Παλαιό Ημερολόγιο :
13/05/2024
Νέο Ημερολόγιο :
26/05/2024
Lang1 Lang2 Lang3 Lang4 Lang4

KATHGORIES

Οι ψευδοεσφιγμενίτες σε συντονισμένη επιχείρηση, έκλεψαν το λάδι της μονής μας

Οι ψευδοεσφιγμενίτες σε συντονισμένη επιχείρηση, έκλεψαν το λάδι της μονής μας

Σήμερα Κυριακή Ημέρα Κυρίου, οι διώκτες μας, τον Θεόν μη φοβούμενοι και ανθρώπους μη εντρεπόμενοι, έπραξαν νέο ανοσιούργημα. Υπό τις «σοφές» οδηγίες του αχυρανθρώπου ψευδοηγουμένου Βαρθολομαίου, και υπό την προστασία ισχυρής αστυνομικής δυνάμεως, μαζί με την συνδρομή δεκάδων λαϊκών εργατών, εισέβαλαν στον ελαιώνα της μονής μας, ο οποίος βρίσκεται στην περιοχή του Ιερού Κελίου του Αγίου Μεθοδίου, λίγες εκατοντάδες μέτρα ανατολικά της μονής Εσφιγμένου και κατέκλεψαν όλη τη φετινή σοδειά των ελαιοκάρπων μας!
Να σημειώσουμε ότι η αδελφότητά μας ζει αποκλειστικά από το λάδι το οποίο παράγεται στους πέριξ της μονής μας ελαιώνες, ενώ τα συγκεκριμένα ελαιόδενδρα είχαν φυτευθεί από την αδελφότητά μας δεκαετίες πριν και τα φρόντιζαν προσωπικά τόσο εγώ ο Καθηγούμενος της Μονής, όσο και ο πατέρας Δωρόθεος, μαζί με άλλους μοναχούς μας.
Βέβαια, οι ταλαίπωροι διώκτες μας ανέμεναν να απαντήσουμε με επεισόδια και βιαιοπραγίες, όμως διεψεύσθησαν. Η αδελφότητά μας προτίμησε να στερηθεί τα επίγεια, για τα ουράνια. Προτίμησε την ειρήνη από την μάχη.
Προέκρινε την προσωρινή ζημία και την στέρηση κάποιων υλικών αγαθών, για την αγάπη του Χριστού, παρά την εκδίκηση και την ανταπόδοση. Για πολλοστή φορά, η σεμνή αδελφότητά μας απέδειξε την ηθική της ανωτερότητα, και επιβεβαίωσε έμπρακτα τα όσα λέμε κατά διαστήματα στις διάφορες συνεντεύξεις μας, ότι στο Άγιον Όρος δεν ήρθαμε για να καλοπεράσουμε και να πλουτήσουμε, αλλά πρωτίστως για να κρατήσουμε την πίστη μας και ύστερα για να κακοπαθήσουμε εάν χρειαστεί στην προσπάθειά μας αυτή, κατά το παράδειγμα του Κυρίου μας.
Και εμείς μεν ψευδοηγούμενε Βαρθολομαίε θα απολαύσουμε κατά την ημέρα της Κρίσεως τον μισθό μας από την εκούσια στέρηση. Εσύ όμως τί ψυχή θα παραδώσεις; Παλαιά οι μοναχοί έδιναν ελεημοσύνες, εσύ όμως θα είσαι ο πρώτος στην ιστορία του Αγίου Όρους, ο οποίος θα αναφέρεται ότι έκλεβε και σφετεριζόταν όχι χρήματα ή περιουσίες άλλων, αλλά το ίδιο το φαγητό των συνανθρώπων του. Εύγε νέε Ιούδα! Εύγε του Άθωνος η ντροπή και η καταισχύνη. Εύγε, τέλος, της αδιανόητης υποκρισίας σου! Γιατί το λέμε αυτό; Διότι την ώρα που κλέβεις το βιός μας, εσύ τολμάς αναίσχυντε και εκδίδεις το βιβλίο «Από καρδιάς» στο οποίο υποτίθεται ότι μοιράζεσαι με τους πιστούς λόγια και σκέψεις «αγάπης», όπως τα κατωτέρω:
● Αγάπη είναι να αγαπάς (σελ. 49)
● Η καρδιά του ανθρώπου που αγαπά δεν μπορεί να βγάλει τίποτε άλλο εκτός από αγάπη!!! (σελ.30)
● Η αγάπη μόνο ως λέξη σε κάνει να νιώθεις ένα σκίρτημα. Φαντάσου να την κάνεις και τρόπο ζωής!..... έτσι απλά! (σελ.53)
● Θες να «τιμωρήσεις» κάποιον; Δώσ’ του αγάπη! Δεν θα αντέξει. Έτσι απλά! (σελ. 54)
Αυτά είναι απλά σταχυολογήματα από το ξεχείλισμα αγάπης του νεοεποχίτη ψευδοηγουμένου Βαρθολομαίου, ο οποίος την επομένη ήρθε και μας κατέκλεψε…. Έτσι απλά!
Ο Θεός να μας φυλάει από τέτοιου είδους «αγάπης». Όμως το παράδειγμα του Βαρθολομαίου μας εμπνέει. Διότι όσο υπάρχουν άνθρωποι τόσο υποκριτές και δόλιοι, τόσο ξεπουλημένοι στον Οικουμενισμό και την πονηριά, άλλο τόσο πρέπει να υπάρχουν και άνθρωποι οι οποίοι με την ζωή τους και το παράδειγμά τους, οφείλουν να φέρνουν ισορροπία και γαλήνη στο Άγιον Όρος!
Ψευδοηγούμενε κ. Βαρθολομαίε, πράγματι, το κατάντημά σου μας εμπνέει!
Ευχέτης προς Κύριον
Ο Κ Α Θ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Ο Σ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ
+ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΜΕΘΟΔΙΟΣ

Υ.Γ. Να συμπληρώσουμε, ότι πριν λίγες ώρες αφίχθη στον λιμένα της μονής μας και το λιμενικό σκάφος, προφανώς για να αποκλειστούμε και από θαλάσσης. Μήπως όμως ο σκοπός της παρουσίας του λιμενικού δεν είναι απλά ο αποκλεισμός μας αλλά και η προστασία των ημεδαπών και αλλοδαπών εργατών οι οποίοι αυτήν την στιγμή κατακλέβουν τον ελαιόκαρπο της μονής μας; Αν κάτι τέτοιο αληθεύει, τότε δηλώνουμε τον αποτροπιασμό μας, διότι βρισκόμαστε μάρτυρες σε πρωτοφανή για τα δεδομένα του Αγίου Όρους συμπαιγνία και συνεργασία. Ελπίζουμε το σενάριο αυτό να μην ευσταθεί…

Αγαπητοί φίλοι της σελίδας, παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και κόσμιοι στις εκφράσεις σας, με σεβασμό, κατανόηση και αξιοπρέπεια, προς τους συνανθρώπους μας, όπως αρμόζει σε λογικούς ανθρώπους, αλλά και σε ενσυνείδητους Χριστιανούς οι οποίοι κάνουν πράξη τον Ευαγγελικό λόγο, «Αγαπάτε αλλήλους». Φυλάξτε το στόμα σας, από λόγια περιττά, πικρόχολα, ανώφελα, ασκηθείτε στην προσευχή του Ιησού, εγκρατευθείτε και ο Κύριος θα σας περιβάλλει με το ανεκτίμητο δώρο της αγάπης Του. Οι απόψεις της ιστοσελιδας μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο την ιστοσελιδα. Οι διαχειριστές της ιστοσελιδας δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων. Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα. Με βάση τα παραπάνω με λύπη θα αναγκαζόμαστε να διαγράφουμε τα απρεπή και βλάσφημα σχόλια τα οποία δεν αρμόζουν στον χαρακτήρα και στο ήθος της σελίδας μας χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.