Παλαιό Ημερολόγιο :
14/04/2024
Νέο Ημερολόγιο :
27/04/2024
Lang1 Lang2 Lang3 Lang4 Lang4

KATHGORIES

Παπισμός, ο καλύτερος εκπρόσωπος του δαιμονικού δικαιωματισμού

18 Μάι 2023

Άρθρο της Ελένης Καμπούρη

Παπικός ιερέας-θεολόγος, ονειρεύεται μία “εκκλησία” που θα γιορτάζει με ενθουσιασμό την ομοφυλόφιλη αγάπη

Αίρεση, ομοφυλοφιλία και Ορθοδοξία είναι έννοιες εντελώς ασυμβίβαστες μεταξύ τους. Ο Χριστός είναι ξεκάθαρος με την διδασκαλία Του εδώ και 2023 χρόνια, όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν να κάνουν το άσπρο μαύρο ή να εισάγουν νέες βδελυρές συνήθειες και απόψεις.

Αναφερόμαστε σε δημοσίευμα (1) το οποίο περιγράφει τα αδιανόητα, τα οποία ακούστηκαν από χείλη αιρετικού, παπικού ιερέα-θεολόγου ο οποίος δηλώνει με υπερηφάνεια ότι είναι ομοφυλόφιλος και ονειρεύεται «μια Εκκλησία στην οποία οι ομοφυλόφιλοι ιερείς και οι λεσβίες αδελφές αναγνωρίζονται ως οι άγιοι και πιστοί ηγέτες που είναι ήδη, μια Εκκλησία που γιορτάζει με ενθουσιασμό την ομοφυλόφιλη αγάπη ως ενσάρκωση της αγάπης του Θεού ανάμεσά μας». 

Αυτό το πρωτοφανές παραλήρημα πραγματοποιήθηκε σε “συνέδριο ομοφυλόφιλων φοιτητών Ιησουιτών στο Πανεπιστήμιο Fordham των ΗΠΑ, στο οποίο ο ιερέας και θεολόγος της Καθολικής Εκκλησίας, Brian N. Massingale, μίλησε για το όραμά του για το μέλλον της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας”. 

Βέβαια όλα αυτά δεν είναι πρωτάκουστα ούτε και πέφτουμε από τα σύννεφα στο άκουσμά τους. Απλώς συνειδητοποιούμε για άλλη μία φορά ότι η παπική αίρεση συνεχίζει να ανέχεται και εν προκειμένω να διαφημίζει το μιαρό πάθος της ομοφυλοφιλίας, το οποίο περιγράφεται από τον Μέγα Βασίλειο ως “κτηνώδες αμάρτημα”. Αν θέλουν κάποιοι από αυτούς να παραμένουν αιρετικοί, αρσενοκοίτες και ομοφυλόφιλοι αυτό είναι δικαίωμά τους αλλά δεν έχουν δικαίωμα να παρασύρουν στο βούρκο της ακολασίας τους συνανθρώπους τους. Εκμεταλλευόμενοι την δήθεν “ιερατική” τους ιδιότητα είναι λυπηρό και φρικτό να επηρεάζουν τους ανθρώπους με τις ανόητες δηλώσεις τους. Μην ξεχνάμε τις δηλώσεις του πάπα Φραγκίσκου ο οποίος επισήμως είπε (2) ότι εγκρίνει την πολιτική ένωση ομοφυλόφιλων ζευγαριών και ότι “πρέπει να επιτραπεί η πολιτική ένωση για να είναι κατοχυρωμένοι νομικά”. 

Το Φανάρι και οι συν αυτώ, ακούν αυτές τις ανθρωποκτόνες απόψεις; Συνειδητοποιούν ότι εμείς ως ορθόδοξοι δεν έχουμε τίποτα κοινό με αυτό το μόρφωμα; Γιατί συνεχίζουν τις αγαπητικές σχέσεις μαζί τους; Είναι δυνατόν να ονομάζουν αδελφούς αυτούς τους ανθρώπους που δεν έχουν κανένα ηθικό φραγμό αλλά ούτε ιερό και όσιο; Είναι οι καλύτεροι εκπρόσωποι του δαιμονικού δικαιωματισμού. Αυτοί οι άνθρωποι θα έλθουν σε μετάνοια μόνο μετά από αυστηρότατο έλεγχο και όχι μέσα από απροϋπόθετες αγαπολογίες. Οι απόψεις που πρεσβεύουν, τους βγάζουν αυτομάτως εκτός του Νόμου του Ευαγγελίου.

Για άλλη μια φορά, ομολογούμε ότι αρνούμαστε να δεχτούμε τα όσα μιαρά πρεσβεύει ή ανέχεται η παπική αίρεση. Αρνούμαστε να ταυτιστούμε μαζί τους και φυσικά αρνούμαστε να τους ονομάζουμε ως χριστιανούς αδελφούς μας. Ο παπισμός είναι αίρεση και ο οικουμενισμός παναίρεση και ασπαζόμαστε τα λόγια του Αποστόλου Παύλου ο οποίος χαρακτηρίζει τις ομοφυλοφιλικές σχέσεις ως «παρά φύσιν» (Ρωμ. Α’ 26-27).

Αγαπητοί φίλοι της σελίδας, παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και κόσμιοι στις εκφράσεις σας, με σεβασμό, κατανόηση και αξιοπρέπεια, προς τους συνανθρώπους μας, όπως αρμόζει σε λογικούς ανθρώπους, αλλά και σε ενσυνείδητους Χριστιανούς οι οποίοι κάνουν πράξη τον Ευαγγελικό λόγο, «Αγαπάτε αλλήλους». Φυλάξτε το στόμα σας, από λόγια περιττά, πικρόχολα, ανώφελα, ασκηθείτε στην προσευχή του Ιησού, εγκρατευθείτε και ο Κύριος θα σας περιβάλλει με το ανεκτίμητο δώρο της αγάπης Του. Οι απόψεις της ιστοσελιδας μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο την ιστοσελιδα. Οι διαχειριστές της ιστοσελιδας δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων. Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα. Με βάση τα παραπάνω με λύπη θα αναγκαζόμαστε να διαγράφουμε τα απρεπή και βλάσφημα σχόλια τα οποία δεν αρμόζουν στον χαρακτήρα και στο ήθος της σελίδας μας χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.