδωτές εκρήξεις σε διάστημα λίγων δευτερολέπτων, προφανώς από κροτίδες ή παρόμοιους μηχανισμούς πρόκλησης μικροεκρήξεων, μαζί με τον θόρυβο, τις φλόγες και τον καπνό τα οποία αυτές προκαλούν, με μια μικρή όμως διαφορά. Όλα τα προηγούμενα καταγεγραμμένα συμβάντα λαμβάνουν χώρα στο πίσω μέρος ενός μακρού οικοδομήματος που ανήκει στο κελί του Αγίου Τρύφωνος, το οποίο είναι μπροστά στην κάμερα και εμποδίζει εντελώς να φανεί το ακριβές σημείο προέλευσης της έκρηξης, καθώς και οτιδήποτε σχετίζεται με την τοποθεσία και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες γίνεται η υποτιθέμενη από εμάς, έκρηξη.  

Αυτό είναι το συμβάν και όλη η αλήθεια. Δεν χρειάζεται πιστεύουμε να εξηγήσουμε το τι ακολούθησε από αυτήν την σκηνοθετημένη παράσταση. Οι διώκτες μας τεχνηέντως δημιούργησαν αυτό το χολιγουντιανό σκηνικό με σκοπό να κερδίσουν εντυπώσεις και να πλανέψουν την κοινή γνώμη. Τί ποιο εύκολο από το προκαλέσει κάποιος μία έκρηξη μπροστά από ένα οικοδόμημα και πίσω από το οικοδόμημα να στήσει μια καταγραφική κάμερα, σε σημείο ώστε να μην υπάρχει καμία απολύτως οπτική καταγραφή ούτε από το επίκεντρο της έκρηξης, αλλά ούτε και από τις συνθήκες της έκρηξης!  

Επιπλέον, εντύπωση προκαλεί το γεγονός για πιο λόγο οι διώκτες μας αφενός ανήρτησαν το επίμαχο βίντεο στην σελίδα τους στο facebook για μία και μόνο ώρα και στην συνέχεια το κατέβασαν, και αφετέρου γιατί η κάμερα ενώ είναι τοποθετημένη σε σταθερό σημείο και καταγράφει επί 24ώρου βάσεως, δεν έχει καταγράψει κινήσεις ανθρώπων να πηγαίνουν προς το μέρος της εκρήξεως ή να απομακρύνονται από αυτό! Η προβοκάτσια λοιπόν αποδεικνύεται σε όλο της το μεγαλείο!   

Τί ποιο ανήθικο! Τί ποιο αντιμοναχικό και αντιχριστιανικό! Ειλικρινά αναρωτιόμαστε, αυτοί οι μοναχοί για ποιο λόγο αποφάσισαν να εγκαταλείψουν τα εγκόσμια και να έρθουν στο Άγιον Όρος; Για να σώσουν τις ψυχές τους ή για να φέρουν σκάνδαλα και ταραχές στο Περιβόλι της Παναγίας; Λυπούμαστε για την κατάντια και το επίπεδό τους, προσευχόμαστε για την πτώση και την πρωτοφανή κακία που έχουν κρυμμένη στις καρδιές τους εναντίον των αδελφών τους, και ευχόμαστε όπως η Έφορος του Αγίου Όρους ταχέως αποκαλύψει τους ηθικούς αυτουργούς αυτής της επαίσχυντης προβοκάτσιας.  

Όσον αφορά τις ιστοσελίδες οι οποίες ανεξέλεγκτα και εντελώς απερίσκεπτα έχουν αναμεταδώσει την εν λόγω προβοκατόρικη ενέργεια, δηλώνουμε ότι σε περίπτωση που δεν αναρτηθεί και η απάντηση της Ιεράς Μονής μας, επιφυλασσόμαστε σύμφωνα με τον Νόμο να κινήσουμε τις διαδικασίες προκειμένου να προστατέψουμε τα δικαιώματά μας και να οδηγήσουμε στην δικαιοσύνη οποιοδήποτε διασπείρει ψευδείς ειδήσεις ή άρθρα τα οποία προάγουν το μίσος, την διχόνοια και την σπίλωση του σεμνού ομολογιακού αγώνα της Μονής μας. 

Ευχέτης προς Κύριον

Ο Κ Α Θ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Ο Σ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ

+ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΜΕΘΟΔΙΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝ ΕΜΟΙ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ ΑΔΕΛΦΟΙ

Το link στα σχολια

Αγαπητοί φίλοι της σελίδας, παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και κόσμιοι στις εκφράσεις σας, με σεβασμό, κατανόηση και αξιοπρέπεια, προς τους συνανθρώπους μας, όπως αρμόζει σε λογικούς ανθρώπους, αλλά και σε ενσυνείδητους Χριστιανούς οι οποίοι κάνουν πράξη τον Ευαγγελικό λόγο, «Αγαπάτε αλλήλους». Φυλάξτε το στόμα σας, από λόγια περιττά, πικρόχολα, ανώφελα, ασκηθείτε στην προσευχή του Ιησού, εγκρατευθείτε και ο Κύριος θα σας περιβάλλει με το ανεκτίμητο δώρο της αγάπης Του. Οι απόψεις της ιστοσελιδας μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο την ιστοσελιδα. Οι διαχειριστές της ιστοσελιδας δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων. Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα. Με βάση τα παραπάνω με λύπη θα αναγκαζόμαστε να διαγράφουμε τα απρεπή και βλάσφημα σχόλια τα οποία δεν αρμόζουν στον χαρακτήρα και στο ήθος της σελίδας μας χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.