Παλαιό Ημερολόγιο :
19/09/2023
Νέο Ημερολόγιο :
02/10/2023
Lang1 Lang2 Lang3 Lang4 Lang4

KATHGORIES

Ποιοί αποκαλούν Ηρώδη τον Αρχιεπίσκοπο;

13 Απρ 2023

της Ειρήνης Ιωαννίδου

Άγνωστοι μοίρασαν έντυπα στα οποία αναγράφονταν: «Ιερώνυμος ο Νέος Ηρώδης 400 χιλιάδες εκτρώσεις για τα εμβόλια»

Έντονη δυσαρέσκεια και ανησυχία έχει προκαλέσει στην Ιερά Μητρόπολη Ελασσώνος η δράση ομάδας αγνώστου προελεύσεως η οποία μοίρασε εντός των ορίων της έντυπα τα οποία περιέχουν ύβρεις εναντίον του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου. Ο Μητροπολίτης Ελασσόνας δήλωσε ότι «Δαιμονικά προσπαθούν να διαρρήξουν την ενότητα και την ειρήνη», ενώ εκδόθηκε και σχετικό Δελτίο Τύπου. 

Σε δελτίο τύπου που εξέδωσε στις 5 Απριλίου 2023, αναφέρει ότι άγνωστοι εισέβαλαν στους ιερούς ναούς και τοποθέτησαν στα παγκάρια έντυπα αγνώστου συγγραφέως τα οποία εξαπολύουν ύβρεις εναντίον του Προκαθημένου της Ελλαδικής Εκκλησίας στα οποία αναγράφονταν: «Ιερώνυμος ο Νέος Ηρώδης 400 χιλιάδες εκτρώσεις για τα εμβόλια».

Με την ίδια σκληρή ρητορική που χρησιμοποίησαν οι διαμαρτυρόμενοι, απάντησε και η Μητρόπολη Ελασσόνας συνιστώντας στους πιστούς να «διαφυλαχθούν από τη «δηλητηριώδη» γραφίδα ανθρώπων αγνώστου, αμφιβόλου και αποκλίνουσας από την Εκκλησία διδασκαλίας και ήθους. Άνθρώπων κρυμμένων πίσω από την ανωνυμία μίας παραθρησκευτικής οργάνωσης, εμπαθείς, υβριστές και βλάσφημους! Λύκων βαρέων και προβατόσχημων».

Δεν είναι λίγες οι ομάδες που στην προσπάθειά τους εξασφαλίσουν τη σωτηρία τους και να καυτηριάσουν τα κακώς κείμενα των ημερών, επιλέγουν έναν αναρχοαυτόνομο -ας μας επιτραπεί η έκφραση- τρόπο να στέκονται απέναντι στα πράγματα. Άλλοι εξαιτίας της ημιμάθειάς τους, άλλοι εξαιτίας του ακραίου ζηλωτισμού τους, άλλοι εξαιτίας της απουσίας ορθόδοξου και απλανούς καθοδηγητή, και άλλοι εξαιτίας τους εγωισμού τους και της έμμονης ιδέας να ηγηθούν και να προσηλυτίσουν τον λαό, χάνουν την ουσία και αποκόπτονται από το σώμα της Εκκλησίας. Τέτοια φαινόμενα υπήρχαν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν στην ιστορία της Εκκλησίας. Στην περίπτωση της είδησης που σχολιάζουμε η ταυτότητα των ανθρώπων που ήλεγξαν τον Αρχιεπίσκοπο, είναι άγνωστη, άρα άτοπο θα ήταν να ταυτιστούν με ακραία στοιχεία. 

Η ύπαρξη όμως αυτών των ομάδων ούτε δίνει άφεση αμαρτιών στους Οικουμενιστές αλλά ούτε ακυρώνει τον υγιή και εντός των ορίων της Εκκλησίας ιερό αγώνα της αγίας Αποτείχισης. Συνηθίζουν οι Οικουμενιστές να εκμεταλλεύονται τέτοια φαινόμενα ώστε να λασπολογούν ενάντια σε αυτή την ιεροκανονική πράξη, ώστε να προκληθεί σύγχυση ανάμεσα στον φανατισμό, στα άκρα και στην Αποτείχιση. 

Είναι προκλητικό να ζητούν οι εκκλησιαστικοί άρχοντες το έλεος και τον οίκτο του ποιμνίου ενώ και προκαλούν με το ανάλγητο και σκληροπυρηνικό οικουμενιστικό προφίλ. Η σωρεία απειλών, επιτιμίων, αργιών και δικαστηρίων εις βάρος παραδοσιακών ιερών που αντιστέκονται στη νέα τάξη πραγμάτων, επιβεβαιώνει πως είναι τα θύματα αλλά…

Μας θύμισε η αγωνιώδης προσπάθεια της Μητρόπολης Ελασσώνος να υπερασπιστεί τον Αρχιεπίσκοπο, τον αιρετικό Πατριάρχη Καλέκα, ο οποίος δεν μπορούσε να διαχειριστεί την δίκαιη κρίση του Αγίου Γρηγορίου Παλαμά να διακόψει το μνημόσυνό του, και εκτός από τη φυλάκιση, προσπάθησε να διαβάλλει την υπόληψη του Αγίου με ύβρεις και χαρακτηρισμούς προς το πρόσωπό του.

Αν και ο χαρακτηρισμός «Ηρώδης» είναι πράγματι βαρύτατος, ίσως αποτελεί τη δίκαιη αγανάκτηση του ποιμνίου απέναντι στην τραγικά ανεξέλεγκτη πορεία που οδηγεί ο κ.Ιερώνυμος την Ορθόδοξη Εκκλησία.

Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται ο Αρχιεπίσκοπος τον κόπο να εξερευνήσει τα βαθύτερα αίτια αυτής της έκρηξης θυμού και αγανάκτησης προς το πρόσωπό του. Άραγε αισθάνεται άμοιρος ευθυνών για την κατάσταση στην οποία έχει καθυποβάλλει το ποίμνιο; Για την αποδοχή των αποφάσεων της Ψευδοσυνόδου του Κολυμπαρίου; Για την αναγνώριση των αχειροτόνητων σχισματικών της Ουκρανίας; Για το κλείσιμο των ναών την περίοδο του κορωνοϊού που κατέστησε το ποίμνιο ακοινώνητο και αλειτούργητο; Για τη φασιστικώ τω τρόπω προβολή αυτού του σκευάσματος μέσω της Ιεραρχίας; Για την απειλή μερικών Μητροπολιτών πως αν δεν εμβολιαστούν οι ιερείς της Μητροπόλεώς τους, θα χάσουν τον μισθό τους;

Το ζήτημα είναι αν όλη αυτή η προσπάθεια για συμμόρφωση του ποιμνίου από τον ίδιο και η προσπάθειά του να καταδείξει τα απολωλότα πρόβατα, είναι μια παιδαγωγία που στηρίζεται στις αρχές του Οικουμενισμού ή στη θεωρία την οποία ακούσαμε επί κορωνοϊού πως χρειάζεται να πειθαρχούμε πρώτα τους ανθρώπους και μετά στον Θεό. 

Αν λοιπόν είναι αυτές οι νουθετήριες βλέψεις του Αρχιεπισκόπου, τότε πολύ φοβόμαστε πως θα αυξάνονται και θα πληθύνονται οι φωνές που θα ελέγχουν δημόσια τα δημόσια λεγόμενα και πρατόμενά του.

Δεν είναι μόνο οι ακραίες ομάδες που δημιουργούν ταραχή στον Αρχιεπίσκοπο, αλλά και η σύμφωνη με τη διδασκαλία της Εκκλησίας, Αποτείχιση. Στο παρελθόν μάλιστα ο ίδιος είχε δηλώσει σχετικά: «Αφήστε τα σκυλιά να γαβγίζουν, το καραβάκι της Εκκλησίας θα συνεχίσει την πορεία του», επιβεβαιώνοντας πως οργίζεται με κάθε τι ορθόδοξο και επαινεί κάθε τι καινοτόμο και οικουμενιστικό.

Αγαπητοί φίλοι της σελίδας, παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και κόσμιοι στις εκφράσεις σας, με σεβασμό, κατανόηση και αξιοπρέπεια, προς τους συνανθρώπους μας, όπως αρμόζει σε λογικούς ανθρώπους, αλλά και σε ενσυνείδητους Χριστιανούς οι οποίοι κάνουν πράξη τον Ευαγγελικό λόγο, «Αγαπάτε αλλήλους». Φυλάξτε το στόμα σας, από λόγια περιττά, πικρόχολα, ανώφελα, ασκηθείτε στην προσευχή του Ιησού, εγκρατευθείτε και ο Κύριος θα σας περιβάλλει με το ανεκτίμητο δώρο της αγάπης Του. Οι απόψεις της ιστοσελιδας μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο την ιστοσελιδα. Οι διαχειριστές της ιστοσελιδας δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων. Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα. Με βάση τα παραπάνω με λύπη θα αναγκαζόμαστε να διαγράφουμε τα απρεπή και βλάσφημα σχόλια τα οποία δεν αρμόζουν στον χαρακτήρα και στο ήθος της σελίδας μας χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.