Παλαιό Ημερολόγιο :
16/04/2024
Νέο Ημερολόγιο :
29/04/2024
Lang1 Lang2 Lang3 Lang4 Lang4

KATHGORIES

Τελευταία προειδοποίηση προς το Υπουργείο Υγείας για την υποχρεωτική χρήση μάσκας

Τελευταία προειδοποίηση προς το Υπουργείο Υγείας για την υποχρεωτική χρήση μάσκας

Το Κίνημα Επιβιώνουμε ενημέρωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας, για τελευταία φορά, ότι είναι αποφασισμένο να προβεί σε μαζικές αγωγές αν υπάρξουν μικρές ή μεγάλες βλάβες στους Έλληνες πολίτες από την υποχρεωτική χρήση μάσκας

Καλούμε μάλιστα όλους τους Έλληνες πολίτες να έρθουν σε επαφή μαζί μας μέσω της σελίδας μας στο facebook, για καταγγελία τους σε περίπτωση που οι ίδιοι ή οικεία πρόσωπά τους υποστούν σωματική ή ψυχική βλάβη από την συνεχή υποχρεωτική χρήση μάσκας.
Οι καταγγελίες θα πρέπει να γίνονται επώνυμα, με πλήρη στοιχεία του καταγγέλλοντος και τηλέφωνο επικοινωνίας, ώστε να κατηγοριοποιηθούν αναλόγως της μικρής ή πιο σοβαρής βλάβης -από απλές λιποθυμιές μέχρι ακόμα και θάνατο.
Το κάτωθι μέιλ εστάλη σήμερα στην γραμματεία του υπουργού Υγείας υπόψη του Υπουργού και της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων:
Θέμα: Υποχρεωτική χρήση μάσκας
Υπόψη: Υπουργού Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια και της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων
Αξιότιμε κε Υπουργέ και μέλη της Επιτροπής,
Σχετικά με τις πρόσφατες αποφάσεις για την ολοένα διεύρυνση των μέτρων όπου η χρήση μάσκα καθίσταται υποχρεωτική, αλλά και σύμφωνα με τα δημοσιεύματα των ΜΜΕ που μας προϊδεάζουν ότι θα επεκταθούν περαιτέρω σε όλους τους κλειστούς χώρους, ακόμα πιθανά και στα σχολεία, ενώ κάποιοι ζητούν να γίνει υποχρεωτική και σε εξωτερικούς χώρους, θα θέλαμε να δηλώσουμε τα εξής:

Πρώτα απ’ όλα ακούμε συστηματικά ότι τα μέτρα παίρνονται αναλόγως της «αύξησης των αριθμών των κρουσμάτων». Ως «κρούσματα», θεωρούνται όχι οι νοσούντες, αλλά όσοι έχουν κάνει τεστ κι έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό, παρότι τα τεστ πολλές φορές έχουν αποδειχθεί μέχρι και λανθασμένα. Οπότε, όπως τονίζει και ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Λάρισας, Κώστας Γουργουλιάνης, για να έχουμε μια σταθερή εικόνα της πανδημίας (αν αυξάνεται ή μειώνεται) αυτό μπορεί να συμβεί μόνο με σταθερό αριθμό τεστ. Καθώς αν γίνουν περισσότερα τεστ, λογικό είναι να αυξηθεί και ο αριθμός των «κρουσμάτων», βάσει πιθανοτήτων, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι επέρχεται και νέο κύμα πανδημίας.
Τα λόγια του: Δεν πρέπει να ανακοινώνονται τα κρούσματα κάθε ημέρα. Είναι κάτι που είπαν και οι ξενοδόχοι. Για παράδειγμα την περασμένη Δευτέρα είχαμε 11 κρούσματα, αλλά αν δούμε στη σελίδα του ΕΟΔΥ έκαναν εκείνη την ημέρα λίγο περισσότερους από 1.000 ελέγχους. Την προηγούμενη ημέρα που είχαμε 38 κρούσματα είχαν κάνει περίπου 5.000 ελέγχους. Έχει νόημα να ανακοινώσεις κρούσματα χωρίς να λες πόσους ελέγχους έκανες; Τι νόημα έχει να ανακοινώνονται καθημερινά. Είτε με την μία περίπτωση, είτε με την άλλη βγαίνουν λανθασμένα συμπεράσματα καθησυχασμού, αλλά και πανικού με αυτή την κατάσταση.
Επίσης τι νόημα έχει, εκτός από μόνο την εξυπηρέτηση επιβολής νέων μέτρων, να καταμετρούνται ως καθημερινά κρούσματα οι τουρίστες που εισέρχονται στη χώρα και τα μέλη ενός δεξαμενόπλοιου στο λιμάνι του Πειραιά; Για να δίνεται λανθασμένη εντύπωση;

Δεύτερον, όπως σας είπαμε και σε προηγούμενη επιστολή μας, οι μάσκες μπορεί να είναι «πανάκια» αλλά δεν είναι πανάκεια. Νομίζουμε ότι αναλύσαμε αρκετά όλους τους παράπλευρους κινδύνους που ενέχει η συνεχής χρήση της μάσκας, πέραν βεβαίως και του οικονομικού. Μπορείτε να ανατρέξετε στο προηγούμενο μέιλ και να τους διαβάσετε με αναφορές σε κάποιες επιστημονικές μελέτες. Αξίζει ωστόσο να τονίσουμε ότι η υποξία που προκαλείται από την μάσκα, τυγχάνει να είναι ίσως και το πιο βασικό σύμπτωμα του covid 19, καθώς επίσης και της ηλεκτρομαγνητικής υπερευαισθησίας, από την οποία πάσχουν πολλοί συμπολίτες μας πλέον (πολλές φορές εν αγνοία τους) όσο η ασύρματη τεχνολογία αναπτύσσεται με ταχύτητα παντού. Οπότε αντιλαμβάνεστε την σύγχυση που μπορεί να έχει ένα άτομο μόλις νιώσει δυσκολία στην αναπνοή, είτε από τις υψηλές θερμοκρασίες, είτε από την μάσκα, είτε γιατί βρίσκεται σε κλειστό ή ανοικτό χώρο με μεγάλη ακτινοβολία, και μην τρέφουμε αυταπάτες ΔΕΝ είναι όλες υπό έλεγχο, ούτε και σε υποφερτά για τον άνθρωπο επίπεδα, παρά μόνο στην θεωρία. Κι ακόμα δεν μπήκε η 5G, αλλά υπάρχει ήδη η 4G+ που καλύπτει σχεδόν όλη την ελληνική επικράτεια.

Όπως έχει πει και ο κος Μόσιαλος, η κακή χρήση της μάσκας (τη βάζω, τη βγάζω και την έχω κάτω από το πηγούνι), όχι μόνο δεν μας προστατεύει από τον ιό, αλλά μπορεί να είναι και πηγή μόλυνσης η ίδια από μόνη της. Αυτό συνέβη στον ρεπουμπλικάνο γερουσιαστή Λούι Γκόμερτ, ο οποίος αρνιόταν να φορέσει μάσκα, κι όταν τελικά την φόρεσε λίγες μέρες μετά νόσησε, καθώς του έφερνε δυσφορία και την έπιανε συνεχώς, όπως ο ίδιος δήλωσε. Σας δηλώνουμε λοιπόν ότι και ο περισσότερος κόσμος αυτό κάνει, καθώς δεν νιώθει καθόλου άνετα με το αφύσικο της υπόθεσης, δηλαδή να υπάρχει κόλλημα στην αναπνευστική χώρα του, μύτη και στόμα, κι απλά αναγκάζεται να την φορέσει για να μην πληρώσει το πρόστιμο. Να το πούμε απλά; Ή την φοράει γιατί φοβάται και κάνει υπομονή μέχρι να σκάσει, ή την φοράει υπό την απειλή όπλου, για να μην βάλει μια ακόμα τρύπα στο ήδη τρύπιο πορτοφόλι του. Να το πούμε ακόμα πιο απλά; Κάνετε κατάχρηση εξουσίας! Και μάλιστα με τον πλέον απολυταρχικό τρόπο, με κανένα σεβασμό στα ατομικά δικαιώματα ως ορίζουν το Σύνταγμα και οι Διεθνείς Συμβάσεις. Μόνο σε κατάσταση πολιορκίας καταργείται το Σύνταγμα και τα άρθρα του και ποτέ άλλοτε. Είμαστε; Με 9 άτομα μόνο αυτή τη στιγμή στην ΜΕΘ, πείτε το, είμαστε; Και ειλικρινά, ΔΕΝ μας ενδιαφέρει τι κάνουν στο εξωτερικό. Είμαστε ανεξάρτητο κράτος με εθνική κυριαρχία και όχι υποκατάστημα του Άντονι Φάουτσι.

Αναφέρετε στην πρόσφατη ΚΥΑ: ΠΡΟΣΟΧΗ: Η χρήση υφασμάτινης μάσκας απαγορεύεται σε παιδιά κάτω των 2 ετών, σε ανθρώπους με δυσκολία αναπνοής, σε ανθρώπους που έχουν χάσει τις αισθήσεις τους, ή σε ανθρώπους που για λόγους ανικανότητας, δεν μπορούν να την αφαιρέσουν χωρίς βοήθεια.
Ωστόσο ο ΠΟΥ αναφέρει στις πιθανές βλάβες από τη χρήση μάσκας; μόλυνση λόγω χειραγώγησης της μάσκας από μολυσμένα χέρια- πιθανή αυτομόλυνση που μπορεί να συμβεί εάν οι μάσκες δεν αλλάζουν όταν είναι βρεγμένες, λερωμένες ή κατεστραμμένες – πιθανή ανάπτυξη αλλοιώσεων του δέρματος του προσώπου, ερεθισμών, δερματίτιδα ή επιδείνωση της ακμής, όταν χρησιμοποιείται συχνά για πολλές ώρες – οι μάσκες μπορεί να είναι δυσάρεστες στη χρήση – λανθασμένη αίσθηση ασφάλειας, που οδηγεί σε δυνητικά λιγότερα προσήλωση σε καλά αναγνωρισμένα προληπτικά μέτρα όπως ως φυσική απόσταση και υγιεινή χεριών – κίνδυνος μετάδοσης σταγονιδίων και παφλασμών στα μάτια, εάν η μάσκα δεν συνδυάζεται με την προστασία των ματιών – μειονεκτήματα ή δυσκολία στο να τις φορούν συγκεκριμένοι ευάλωτοι πληθυσμοί, όπως εκείνοι με ψυχική υγεία, διαταραχές, αναπτυξιακές αναπηρίες, κωφοί και δυσκολία ακοής και παιδιά – δυσκολία να τις φοράτε σε ζεστό και υγρό περιβάλλον
Παρότι η ΚΥΑ σας βγήκε στην περίοδο των εκπτώσεων, νομίζουμε ότι δεν θα έπρεπε να κάνει εκπτώσεις. Και θα πρέπει να διασφαλίζεται το δικαίωμα στην εξαίρεση χωρίς τον εκβιασμό προστίμου, τον δημόσιο διασυρμό και την υποχρέωση του καθενός να αποκαλύπτει στον κάθε ελεγκτή ευαίσθητα ιατρικά προσωπικά δεδομένα.

 Δυο συνάνθρωποι μας κατέρρευσαν τελευταία, ο ένας 50χρονος σε σούπερ μάρκετ και κατέληξε, κι ένα ακόμα πιο ηλικιωμένος μέσα σε αστυνομικό τμήμα είχε την ίδια τύχη. Φορούσαν μάσκα; Ποια ήταν τα αίτια; Έχουμε καθημερινή ενημέρωση θανάτων κορωνοϊού, από βλάβες λόγω υποχρεωτικής χρήσης μάσκας θα έχουμε;

Και εδώ αναλαμβάνει ρόλο το Κίνημα Επιβιώνουμε. Για τελευταία φορά, σας καλούμε να κάνετε τη χρήση μάσκας ως απλή σύσταση και όχι υποχρεωτική με πρόστιμο. Το Κίνημα Επιβιώνουμε θα καλέσει όλους τους Έλληνες πολίτες που έχουν υποστεί τραυματισμό, βλάβη ή ακόμα και θάνατο λόγω της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας, να το καταγγείλουν σε μας, κι από κει και πέρα θα προβούμε σε μαζικές αγωγές κατά του υπουργείου Υγείας και της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων που, όπως διαβάζουμε, έχουν πάρει φόρα και σε λίγο θα μας πουν να την φοράμε και μέσα στο σπίτι και στην ώρα του ύπνου. Μιλάτε για «ατομική ευθύνη» αλλά δεν αφήνετε να την αναλάβουν οι πολίτες, τους επιβάλλετε μέτρα, χωρίς ωστόσο εσείς να παίρνετε καμία ευθύνη για τις επιπτώσεις τους.

Μέχρις εδώ, λοιπόν. Το Κίνημα Επιβιώνουμε ετοιμάζει ήδη την νομική του στελέχωση, για να υποδεχθεί όλες τις καταγγελίες των Ελλήνων πολιτών που θα υποστούν μικρές ή μοιραίες για τη ζωή βλάβες. Αυτή είναι η τελική μας ενημέρωση κι ελπίζουμε να την λάβετε σοβαρά υπόψη και να ακούσετε την φωνή των πολιτών και όχι του πρωθυπουργού που σας καλεί να σκληρύνετε τα μέτρα κι άλλο και να επεκτείνετε την υποχρεωτική μάσκα παντού. Οι κυβερνήσεις έρχονται και παρέρχονται, οι ευθύνες όμως για τη ζωή, παραμένουν για πάντα, και βαραίνουν τους υπεύθυνους κάτω από τους Νόμους του Δικαίου και Συνείδησης.

Κίνημα Επιβιώνουμε

Αγαπητοί φίλοι της σελίδας, παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και κόσμιοι στις εκφράσεις σας, με σεβασμό, κατανόηση και αξιοπρέπεια, προς τους συνανθρώπους μας, όπως αρμόζει σε λογικούς ανθρώπους, αλλά και σε ενσυνείδητους Χριστιανούς οι οποίοι κάνουν πράξη τον Ευαγγελικό λόγο, «Αγαπάτε αλλήλους». Φυλάξτε το στόμα σας, από λόγια περιττά, πικρόχολα, ανώφελα, ασκηθείτε στην προσευχή του Ιησού, εγκρατευθείτε και ο Κύριος θα σας περιβάλλει με το ανεκτίμητο δώρο της αγάπης Του. Οι απόψεις της ιστοσελιδας μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο την ιστοσελιδα. Οι διαχειριστές της ιστοσελιδας δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων. Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα. Με βάση τα παραπάνω με λύπη θα αναγκαζόμαστε να διαγράφουμε τα απρεπή και βλάσφημα σχόλια τα οποία δεν αρμόζουν στον χαρακτήρα και στο ήθος της σελίδας μας χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.