Παλαιό Ημερολόγιο :
09/09/2025
Νέο Ημερολόγιο :
22/09/2025
Lang1 Lang2 Lang3 Lang4 Lang4

KATHGORIES

«Ψηφιακό ραντεβού» Μητσοτάκη, Schwab και λοιπών: Θέλουν τώρα «Μεγάλη Επανεκκίνηση», vid

«Ψηφιακό ραντεβού» Μητσοτάκη, Schwab και λοιπών: Θέλουν τώρα «Μεγάλη Επανεκκίνηση», vid

wef_mitsotakis
Εκτός οι ΗΠΑ, μέσα η Κίνα... Θα συζητήσουν και για τον ψηφιακό πιστοποιητικό...

Στο προσεχές Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, το οποίο θα διεξαχθεί μέσω τηλεδιάσκεψης, το “παρών” για την προώθηση της «Μεγάλης Επανεκκίνησης», θα δώσουν ο Κινέζος Πρόεδρος, Σι Τζινπίνγκ, η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν αλλά και ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ωστόσο θα είναι στους “απόντες” αυτής της διεθνούς συνάντησης λόγω των εσωτερικών προβλημάτων στις ΗΠΑ, με την Κίνα να αναλαμβάνει ηγετικό ρόλο στο επερχόμενο Φόρουμ, καθώς, όπως σας αναφέραμε χθες σε άρθρο μας, είναι η μόνη οικονομία που όχι μόνο άντεξε τον κορωνοϊό αλλά οδεύει στο να γίνει η πρώτη οικονομία του πλανήτη, υποβαθμίζοντας τον Δυτικό Κόσμο.

Με πιο απλά λόγια: Μπροστάρης της «Μεγάλης Επανεκκίνησης» ένα κομμουνιστικό Κράτος.

Για τον Σι Τζινπίνγκ, αυτή θα είναι η δεύτερη συμμετοχή του στο ετήσιο ραντεβού της παγκόσμιας οικονομικής ελίτ, μετά το 2017, όταν είχε υποσχεθεί “οικονομικά ανοίγματα”, προς μεγάλη ικανοποίηση των άλλων ηγετών.

Εκτός του Κινέζου προέδρου, στις οθόνες των υπολογιστών θα εμφανιστούν επίσης ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Γιοσιχίντε Σούγκα, ο Ινδός ομόλογός του Ναρέντρα Μόντι και οι πρόεδροι της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-Ιν και της Σιγκαπούρης Λι Χσιεν Λουνγκ.

Από την Ευρώπη, παρόντες θα είναι επίσης οι πρωθυπουργοί της Ιταλίας και της Ισπανίας, Τζουζέπε Κόντε και Πέδρο Σάντσεθ, ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση θα εκπροσωπηθεί από την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τη διευθύντρια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ.

Οι διοργανωτές ανακοίνωσαν επίσης την συμμετοχή του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, του βασιλιά Αμπντάλα της Ιορδανίας και αξιωματούχων από πολλές αναδυόμενες και φτωχές χώρες, όπως από την Αργεντινή, την Νότια Αφρική, την Κολομβία, την Κόστα Ρίκα και την Γκάνα.

Η “ψηφιακή εκδοχή” του Φόρουμ θα έχει ως κεντρικό θέμα της “Μια κρίσιμη χρονιά για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης” και θα επικεντρωθεί γύρω από τον κορωνοϊό, το… κλίμα και την συνεργασία (τα λεγόμενα “τρία C: Covid, Climate, Cooperation).

Μαζί με τον Έλληνα πρωθυπουργό και τους υπόλοιπους ηγέτες, θα συνομιλήσει ο Κλάους Σβαμπ, ιδρυτής και επικεφαλής του WEF και… «αρχιτέκτονας» του «Great Reset».

Ορισμένα από τα θέματα, που θα τεθούν επί τάπητος, θα είναι τα ψηφιακά πιστοποιητικά εμβολιασμού, τα οποία θα μπορούν να λειτουργούν και ως ταυτότητες, η δημιουργία νέων πόλεων και πολλά άλλα.

 «Αν δεν πάρουμε στα σοβαρά το θέμα της επιδείνωσης των συνθηκών διαβίωσης ή των επιπτώσεων της ψηφιακής επανάστασης στα καταστήματα, θα οδηγηθούμε σε μια διαιρεμένη κοινωνία και με διχασμένη την κοινωνία δεν θα μπορούμε να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο εκτελεστικός διευθυντής του Φόρουμ.

Αγαπητοί φίλοι της σελίδας, παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και κόσμιοι στις εκφράσεις σας, με σεβασμό, κατανόηση και αξιοπρέπεια, προς τους συνανθρώπους μας, όπως αρμόζει σε λογικούς ανθρώπους, αλλά και σε ενσυνείδητους Χριστιανούς οι οποίοι κάνουν πράξη τον Ευαγγελικό λόγο, «Αγαπάτε αλλήλους». Φυλάξτε το στόμα σας, από λόγια περιττά, πικρόχολα, ανώφελα, ασκηθείτε στην προσευχή του Ιησού, εγκρατευθείτε και ο Κύριος θα σας περιβάλλει με το ανεκτίμητο δώρο της αγάπης Του. Οι απόψεις της ιστοσελιδας μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο την ιστοσελιδα. Οι διαχειριστές της ιστοσελιδας δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων. Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα. Με βάση τα παραπάνω με λύπη θα αναγκαζόμαστε να διαγράφουμε τα απρεπή και βλάσφημα σχόλια τα οποία δεν αρμόζουν στον χαρακτήρα και στο ήθος της σελίδας μας χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.