Παλαιό Ημερολόγιο :
27/11/2025
Νέο Ημερολόγιο :
10/12/2025
Lang1 Lang2 Lang3 Lang4 Lang4

KATHGORIES

Ψητή κρέμα λεμονιού

Ψητή κρέμα λεμονιού

Υλικά

Για 4-5 ατομικά πυρίμαχα σκεύη ή ένα μεγάλο διαμέτρου 22-24 εκ.
500 γρ. ζάχαρη
250 γρ. αμύγδαλο σε σκόνη
300 γρ. χυμό λεμονιού
ξύσμα από 2 λεμόνια
10 αυγά
190 γρ. βούτυρο, λιωμένο

Διαδικασία
Βήμα 1
Ανακατεύουμε τη ζάχαρη μαζί με το αμύγδαλο, τα αυγά, το χυμό και το ξύσμα. Στο τέλος προσθέτουμε το βούτυρο. Ομογενοποιούμε πολύ καλά έτσι ώστε να πετύχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Βήμα 2
Αδειάζουμε το μείγμα σε ατομικά πυρίμαχα σκεύη ή σε ένα μεγάλο σκεύος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ºC για 30 λεπτά τα ατομικά ή 1 ώρα το μεγάλο σκεύος.

Βήμα 3
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε.

Αγαπητοί φίλοι της σελίδας, παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και κόσμιοι στις εκφράσεις σας, με σεβασμό, κατανόηση και αξιοπρέπεια, προς τους συνανθρώπους μας, όπως αρμόζει σε λογικούς ανθρώπους, αλλά και σε ενσυνείδητους Χριστιανούς οι οποίοι κάνουν πράξη τον Ευαγγελικό λόγο, «Αγαπάτε αλλήλους». Φυλάξτε το στόμα σας, από λόγια περιττά, πικρόχολα, ανώφελα, ασκηθείτε στην προσευχή του Ιησού, εγκρατευθείτε και ο Κύριος θα σας περιβάλλει με το ανεκτίμητο δώρο της αγάπης Του. Οι απόψεις της ιστοσελιδας μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο την ιστοσελιδα. Οι διαχειριστές της ιστοσελιδας δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων. Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα. Με βάση τα παραπάνω με λύπη θα αναγκαζόμαστε να διαγράφουμε τα απρεπή και βλάσφημα σχόλια τα οποία δεν αρμόζουν στον χαρακτήρα και στο ήθος της σελίδας μας χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.