
Μπάρες ενέργειας χωρίς ψήσιμο
Υλικά
Για τις μπάρες με ταχίνι
1½ φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
½ φλιτζάνι ταχίνι
½ φλιτζάνι μέλι
1 φλιτζάνι καρύδια
½ φλιτζάνι αμύγδαλα με φλούδα, ωμά και ανάλατα
¼ φλιτζανιού σταφίδες ξανθές, ψιλοκομμένες
¼ φλιτζανιού ηλιόσπορο
2 κουτ. σούπας σπόρους chia
2½ κουτ. σούπας σουσάμι
1 κουτ. γλυκού κανέλα
½ κουτ. γλυκού κύμινο
Για τις μπάρες με φυστικοβούτυρο
1 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
½ φλιτζάνι αμύγδαλα
½ φλιτζάνι καρύδια
½ φλιτζάνι cranberries
2 κουτ. σούπας σπόρους chia
½ κουτ. γλυκού κανέλα
¼ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
½ φλιτζάνι φυστικοβούτυρο
¼ φλιτζανιού μέλι
Διαδικασία
Βήμα 1
Για τις μπάρες με ταχίνι: Σε ένα μικρό ταψί απλώνετε το σουσάμι και το καβουρντίζετε στο φούρνο, στους 160οC στον αέρα, για 10 λεπτά. Προσέχετε να μην αρχίσει να καίγεται.
Βήμα 2
Καβουρντίζετε και τα αμύγδαλα στο φούρνο, επίσης στους 160οC, για 10 -15 λεπτά. Ρίχνετε στο μπλέντερ τα καρύδια και τα αμύγδαλα αφού κρυώσουν και τα σπάτε σε μικρά κομμάτια.
Βήμα 3
Βάζετε σε μπολ όλα τα στεγνά υλικά και ανακατεύετε καλά. Σε δεύτερο, μικρό μπολ ανακατεύετε το ταχίνι με το μέλι και ρίνχετε το μίγμα στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύετε πολύ καλά με το χέρι, να ομογενοποιηθούν και να γίνουν μία μάζα. Θέλει αρκετό ανακάτεμα και στη συνέχεια ζύμωμα, για να ενωθούν όλα τα υλικά πολύ καλά.
Βήμα 4
Σε ταψί διαστάσεων 25×20εκ. απλώνετε ένα κομμάτι λαδόκολλα, βάζετε μέσα το μίγμα για τις μπάρες και πιέζετε με το χέρι σας να απλωθεί ομοιόμορφα. Μπορείτε να το απλώσετε πιο εύκολα και με τη βοήθεια ενός ποτηριού. Το βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα να σφίξει, και στη συνέχεια κόβετε σε κομμάτια.
Βήμα 5
Για τις μπάρες με φυστικοβούτυρο: Σπάτε στο μπλέντερ τα καρύδια και τα αμύγδαλα σε μικρά κομμάτια. Σε μέτριο μπολ βάζετε όλα τα στεγνά υλικά και ανακατεύετε καλά.
Βήμα 6
Προσθέτετε το φυστικοβούτυρο, το μέλι και με το χέρι ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι τα υλικά να ομογενοποιηθούν και να γίνουν μία μάζα. Και σε αυτή την περίπτωση, θέλει αρκετό ανακάτεμα και στην συνέχεια ζύμωμα για να ενωθούν τα υλικά πολύ καλά.
Βήμα 7
Σε ταψί διαστάσεων 25×20εκ. απλώνετε ένα κομμάτι λαδόκολλα, βάζετε μέσα το μίγμα για τις μπάρες και πιέζετε με το χέρι σας να απλωθεί ομοιόμορφα. Μπορείτε να το απλώσετε πιο εύκολα και με τη βοήθεια ενός ποτηριού. Το βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα να σφίξει, και στη συνέχεια κόβετε σε κομμάτια.
Αγαπητοί φίλοι της σελίδας, παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και κόσμιοι στις εκφράσεις σας, με σεβασμό, κατανόηση και αξιοπρέπεια, προς τους συνανθρώπους μας, όπως αρμόζει σε λογικούς ανθρώπους, αλλά και σε ενσυνείδητους Χριστιανούς οι οποίοι κάνουν πράξη τον Ευαγγελικό λόγο, «Αγαπάτε αλλήλους». Φυλάξτε το στόμα σας, από λόγια περιττά, πικρόχολα, ανώφελα, ασκηθείτε στην προσευχή του Ιησού, εγκρατευθείτε και ο Κύριος θα σας περιβάλλει με το ανεκτίμητο δώρο της αγάπης Του. Οι απόψεις της ιστοσελιδας μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο την ιστοσελιδα. Οι διαχειριστές της ιστοσελιδας δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων. Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα. Με βάση τα παραπάνω με λύπη θα αναγκαζόμαστε να διαγράφουμε τα απρεπή και βλάσφημα σχόλια τα οποία δεν αρμόζουν στον χαρακτήρα και στο ήθος της σελίδας μας χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.