Παλαιό Ημερολόγιο :
14/04/2024
Νέο Ημερολόγιο :
27/04/2024
Lang1 Lang2 Lang3 Lang4 Lang4

KATHGORIES

Μαχαλεπί (μαλεμπί) με αιγινήτικα φιστίκια

Μαχαλεπί (μαλεμπί) με αιγινήτικα φιστίκια

Υλικά

130 γρ. κανταΐφι
65 γρ. λιωμένο βούτυρο

Για το σιρόπι
200 γρ. ζάχαρη
185 ml νερό
1 ξύλο κανέλας

Για την κρέμα
1135 γρ. γάλα (935γρ +200γρ.)
567 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
170 γρ. ζάχαρη
100 γρ. ροδόνερο
136 γρ. corn flour
100 γρ. φιστίκια Αιγίνης ψημένα χοντροκομμένα για το πασπάλισμα

Διαδικασία
Απλώνουμε στο ταψάκι ελαφρά το φύλλο κανταΐφι μέχρι να καλύψουμε ομοιόμορφα τον πάτο του. Με ένα πινέλο πασπαλίζουμε το κανταΐφι που στρώσαμε στο ταψί με το λιωμένο βούτυρο και ψήνουμε στον φούρνο στους 160oC για 20΄.

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και το αφήνουμε να πάρει μία βράση. Το αποσύρουμε από την φωτιά και με μία κουτάλα περιχύνουμε το σιρόπι στο κανταΐφι και το αφήνουμε να κρυώσει.

Καβουρδίζουμε τα φυστίκια Αιγίνης στους 145οC για 15΄.


Όσο περιμένουμε να κρυώσουν, προετοιμάζουμε την κρέμα. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα 935 γρ. γάλα, την κρέμα γάλακτος και την ζάχαρη. Σε ένα μπολάκι ξεχωριστά διαλύουμε το corn flour με το υπόλοιπο γάλα (200γρ.). Ξεκινάμε να βράζουμε την κρέμα και μόλις πάρει βράση αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μείγμα του corn flour που φτιάξαμε προηγουμένως. Ανακατεύουμε για 1΄, επαναφέρουμε την κατσαρόλα στην φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να κοχλάσει προσθέτοντας τελευταίο το ροδόνερο. Ρίχνουμε την ζεστή κρέμα στο ταψάκι με το κανταΐφι και την απλώνουμε ομοιόμορφα. Τέλος, πασπαλίζουμε τα καβουρδισμένα φιστίκια Αιγίνης για να καλύψουμε όλη την επιφάνεια. Αφήνουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες και σερβίρουμε.

Αγαπητοί φίλοι της σελίδας, παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και κόσμιοι στις εκφράσεις σας, με σεβασμό, κατανόηση και αξιοπρέπεια, προς τους συνανθρώπους μας, όπως αρμόζει σε λογικούς ανθρώπους, αλλά και σε ενσυνείδητους Χριστιανούς οι οποίοι κάνουν πράξη τον Ευαγγελικό λόγο, «Αγαπάτε αλλήλους». Φυλάξτε το στόμα σας, από λόγια περιττά, πικρόχολα, ανώφελα, ασκηθείτε στην προσευχή του Ιησού, εγκρατευθείτε και ο Κύριος θα σας περιβάλλει με το ανεκτίμητο δώρο της αγάπης Του. Οι απόψεις της ιστοσελιδας μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο την ιστοσελιδα. Οι διαχειριστές της ιστοσελιδας δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων. Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα. Με βάση τα παραπάνω με λύπη θα αναγκαζόμαστε να διαγράφουμε τα απρεπή και βλάσφημα σχόλια τα οποία δεν αρμόζουν στον χαρακτήρα και στο ήθος της σελίδας μας χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.