Παλαιό Ημερολόγιο :
14/04/2024
Νέο Ημερολόγιο :
27/04/2024
Lang1 Lang2 Lang3 Lang4 Lang4

KATHGORIES

Λαδόπιτα Λευκάδος

Λαδόπιτα Λευκάδος

Υλικά

1.200 γραμ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κιλό ζάχαρη
1 φλ. μέλι
8 φλ. νερό
6 φλ. ελαιόλαδο
1 κ.γλ. κανέλα
1 κ.γλ γαρύφαλλο
1/2 φλ σουσάμι


Εκτέλεση

Για την παραδοσιακή λαδόπιτα Λευκάδος, βάζουμε σε μία κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη, το μέλι, την κανέλα και το γαρύφαλλο να βράσουν, για περίπου 10΄. Το σιρόπι αυτό το διατηρούμε καυτό.

Σε μία άλλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει. Τότε, ρίχνουμε το αλεύρι λίγο λίγο, ψήνοντας το να καβουρδιστεί για περίπου 15΄.

Προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το καβουρδισμένο αλεύρι το καυτό σιρόπι και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά το μείγμα για 20΄.

Σε ένα ταψί 36 εκ. βάζουμε πασπαλίζουμε το σουσάμι να καλύψει όλη την επιφάνεια και ρίχνουμε το μείγμα.

Το πατάμε καλά καλά με ένα κουτάλι να πάει παντού και να ισιώσει. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο σουσάμι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς C στις αντιστάσεις, τοποθετώντας το ταψί στη μεσαία σχάρα, για 1 ώρα περίπου. Δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι. Αν ξεκολλάει η ζύμη από τα τοιχώματα του ταψιού, τότε η λαδόπιτα είναι έτοιμη.

Την αφήνουμε να κρυώσει καλά και κόβουμε σε μικρά μπακλαβαδωτά κομμάτια.

Αγαπητοί φίλοι της σελίδας, παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και κόσμιοι στις εκφράσεις σας, με σεβασμό, κατανόηση και αξιοπρέπεια, προς τους συνανθρώπους μας, όπως αρμόζει σε λογικούς ανθρώπους, αλλά και σε ενσυνείδητους Χριστιανούς οι οποίοι κάνουν πράξη τον Ευαγγελικό λόγο, «Αγαπάτε αλλήλους». Φυλάξτε το στόμα σας, από λόγια περιττά, πικρόχολα, ανώφελα, ασκηθείτε στην προσευχή του Ιησού, εγκρατευθείτε και ο Κύριος θα σας περιβάλλει με το ανεκτίμητο δώρο της αγάπης Του. Οι απόψεις της ιστοσελιδας μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο την ιστοσελιδα. Οι διαχειριστές της ιστοσελιδας δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων. Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα. Με βάση τα παραπάνω με λύπη θα αναγκαζόμαστε να διαγράφουμε τα απρεπή και βλάσφημα σχόλια τα οποία δεν αρμόζουν στον χαρακτήρα και στο ήθος της σελίδας μας χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.