Παλαιό Ημερολόγιο :
21/01/2026
Νέο Ημερολόγιο :
03/02/2026
Lang1 Lang2 Lang3 Lang4 Lang4

KATHGORIES

Κρέπες με γέμιση σοκολάτα-μπανάνα

Κρέπες με γέμιση σοκολάτα-μπανάνα

Συστατικά

Υλικά για 8 μεγάλες κρέπες:

4 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
5 φλιτζάνια τσαγιού σόδα αναψυκτικό
2 κουταλάκια γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
4 κουταλιές σούπας καλαμποκέλαιο
4 κουταλάκια γλυκού κακάο σκόνη (προαιρετικά)

Γέμιση σοκολάτα-μπανάνα:
2 μπανάνες
6 κουταλιές σούπας φυτική μαργαρίνη
4 κουταλιές σούπας κακάο
Μία πρέζα αλάτι
4 κουταλιές σούπας ζάχαρη
Φουντούκια χοντροκομμένα για τη γέμιση
2-3 μπανάνες κομμένες σε ροδέλες για τη γέμιση


Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη γέμιση σοκολάτα-μπανάνα:

Βάζουμε στο μπλέντερ τις μπανάνες ψιλοκομμένες, τη μαργαρίνη, το αλάτι, τη ζάχαρη και το κακάο και χτυπάμε πολύ καλά να λιώσουν τα υλικά και να μην μείνουν κομματάκια. Η υφή της γέμισης πρέπει να είναι κρεμώδες. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα τάπερ και τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσει για 2-3 ώρες.

Ετοιμάζουμε το μείγμα για τις κρέπες:

Ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί στο κάδο του μίξερ ή σε ένα μούλτι και τα χτυπάμε πολύ καλά να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Αν θέλουμε σοκολατένιο μείγμα για κρέπες προσθέτουμε το κακάο ή μοιράζουμε το μείγμα και φτιάχνουμε τις μισές σοκολατένιες, οπότε μειώνουμε την αναλογία του κακάο σε 2 κουταλάκια του γλυκού.
Βάζουμε επάνω στην εστία ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει καλά και το αλείφουμε με ένα πινέλο σε όλη την επιφάνεια του με λίγο καλαμποκέλαιο. Μόλις αρχίσει να αχνίζει το τηγάνι μας σημαίνει ότι έχει κάψει καλά και με μία κουτάλα της σούπας ρίχνουμε μία κουταλιά και την απλώνουμε σε λεπτό στρώμα να πάει παντού σε όλο το τηγάνι.
Τοποθετούμε το τηγάνι μας πάλι στην εστία και μόλις ροδίσει η κάτω πλευρά και αρχίσει να ξεκολλάει γύρω-γύρω, τότε με μία σπάτουλα την αναποδογυρίζουμε για να ροδίσει και από την άλλη πλευρά.
Με ένα μαχαίρι αλείφουμε τη κρέπα με όση γέμιση θέλουμε, πασπαλίζουμε με ροδέλες μπανάνας και χοντροκομμένα φουντούκια.
Διπλώνουμε τη κρέπα στη μέση και ξαναδιπλώνουμε έτσι ώστε να της δώσουμε τριγωνικό σχήμα. Πασπαλίζουμε με φουντούκια ή σιρόπι σοκολάτας και σερβίρουμε.
Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με το υπόλοιπο μείγμα, ψήνουμε τις κρέπες και αν δεν θέλουμε να τις χρησιμοποιήσουμε όλες τις αποθηκεύουμε στην κατάψυξη και ενδιάμεσα τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.

Αγαπητοί φίλοι της σελίδας, παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και κόσμιοι στις εκφράσεις σας, με σεβασμό, κατανόηση και αξιοπρέπεια, προς τους συνανθρώπους μας, όπως αρμόζει σε λογικούς ανθρώπους, αλλά και σε ενσυνείδητους Χριστιανούς οι οποίοι κάνουν πράξη τον Ευαγγελικό λόγο, «Αγαπάτε αλλήλους». Φυλάξτε το στόμα σας, από λόγια περιττά, πικρόχολα, ανώφελα, ασκηθείτε στην προσευχή του Ιησού, εγκρατευθείτε και ο Κύριος θα σας περιβάλλει με το ανεκτίμητο δώρο της αγάπης Του. Οι απόψεις της ιστοσελιδας μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο την ιστοσελιδα. Οι διαχειριστές της ιστοσελιδας δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων. Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα. Με βάση τα παραπάνω με λύπη θα αναγκαζόμαστε να διαγράφουμε τα απρεπή και βλάσφημα σχόλια τα οποία δεν αρμόζουν στον χαρακτήρα και στο ήθος της σελίδας μας χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.