Παλαιό Ημερολόγιο :
09/02/2026
Νέο Ημερολόγιο :
22/02/2026
Lang1 Lang2 Lang3 Lang4 Lang4

KATHGORIES

«Βόμβα» για τα εμβόλια: Η ακίδα που παράγουν είναι παθογόνος- Να γίνονται μόνο σε ηλικιωμένους, vid

«Βόμβα» για τα εμβόλια: Η ακίδα που παράγουν είναι παθογόνος- Να γίνονται μόνο σε ηλικιωμένους, vid

Εξού και οι παρενέργειες

Ο καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ Δημήτρης Κούβελας,  μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, σε μία πολύ σημαντική δήλωση, είπε ότι εφόσον πλέον έχουμε ως δεδομένο ότι όλα τα εμβόλια λόγω της παθολογίας που σχετίζεται με την ακίδα που δημιουργούν είναι πιθανό να δημιουργήσουν κάποιες ανεπιθύμητες παρενέργειες, τότε δεν θα πρέπει να δοθούν σε όλο τον γενικό πληθυσμό, παρά μόνο σε εκείνες στις ηλικιακές ομάδες που κινδυνεύουν περισσότερο από την νόσηση του κορονοϊού

«Υπάρχει μια ανησυχητική εξέλιξη που σχετίζεται με τη γνώση πλέον που έχουμε για τα εμβόλια και σχετίζεται με την λειτουργία της ακίδας του κορονοϊού και αυτό ίσως να αιτιολογεί και τα περιστατικά θρομβώσεων που έχουμε από τους εμβολιασμούς», τόνισε ο καθηγητής.

«Μέχρι πρότινος πιστεύαμε ότι ο covid-19, είναι ένας κορωνοϊός, όπως και οι υπόλοιποι και αυτή η ακίδα είναι το «κλειδί» που απλά «ξεκλειδώνει» το κύτταρο γι να εισχωρήσει σε αυτό και να παρασιτίσει. Υπάρχουν όμως τελευταία επιστημονικές δημοσιεύσεις που λένε ότι αυτή η ακίδα είναι από μόνη της παθολογική και δημιουργεί πολύ σημαντικά προβλήματα , μπορεί να κάνει αθηρωμάτωση, μπορεί να κάνει θρομβώσεις, με διάφορους μηχανισμούς», επισήμανε ο κ. Κούβελας.

«Αυτό μας βάζει σε σκέψεις, ότι από την στιγμή που τα εμβόλια δίνουν την οδηγία στον ίδιο τον οργανισμό μας να παράγει την ακίδα που από μόνη της είναι βλαπτική, πιθανώς να έχουμε ανεπιθύμητες παρενέργειες από αυτές που στην αρχή τουλάχιστο υποψιαζόμαστε.

Στην αρχή της παρασκευής των εμβολίων κανείς δεν μπορούσε να σκεφτεί –κι εγώ ο ίδιος είχα πει βλέποντας την παρασκευή του Pfizer, ότι φαίνεται ασφαλές- ότι η παραγωγή του ίδιου του αντιγόνου των εμβολίων, δηλαδή της ακίδας θα είχε από μόνη της παθολογία» σημείωσε ο καθηγητής της Φαρμακολογίας.

«Αυτό μας κάνει να σκεφτούμε ότι πρέπει να αλλάξουμε στρατηγική προσέγγισης, να αλλάξει η λογική της ανοσίας στο γενικό πληθυσμό , αφού και να εμβολιαστούμε όλοι  δεν χτίζουμε τείχος ανοσίας, καθώς έχουμε πιθανότητα να κολλήσουμε ξανά μετά από κάποιους μήνες, απλά δεν θα νοσήσουμε βαριά.  Το εμβόλιο συνεπώς πρέπει να δίνεται αυστηρά στις ηλιακές εκείνες ομάδες, κυρίως ηλικιωμένους, που είναι πιο ευπαθείς και αν νοσήσουν από τον κορωνοϊό, έχουν πραγματικά μεγάλο κίνδυνο από τη νόσηση και όχι και σε άτομα πιθανώς νεότερης ηλικίας που δεν κινδυνεύουν. Θα είναι λάθος να δοθεί σε εκείνες τις ηλικιακές ομάδες που δεν έχουν πιθανότητες βαριάς νόσησης και να τους εκθέσουμε σε μία πιθανότητα με το εμβόλιο σοβαρής ανεπιθύμητης παρενέργειας» κατέληξε ο καθηγητής.

Αγαπητοί φίλοι της σελίδας, παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και κόσμιοι στις εκφράσεις σας, με σεβασμό, κατανόηση και αξιοπρέπεια, προς τους συνανθρώπους μας, όπως αρμόζει σε λογικούς ανθρώπους, αλλά και σε ενσυνείδητους Χριστιανούς οι οποίοι κάνουν πράξη τον Ευαγγελικό λόγο, «Αγαπάτε αλλήλους». Φυλάξτε το στόμα σας, από λόγια περιττά, πικρόχολα, ανώφελα, ασκηθείτε στην προσευχή του Ιησού, εγκρατευθείτε και ο Κύριος θα σας περιβάλλει με το ανεκτίμητο δώρο της αγάπης Του. Οι απόψεις της ιστοσελιδας μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο την ιστοσελιδα. Οι διαχειριστές της ιστοσελιδας δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων. Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα. Με βάση τα παραπάνω με λύπη θα αναγκαζόμαστε να διαγράφουμε τα απρεπή και βλάσφημα σχόλια τα οποία δεν αρμόζουν στον χαρακτήρα και στο ήθος της σελίδας μας χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.