Παλαιό Ημερολόγιο :
12/04/2024
Νέο Ημερολόγιο :
25/04/2024
Lang1 Lang2 Lang3 Lang4 Lang4

KATHGORIES

Αξιωματούχος EMA: Nα σταματήσει η χορήγηση εμβολίων AstraZeneca και στους άνω των 60 ετών

Αξιωματούχος EMA: Nα σταματήσει η χορήγηση εμβολίων AstraZeneca και στους άνω των 60 ετών

 13/06/2021, 12:50

Οι χώρες θα πρέπει να αποφύγουν τη χορήγηση του εμβολίου της Astrazeneca κατά του κορωνοϊού και σε άτομα άνω των 60 ετών, δήλωσε την Κυριακή ο επικεφαλής της ειδικής ομάδας COVID-19 της ρυθμιστικής αρχής φαρμάκων της ΕΕ, εν μέσω φόβων για τις σπάνιες θρομβώσεις και ενώ όλο και περισσότερα εμβόλια γίνονται διαθέσιμα.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) θεωρεί ότι το εμβόλιο Astrazeneca είναι ασφαλές για όλες τις ηλικιακές ομάδες. Ωστόσο, αρκετά κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν σταματήσει να το χορηγούν σε άτομα που βρίσκονται κάτω από συγκεκριμένη ηλικία, η οποία συνήθως κυμαίνεται από τα 50 έως τα 65 έτη, περιορίζοντας τη χρήση του στον ηλικιωμένο πληθυσμό.

«Στο πλαίσιο της πανδημίας, η θέση μας ήταν και είναι ότι τα οφέλη υπερτερούν των κινδύνων για όλες τις ηλικιακές ομάδες», δήλωσε ο επικεφαλής της ειδικής ομάδας COVID-19 Μάρκο Καβαλέρι στην ιταλική εφημερίδα La Stampa.

Ωστόσο, καθώς ο αριθμός των περιστατικών COVID-19 μειώνεται και λαμβάνοντας υπόψη ότι ο νεότερος πληθυσμός είναι λιγότερο εκτεθειμένος σε κινδύνους που σχετίζονται με την COVID-19, ο Καβαλέρι είπε ότι θα ήταν καλύτερο να χρησιμοποιηθούν εμβόλια COVID-19 τεχνολογίας mRNA, όπως αυτά της Moderna και των Pfizer-BioNTech.

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  Κ. Ποζρικίδης: Με την 85η ΔΕΘ ανοίγει το εκθεσιακό ημερολόγιο για το 2021

Ερωτηθείς εάν οι υγειονομικές αρχές πρέπει να αποφύγουν τη χορήγηση του εμβολίου Astrazeneca σε άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών, ο Καβαλέρι είπε: «Ναι, και πολλές χώρες, όπως η Γαλλία και η Γερμανία, το εξετάζουν υπό το φως της μεγαλύτερης διαθεσιμότητας εμβολίων mRNA».

Σημειώνεται ότι η ιταλική κυβέρνηση δήλωσε την Παρασκευή ότι θα περιορίσει τη χρήση του εμβολίου AstraZeneca σε άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών, καθώς μία έφηβη έχασε τη ζωή της.

Όπως πολλές ευρωπαϊκές χώρες, η Ιταλία σταμάτησε τους εμβολιασμούς με AstraZeneca τον Μάρτιο λόγω ανησυχιών σχετικά με τα σπάνια προβλήματα θρόμβωσης.

Τους συνέχισε τον επόμενο μήνα με τη σύσταση να χρησιμοποιείται το προϊόν «κατά προτίμηση» για άτομα άνω των 60 ετών, αφού ο EMA δήλωσε ότι τα οφέλη του υπερτερούν των κινδύνων.

Αγαπητοί φίλοι της σελίδας, παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και κόσμιοι στις εκφράσεις σας, με σεβασμό, κατανόηση και αξιοπρέπεια, προς τους συνανθρώπους μας, όπως αρμόζει σε λογικούς ανθρώπους, αλλά και σε ενσυνείδητους Χριστιανούς οι οποίοι κάνουν πράξη τον Ευαγγελικό λόγο, «Αγαπάτε αλλήλους». Φυλάξτε το στόμα σας, από λόγια περιττά, πικρόχολα, ανώφελα, ασκηθείτε στην προσευχή του Ιησού, εγκρατευθείτε και ο Κύριος θα σας περιβάλλει με το ανεκτίμητο δώρο της αγάπης Του. Οι απόψεις της ιστοσελιδας μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο την ιστοσελιδα. Οι διαχειριστές της ιστοσελιδας δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων. Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα. Με βάση τα παραπάνω με λύπη θα αναγκαζόμαστε να διαγράφουμε τα απρεπή και βλάσφημα σχόλια τα οποία δεν αρμόζουν στον χαρακτήρα και στο ήθος της σελίδας μας χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.