Παλαιό Ημερολόγιο :
02/11/2025
Νέο Ημερολόγιο :
15/11/2025
Lang1 Lang2 Lang3 Lang4 Lang4

KATHGORIES

Τσουρέκι γεμιστό με μαρμελάδα

Τσουρέκι γεμιστό με μαρμελάδα

Υλικά
Μερίδες: 2 τσουρέκια
Για τη ζύμη
70 γρ. μαγιά νωπή
200 ml νερό χλιαρό
800 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
160 γρ. Βούτυρο (80 γρ. σε θερμοκρασία δωματίου + 80 γρ. λιωμένο, όχι καυτό)
150 γρ. αυγά (3 μεγάλα αυγά)
40 ml γάλα φρέσκο
1 κουτ. γλυκού μαχλέπι, καλά κοπανισμένο στο γουδί
1/2 κουτ. γλυκού σποράκια από κακουλέ λευκό, καλά κοπανισμένα στο γουδί
300 γρ. ζάχαρη
2 βανίλιες
2 κρόκους αυγών, χτυπημένους, για το άλειμμα
Για τη γέμιση
250 γρ. μαρμελάδα ροδάκινο ή άλλη της αρεσκείας μας

Φτιάχνουμε γεμιστό τσουρέκι με μαρμελάδα χρησιμοποιώντας Βούτυρο που θα απογειώσει γευστικά της συνταγή μας!

Διαδικασία
Βήμα 1
Ζύμη: Σε ένα μεγάλο μπολ διαλύουμε τη μαγιά μέσα στο χλιαρό νερό και προσθέτουμε 200 γρ. από το αλεύρι. Ανακατεύουμε για να δημιουργηθεί ένας χυλός, σκεπάζουμε και αφήνουμε στην άκρη για περίπου 20΄, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ τα 80 γρ. Βούτυρο Lurpak σε θερμοκρασία δωματίου με τη ζάχαρη, τη βανίλια, τα αυγά, το γάλα, το μαχλέπι και το κακουλέ για 2΄-3΄ με το φτερό.

Βήμα 2
Αλλάζουμε εξάρτημα στο μίξερ και βάζουμε τον γάντζο. Ρίχνουμε το προζύμι και το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε τα 80 γρ. λιωμένο Βούτυρο Lurpak και δουλεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι η ζύμη να το απορροφήσει. Τοποθετούμε τη ζύμη σε ελαφρά λαδωμένη μπασίνα, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 1-1½ ώρα, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

Βήμα 3
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C στον αέρα και στρώνουμε τη λαμαρίνα του με αντικολλητικό χαρτί. Αδειάζουμε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και την κόβουμε σε 2 ίσα μέρη. Κόβουμε το ένα κομμάτι ζύμη σε 3 κομμάτια με ίδιο βάρος και πλάθουμε σε μπαστούνια ίδιου πάχους. Πιέζουμε το καθένα από αυτά για να ανοίξει σε μακρόστενη λωρίδα. Απλώνουμε σε κάθε λωρίδα λίγη μαρμελάδα και κλείνουμε πάλι σε ρολό.

Βήμα 4
Πλέκουμε τα τρία ρολά σε μια πλεξούδα και μεταφέρουμε το τσουρέκι στη λαμαρίνα. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για το δεύτερο κομμάτι ζύμης. Σκεπάζουμε τα τσουρέκια ελαφρά με λαδόκολλα και τα αφήνουμε για 40΄ να φουσκώσουν ξανά.

Βήμα 5
Τα αλείφουμε με κρόκο και τα ψήνουμε στον φούρνο για 45΄, μέχρι να πάρουν ωραίο σκούρο χρώμα. Βγάζουμε τα τσουρέκια από τον φούρνο και τα αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσουν προτού τα κόψουμε.

Αγαπητοί φίλοι της σελίδας, παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και κόσμιοι στις εκφράσεις σας, με σεβασμό, κατανόηση και αξιοπρέπεια, προς τους συνανθρώπους μας, όπως αρμόζει σε λογικούς ανθρώπους, αλλά και σε ενσυνείδητους Χριστιανούς οι οποίοι κάνουν πράξη τον Ευαγγελικό λόγο, «Αγαπάτε αλλήλους». Φυλάξτε το στόμα σας, από λόγια περιττά, πικρόχολα, ανώφελα, ασκηθείτε στην προσευχή του Ιησού, εγκρατευθείτε και ο Κύριος θα σας περιβάλλει με το ανεκτίμητο δώρο της αγάπης Του. Οι απόψεις της ιστοσελιδας μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο την ιστοσελιδα. Οι διαχειριστές της ιστοσελιδας δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων. Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα. Με βάση τα παραπάνω με λύπη θα αναγκαζόμαστε να διαγράφουμε τα απρεπή και βλάσφημα σχόλια τα οποία δεν αρμόζουν στον χαρακτήρα και στο ήθος της σελίδας μας χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.