Παλαιό Ημερολόγιο :
29/10/2025
Νέο Ημερολόγιο :
11/11/2025
Lang1 Lang2 Lang3 Lang4 Lang4

KATHGORIES

Μητσοτάκης: ''Στα 500 ευρώ το πρόστιμο για παράβαση των μέτρων κατά του κορονοϊού!''

Μητσοτάκης: ''Στα 500 ευρώ το πρόστιμο για παράβαση των μέτρων κατά του κορονοϊού!''

''Θα αναθερμάνουμε την οικονομία με αυτό το μέτρο!''

Αύξηση του προστίμου για παράβαση των μέτρων κατά του κορονοϊού ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή! 

Το πρόστιμο για τους παραβάτες θα αυξηθεί από τα 300 ευρώ στα 500 ευρώ, ώστε να μπορούμε να ανοίξουμε την οικονομία χωρίς να βάλουμε σε κίνδυνο την υγεία με ένα τρίτο κύμα πανδημίας”, προανήγγειλε ειδικότερα ο κ.  Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι:

Πρώτον, η κάλυψη του ενοικίου των επαγγελματιών κατά 80% επεκτείνεται για ακόμη ένα μήνα, για το μήνα Φεβρουάριο.
Δεύτερον επεκτείνονται και θα συνεχίσουν να καταβάλλονται κανονικά για δύο μήνες ακόμη όλα τα επιδόματα ανεργίας, τα οποία έχουν λήξει.

Ο πρωθυπουργός διαμήνυσε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προχωρήσει σε χαλάρωση του lockdown και να ανοίξει με click away και click in shop το λιανεμπόριο τη Δευτέρα. Δήλωσε επίσης ότι η κυβέρνηση ακούει πάντα την εισήγηση της επιτροπής των ειδικών, ενώ “μαλάκωσε” το αφήγημα της ατομικής ευθύνης, χρησιμοποιώντας τη φράση “ατομική υπευθυνότητα”.

Ο πρωθυπουργός κατά την πρώτη του τοποθέτηση στην Βουλή για το 2021, είπε χαρακτηριστικά πως αυτή δεν θα μπορούσε να μην έχει στο επίκεντρό της την πανδημία.«Όχι μόνο γιατί ξεκίνησε ο μαζικός εμβολιασμός με το πρόγραμμα 'Ελευθερία' αλλά γιατί θεωρώ ότι αυτή η συζήτηση είναι μια ευκαιρία στην αρχή του χρόνου να δοθούν απαντήσεις για το σχέδιο που θα μας οδηγήσει στο αύριο», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχείρησε να σκιαγραφήσει την κατάσταση που επικρατεί αυτή την στιγμή «Μπορούμε να διαφωνούμε σε επίπεδο πολιτικών προτάσεων, η αντιπολίτευση έχει δικαίωμα να ασκεί τεκμηριωμένη κριτική, δεν γίνεται όμως να διαφωνούμε για τα πραγματικά δεδομένα και για το τι έχει συμβεί τους τελευταίους δέκα μήνες», σημείωσε. 

Μητσοτάκης: Δεν χωρά εφησυχασμός  

 

«Αυτή η θετική πορεία δεν δικαιολογούν κανένα απολύτως εφησυχασμό. Έχουμε δει και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες που τα πήγαιναν καλά μια πολύ γρήγορη αύξηση κρουσμάτων. Κατά συνέπεια επόμενα μέτρα είναι προδιαγεγραμμένα: Διατήρηση μέτρων αυτοπροστασίας, σταδιακό άνοιγμα οικονομίας, αύξηση εμβολιασμού και στοχευμένη δράση σε επιβαρυμένες περιοχές», είπε ο πρωθυπουργός.

Θα ήθελα σήμερα να απαντήσω σε ορισμένα ερωτήματα αντιπολίτευσης και πολιτών, τόνισε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε χαρακηριστικά:

«Υπήρχε άλλος δρόμος; Μήπως η τακτική που ακολουθήσαμε υποδηλώνει έλλειψη σχεδίου και παθητική παρακολούθηση;

Κάθε άλλο. Αν κάτι έχουμε μάθει από τον Covid είναι ότι συνδέεται με κύριο χαρακτηριστικό των ανθρώπων που είναι η επικοινωνία. Εκδηλώνεται με διαφορετική ένταση. Υπάρχουν χώρες ΕΕ που αντιμετωπίζουν το ζήτημα της βρετανικής μετάλλαξης που καθιστά τον ιό πιο μεταδοτικό. Αυτά είναι τα συνεχώς μεταβαλλόμενα δεδομένα που κάθε κυβέρνηση οφείλει να αντιμετωπίζει. Είναι σαν να οδηγεί κάποιος σε δρόμο με στροφές βράδυ . Σε ένα τέτοιο δρόμο άλλοτε πατάς γκάζι, άλλοτε φρένο και αλλάζεις ταχύτητες. Την ίδια στρατηγική συνεχούς εναλλαγής στρατηγικής έχουν ακολουθήσει πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Γι αυτό και προχωρήσαμε σε πιο θεσμοθετημένη διαδικασία λήψης αποφάσεων σε υγειονομική επιτροπή που θα συνεδριάζει κάθε Πέμπτη, θα παίρνει αποφάσεις θα εισηγείται και η κυβέρνηση σε εβδομαδιαία βάση κάθε Παρασκευή θα ανακοινώνει τα μέτρα.

Η Πολιτική Προστασία εκτάκτως θα επεμβαίνει με περιοριστικά μέτρα όπου κρίνει απαραίτητο κατά τόπους. Δίνουμε δυνατότητα σε Πολιτική Προστασία πιο στοχευμένα να κάνει ιχνηλάτηση και να δρα ‘αμεσα .

Γι αυτό και λαμβάνονται αποφάσεις σε τοπικό επίπεδο, προκαλούνται αντιδράσεις αλλά οι αποφάσεις λαμβάνονται με πραγματικά δεδομένα.

Αν αυτός είναι ο μόνος δρόμος που μπορούμε να ακολουθήσουμε τότε έρχεται η δεύτερη απορία: τον ακολουθούμε όπως πρέπει; Κάναμε ότι μας αναλογεί; Ακούμε την κριτική ότι η κυβέρνηση άφησε ανοχύρωτο το ΕΣΥ και δεν κάναμε ότι έπρεπε για να το στηρίξουμε ενόψει 2ου κύματος και πως εμείς οι ανάλγητοι νεοφιλελεύθεροι δεν ενδιαφερόμαστε για το δημόσιο σύστημα υγείας. Κοιτάξτε, όταν αναλάβαμε το ΕΣΥ παραλάβαμε 557 κρεβάτια ΜΕΘ. Θυμίζω στην αξιωματική αντιπολίτευση ότι κάθε χειμώνα – αυτό είναι παλαιό φαινόεμνο – όταν είχαμε εποχική γρίπη είχαμε αναμονές στις εντατικές που έφταναν έως και τις 30 ημέρες.

Σήμερα, έχουμε στην διάθεσή μας 1.295 μονάδες ΜΕΘ. Εκτιμούμε στους 2 επόμενους μήνες θα έρθουν άλλες 150 στο πλαίσιο δωρεάς Στ. Νιάρχου που εξοπλίζει περιφερειακά νοσοκομεία. Σήμερα έχουμε 424 κενά κρεβάτια σε ΜΕΘ στο ΕΣΥ. Έχουμε δηλαδή την ασφάλεια να μπορούμε να συζητήσουμε μια περαιτέρω χαλάρωση των περιορισμών και επαναφορά στην κανονικότητα της οικονομικής και κοινωνικής ζωής καθώς επιτεύχθηκε ο βασικός στόχος να συζητάμε χαλάρωση μέτρων μόνο από την στιγμή που μειώνεται σημαντική η επιβάρυνση στο ΕΣΥ

Ξεχωριστή σημασία έχει ο δείκτης θετικότητας, το ποσοστό θετικών τεστ. Σημερα είναι κάτω του 3%, ευτυχώς ο δείκτης βαίνει μειούμενος. Καθώς αυξάνουμε τα τεστ που κάνουμε έχουμε μεγαλύτερες δυνατότητες να κάνουμε αυτό που ζητούν οι επιδημιολόγοι τυχαίες δειγματοληψίες».

https://www.pentapostagma.gr/politiki/kybernisi/6985162_mitsotakis-sta-500-eyro-prostimo-gia-parabasi-ton-metron-kata-toy

Αγαπητοί φίλοι της σελίδας, παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και κόσμιοι στις εκφράσεις σας, με σεβασμό, κατανόηση και αξιοπρέπεια, προς τους συνανθρώπους μας, όπως αρμόζει σε λογικούς ανθρώπους, αλλά και σε ενσυνείδητους Χριστιανούς οι οποίοι κάνουν πράξη τον Ευαγγελικό λόγο, «Αγαπάτε αλλήλους». Φυλάξτε το στόμα σας, από λόγια περιττά, πικρόχολα, ανώφελα, ασκηθείτε στην προσευχή του Ιησού, εγκρατευθείτε και ο Κύριος θα σας περιβάλλει με το ανεκτίμητο δώρο της αγάπης Του. Οι απόψεις της ιστοσελιδας μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο την ιστοσελιδα. Οι διαχειριστές της ιστοσελιδας δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων. Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα. Με βάση τα παραπάνω με λύπη θα αναγκαζόμαστε να διαγράφουμε τα απρεπή και βλάσφημα σχόλια τα οποία δεν αρμόζουν στον χαρακτήρα και στο ήθος της σελίδας μας χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.