Παλαιό Ημερολόγιο :
06/04/2024
Νέο Ημερολόγιο :
19/04/2024
Lang1 Lang2 Lang3 Lang4 Lang4

KATHGORIES

Tρόμος από την “απάντηση” της Deutsche Bank στον Καθηγητή Βασιλακόπουλο του ΕΚΠΑ. Διαβάστε τι συνέβη

Tρόμος από την “απάντηση” της Deutsche Bank στον Καθηγητή Βασιλακόπουλο του ΕΚΠΑ. Διαβάστε τι συνέβη

Γιατί είναι ανέφικτη η ανοσία ακόμη και με 100% εμβολιασμό

Eίναι η Deutsche Bank αυτή τη φορά που απαντά στον οξυδερκή (κάποιον) Βασιλακόπουλο και τους ομοίους του. Κι ακόμη βρισκόμαστε στην αρχή των εξελίξεων τις οποίες ακόμη και οι οι άνθρωποι όχι ιδιαίτερης οξυδέρκειας θα παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα.

Στο μεταξύ ο ανεκδιήγητος ΕΜΑ προσπαθεί να βρει τις λέξεις ώστε να διατυπώσει την αναγκαιότητα της απόσυρσης του εμβολίου της AstraZeneca. Δεν θέλουμε να ζήσουμε τη στιγμή που θα τους λούζει κρύος ιδρώτας όταν θα χρειασθεί να αποσύρουν και άλλα εμβόλια από την αγορά. Ο καθηγητής Βασιλακόπουλος (προσοχή οι δύο τελευταίες λέξεις πάνε μαζί-δεν πρόκειται για ασυνέχεια, ούτε ασυνέπεια) εισηγήθηκε από τον τηλεοπτικό αέρα του ΣΚΑΙ να γίνουν υποχρεωτικοί οι εμβολιασμοί όπως το κράνος.

By The Clockwork Orange Times Team

Αλλά σιγά σιγά…Η ζωή η ίδια θα απαντάει σε κάτι Βασιλακόπουλους, εξαδάκτυλους, σε κάτι ανοήτους από το πολιτικό προσωπικό, αλλά και σε κάποιους υποψιασμένους που πιστεύουν ότι διάλεξαν το ισχυρό στρατόπεδο και στο τέλος θα είναι με τους νικητές. Κι όμως ο πόλεμος (παγκοσμίως) βρίσκεται σε εξέλιξη, οι ισορροπίες αλλάζουν καθημερινά. Αλλά ας γλεντήσουμε λίγο με τους καθηγητές του ΕΚΠΑ το οποίο έχει αναλάβει μεγάλο μέρος της ευθύνης για την διαχείριση της πανδημίας. Ο κ. Βασιλακόπουλος είναι καθηγητής του ΕΚΠΑ.

Ας δούμε λοιπόν πως απαντάει η Deutsche Bank στη φαντασίωση του κ. Βασιλακόπουλου πως πρέπει να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός. Και σας προειδοποιούμε, είμαστε ακόμη στην αρχή…

Το ρεπορτάζ από τη Καθημερινή>

Η εξάπλωση του στελέχους Delta, δηλαδή αυτού που εντοπίστηκε αρχικά στην Ινδία, καθιστά τον στόχο της ανοσίας της αγέλης ανέφικτο, τονίζει η Deutsche Bank σε τελευταία ανάλυσή της. Με δεδομένη τη χαμηλότερη αποτελεσματικότητα που έχει το εμβόλιο της AstraZeneca απέναντι σε αυτό το στέλεχος του κορωνοϊού, όσες χώρες το έχουν συμπεριλάβει στο εμβολιαστικό τους πρόγραμμα δεν μπορούν να χτίσουν τείχος ανοσίας ακόμα και εάν εμβολιάσουν το 100% του πληθυσμού τους, υπολογίζει ο στρατηγικός αναλυτής του επενδυτικού οίκου, Robin Winkler. «Ακόμα και με ολόκληρο τον πληθυσμό εμβολιασμένο, η ασθένεια θα εξαπλώνεται ακόμα», εξηγεί.

Το στέλεχος Delta είναι ήδη κυρίαρχο στο Ηνωμένο Βασίλειο και σύμφωνα με την Deutsche Bank, σύντομα θα γίνει το ίδιο στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ. «Αυτά θα είναι άσχημα νέα», σημειώνει ο Winkler, εξηγώντας ότι το συγκεκριμένο στέλεχος έχει 60% μεγαλύτερη μεταδοτικότητα από το στέλεχος Alpha, δηλαδή αυτό που εντοπίστηκε αρχικά στο Κεντ της Βρετανίας (έχει δείκτη R0 στο 5-5,5 έναντι του 3-3,5 που έχει το στέλεχος Alpha). Και την ίδια στιγμή, το ινδικό στέλεχος είναι πιο ανθεκτικό στα εμβόλια, καθώς το σκεύασμα της AstraZeneca παρέχει προστασία 60% (έναντι 66% στο στέλεχος Alpha) και εκείνο της Pfizer 88% (έναντι 94% στο στέλεχος Alpha). Η προστασία του εμβολίου της Moderna πιστεύεται ότι είναι ανάλογη με εκείνη του Pfizer.

Τι σημαίνουν αυτά τα νούμερα για τον στόχο της ανοσίας της αγέλης; Σε χώρες όπου το στέλεχος Alpha είναι κυρίαρχο, η ανοσία θα ήταν εφικτή με τον εμβολιασμό του 75% του πληθυσμού εάν χρησιμοποιούνταν μόνο εμβόλια mRNA (δηλαδή Pfizer και Moderna-γι τα συγκεκριμένα εμβόλια ο χρόνος θα δείξει) αλλά θα απαιτείτο ο εμβολιασμός του 100% του πληθυσμού εάν χρησιμοποιούνταν μόνο εμβόλια AstraZeneca.

Με το στέλεχος Delta, το ελάχιστο απαιτούμενο όριο για τη συλλογική ανοσία ανεβαίνει στο 90% για τα εμβόλια mRNA. Όμως, ακόμα και εάν μόλις ένας στους τέσσερις έχει εμβολιαστεί με AstraZeneca, η ανοσία της αγέλης καθίσταται ανέφικτη.

«Αυτές οι παράμετροι σημαίνουν ότι η ανοσία της αγέλης είναι ανέφικτη φέτος το καλοκαίρι σε όποια μέρη το στέλεχος Delta γίνει κυρίαρχο», σημειώνει η Deutsche Bank. Έτσι, παρότι η Βρετανία αναμένεται να εμφανίσει εμβολιαστική κάλυψη έως και 90%, καθώς εγκρίνεται ο εμβολιασμός των παιδιών, πιθανότατα έχει χρησιμοποιήσει πάρα πολλά εμβόλια AstraZeneca για να χτίσει τείχος ανοσίας. Για να γίνει αυτό, όσοι έχουν κάνει εμβόλιο AstraZeneca θα έπρεπε να λάβουν μία ενισχυτική δόση, είτε ενός εμβολίου mRNA ή ενός αναθεωρημένου εμβολίου AstraZeneca. Αυτό αναμένεται να συμβεί εάν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού αρχίσει να χορηγείται σε ετήσια βάση, στα πρότυπα του αντιγριπικού εμβολίου, όμως η χορήγηση ενισχυτικών δόσεων δεν πρόκειται να ξεκινήσει πριν από τον χειμώνα.

Οι ΗΠΑ και η Ε.Ε. έχουν το πλεονέκτημα ότι χρησιμοποιούν κυρίως εμβόλια mRNA, κάτι που σημαίνει ότι θεωρητικά, ο στόχος της συλλογικής ανοσίας μπορεί να επιτευχθεί τους επόμενους μήνες. Όμως, στην πράξη, ο πήχυς για να συμβεί αυτό είναι πολύ υψηλά, στο 90% του πληθυσμού.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η απαγόρευση θα αφορά όσους πολίτες είναι ηλικίας κάτω των 60 και δεν έχουν εμβολιαστεί καθόλου μέχρι σήμερα.

Δεν έχει διευκρινιστεί μέχρι στιγμής το τι πρόκειται να ισχύσει για όσους έχουν ήδη πραγματοποιήσει τον εμβολιασμό με την πρώτη δόση του συγκεκριμένου σκεύασματος εντούτοις κατά πάσα πιθανότητα οι εξελίξεις αυτές δεν θα τους αφορούν και θα μπορούν να πραγματοποιήσουν κανονικά τον εμβολιασμό τους με την δεύτερη δόση του ίδιου σκεύασματος.

Το εμβόλιο της Αstrazeneca, μέχρι στιγμής χορηγείται στην Ελλάδα σε ηλικίες άνω των 30 ετών.

Πάμε να δούμε τώρα τι δήλωσε ο καθηγητής Βασιλακόπουλος (προσοχή οι δύο τελευταίες λέξεις πάνε μαζί-δεν πρόκειται για ασυνέχεια, ούτε ασυνέπεια).

Υπέρ των λεγόμενων «προνομίων» για όσους πολίτες έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά του κορωνοϊού αλλά και «περιορισμών» για όσους δεν πείθονται να εμβολιαστούν, τάχθηκε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος καθηγητής πνευμονολογίας του ΕΚΠΑ μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα».

«Η ικανότητα του πείθειν κάπου έχει και ένα όριο. Γιατί ακούω συναδέλφους μου να λένε ότι όλα πρέπει να γίνουν με την πειθώ. Συμφωνώ. Αλλά αν η πειθώ δεν φτάνει, κάτι θα πρέπει να κάνουμε σαν πολιτεία».

Τόνισε ότι η πολιτεία οφείλει όχι μόνο να νουθετεί αλλά και να προστατεύει τους πολίτες και έφερε ως παραδείγματα τη χρήση κράνους ή την απαγόρευση οδήγησης μετά από κατανάλωση αλκοόλ, που απαγορεύονται με νόμο.

«Αν κάποιος για παράδειγμα δεν κατανοεί ότι είναι υπέρ του να φοράει κράνος όταν οδηγεί μηχανή, δεν μπορούμε να το αφήσουμε στη διακριτική του ευχέρεια. Πρέπει να υπάρχει νόμος που να τον υποχρεώνει να φοράει κράνος. Αν κάποιος δεν πείθεται ότι δεν μπορεί να πίνει γιατί είναι κακό για την υγεία του -να πίνει πολύ όχι ένα δυο ποτηράκια, πρέπει να του απαγορεύσουμε να οδηγάει για να μην σκοτώσει μετά εσάς και εμένα. Κατ αναλογία, αν κάποιος δεν πείθεται ότι πρέπει να εμβολιαστεί για τον κορωνοϊό, πρέπει με κάποιον τρόπο ή να τον παρακινήσουμε με έμμεσο τρόπο αφού δεν πείθεται ή τουλάχιστον να τον περιορίσουμε, ώστε να μην εκθέτει εσάς και εμένα στον κίνδυνο να νοσήσω», τόνισε ο καθηγητής.

Ο κ. Βασιλακόπουλος τόνισε ότι είναι αυτονόητο να μην μπορούν να βρίσκονται μη εμβολιασμένοι πολίτες σε κλειστούς χώρους εστιατορίων, σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν είναι ο αρμόδιος για να μιλήσει σχετικά με το νομικό καθεστώς για κάτι τέτοιο.

Για τη χρήση μάσκας ανέφερε ότι δεν θα πρέπει να σταματήσει η χρήση τους σε εξωτερικούς χώρους για εμβολιασμένους μέσα στον επόμενο μήνα, καθώς μπορεί να είναι ένα μέτρο υγειονομικά ασφαλές, αλλά υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να μην φορούν μάσκα ανεμβολίαστοι πολίτες προσποιούμενοι τους εμβολιασμένους.

Άσκησε δριμεία κριτική στον Ιταλό αξιωματούχου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ) που διαφοροποιήθηκε δημοσίως από την Επιτροπή για το εμβόλιο της AstraZeneka στους άνω των 60, λέγοντας ότι πρέπει είτε να ανακαλέσει τις δηλώσεις του ή να παραιτηθεί.

Πρόσθεσε ότι είναι η δεύτερη φορά που προχωρά σε τέτοιες τοποθετήσεις ο αξιωματούχους και πως εάν ήταν εκείνος διευθυντής του ΕΜΑ από την πρώτη ημέρα θα τον είχε απομακρύνει από τη θέση του.

Ειδικά για το εμβόλιο της AstraZeneca τόνισε ότι είναι ένα «πάρα πολύ καλό εμβόλιο, πάρα πολύ αποτελεσματικό», πως έχει ελάχιστες σπανιότατες παρενέργειες και μάλιστα πριν από λίγες ημέρες δημοσίευση σε κορυφαίο ιατρικό περιοδικό εξηγεί πως γίνεται η διάγνωση και η θεραπεία αυτής της σπανιότατης παρενέργειας. Επεσήμανε επίσης ότι κατά τη δεύτερη δόση του εμβολίου της AstraZeneca, ότι δεν έχουν ουσιαστικά παρουσιαστεί τέτοια περιστατικά.

kourdistoportocali.com

Αγαπητοί φίλοι της σελίδας, παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και κόσμιοι στις εκφράσεις σας, με σεβασμό, κατανόηση και αξιοπρέπεια, προς τους συνανθρώπους μας, όπως αρμόζει σε λογικούς ανθρώπους, αλλά και σε ενσυνείδητους Χριστιανούς οι οποίοι κάνουν πράξη τον Ευαγγελικό λόγο, «Αγαπάτε αλλήλους». Φυλάξτε το στόμα σας, από λόγια περιττά, πικρόχολα, ανώφελα, ασκηθείτε στην προσευχή του Ιησού, εγκρατευθείτε και ο Κύριος θα σας περιβάλλει με το ανεκτίμητο δώρο της αγάπης Του. Οι απόψεις της ιστοσελιδας μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο την ιστοσελιδα. Οι διαχειριστές της ιστοσελιδας δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων. Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα. Με βάση τα παραπάνω με λύπη θα αναγκαζόμαστε να διαγράφουμε τα απρεπή και βλάσφημα σχόλια τα οποία δεν αρμόζουν στον χαρακτήρα και στο ήθος της σελίδας μας χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.