Παλαιό Ημερολόγιο :
10/04/2024
Νέο Ημερολόγιο :
23/04/2024
Lang1 Lang2 Lang3 Lang4 Lang4

KATHGORIES

Γεμιστά λαδερά με κουκουνάρι και σταφίδα


Γεμιστά λαδερά με κουκουνάρι και σταφίδα


Το απόλυτο φαγητό της ελληνικής κουζίνας, τα γεμιστά, σε μια κλασική συνταγή, χωρίς κιμά.

Μερίδες:5-6
Χρόνος προετοιμασίας:40'
Χρόνος μαγειρέματος:60'
Έτοιμο σε:1:40'


Υλικά :

8 ντομάτες ώριμες, σφιχτές
8 πιπεριές μεγάλες
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
3 μέτρια κρεμμύδια, τριμμένα
3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
1 μέτριο καρότο, τριμμένο, στυμμένο
1 μέτριο κολοκύθι, τριμμένο, στυμμένο
1 μέτρια μελιτζάνα, τριμμένη, στυμμένη
1 φλιτζ. ρύζι γλασέ
1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
½ ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
3 κουτ. σούπας κουκουνάρι
3 κουτ. σούπας σταφίδες μαύρες
ανθό αλατιού, πιπέρι φρεσκοτριμμένο


Διαδικασία :

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε ένα οριζόντιο καπάκι από τις ντομάτες και τις πιπεριές και τα κρατάτε στην άκρη. Με ένα κουταλάκι αφαιρείτε τη σάρκα της ντομάτας, την τρίβετε σε ένα μπολ και την κρατάτε για τη γέμιση. Αφαιρείτε τα σπόρια από τις πιπεριές και τα πετάτε.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το μισό ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί σοτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά για 1 λεπτό ίσα να βγάλουν το άρωμά τους. Προσθέτετε το καρότο, το κολοκύθι και τη μελιτζάνα ανακατεύοντας διαρκώς με μια σπάτουλα μέχρι να μαραθούν τα υλικά.

Ρίχνετε το ρύζι, τα 2/3 από την τριμμένη ντομάτα και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτετε 1/2 φλιτζάνι νερό και αφήνετε να πάρει μια βράση ανακατεύοντας. Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτετε τον μαϊντανό, τον άνηθο, τον δυόσμο, το κουκουνάρι και τις σταφίδες. Ανακατεύετε καλά.

Αλατοπιπερώνετε εσωτερικά τις ντομάτες και τις πιπεριές και τις γεμίζετε με το ρύζι - η γέμιση πρέπει να έχει αρκετά υγρά για να μπορέσει να ψηθεί το ρύζι και να φουσκώσει.

Τοποθετείτε τα γεμισμένα λαχανικά σε ένα ταψί το ένα δίπλα στο άλλο, τα περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι, την υπόλοιπη τριμμένη ντομάτα, μισό ποτήρι νερό και σκεπάζετε το ταψί με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.

Ψήνετε τα γεμιστά για 30-40 λεπτά. Κατόπιν, αφαιρείτε λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνετε για ακόμη 1 ώρα μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Τα αφήνετε να ξεκουραστούν εκτός φούρνου για 10-15 λεπτά πριν σερβίρετε.

Αγαπητοί φίλοι της σελίδας, παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και κόσμιοι στις εκφράσεις σας, με σεβασμό, κατανόηση και αξιοπρέπεια, προς τους συνανθρώπους μας, όπως αρμόζει σε λογικούς ανθρώπους, αλλά και σε ενσυνείδητους Χριστιανούς οι οποίοι κάνουν πράξη τον Ευαγγελικό λόγο, «Αγαπάτε αλλήλους». Φυλάξτε το στόμα σας, από λόγια περιττά, πικρόχολα, ανώφελα, ασκηθείτε στην προσευχή του Ιησού, εγκρατευθείτε και ο Κύριος θα σας περιβάλλει με το ανεκτίμητο δώρο της αγάπης Του. Οι απόψεις της ιστοσελιδας μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο την ιστοσελιδα. Οι διαχειριστές της ιστοσελιδας δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων. Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα. Με βάση τα παραπάνω με λύπη θα αναγκαζόμαστε να διαγράφουμε τα απρεπή και βλάσφημα σχόλια τα οποία δεν αρμόζουν στον χαρακτήρα και στο ήθος της σελίδας μας χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.