Παλαιό Ημερολόγιο :
05/04/2024
Νέο Ημερολόγιο :
18/04/2024
Lang1 Lang2 Lang3 Lang4 Lang4

KATHGORIES

+ Η κατά σάρκα Περιτομή του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού. + Αγίου Βασιλείου Αρχιεπισκόπου Καισαρείας της Καππα

Πολιτική Πρωτοχρονιά στην Ιερά Μονή Εσφιγμένου Αγίου Όρους Άθω

+ Η κατά σάρκα Περιτομή του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού.

+ Αγίου Βασιλείου Αρχιεπισκόπου Καισαρείας της Καππαδοκίας ουρανοφάντορος του Μεγάλου...

Στο καθολικό της Ιεράς Μονής τελέστηκε σήμερα, Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2023, επί ταις εορταίς της Περιτομής του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και του Αγίου Βασιλείου του Μεγάλου, ο εόρτιος Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Καθηγουμένου, σεβασμίου γέροντος + Αρχιμανδρίτη Μεθοδίου Ο Καθηγούμενος απηύθυνε σύντομους λόγους πνευματικής οικοδομής και ευχές για το νέο έτος Τέκνα εν Κυρίω αγαπητά και περιπόθητα, χαίρετε εν Κυρίω και ενδυναμούσθε εν τω κράτει της ισχύος Αυτού. Ευλογημένος ο νέος χρόνος 2023 της χρηστότητος του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού και έσται σε όλους μας υγιεινός και μεστός παντός αγαθού. Ο Θεός και Πατέρας πάντων ημών, ο καιρούς και χρόνους εν τη ιδία εξουσία θέμενος, εν τη απείρω του ευσπλαχνία και αγαθότητα, μας αξίωσε να εισέλθουμε στο νέο πολιτικό ενιαυτό της χρηστότητός Του, και με ελπίδα σωτηρίας να το διέλθουμε, εν χαρά και υγεία προσκαρτερούντες την χάρη και την ευλογία του νηπιάσαντος και σήμερον περιτέμνοντος δια την σωτηρία του κόσμου Κυρίου ημών Ιησού Χριστού. Ὁ Θεός «μεθ’ ὑμῶν πάσας τὰς ἡμέρας» τοῦ νέου ἔτους 2023! Καλή καί εὐλογημένη ἡ νέα χρονιά! Μέ πατρικές εὐχές + Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος Καθηγούμενος Ιεράς Μονής Εσφιγμένου Α.Ο Αθω Ακολουθεί το Βίντεο της ομιλίας του σεβάσμιου γέροντος Μεθοδίου στο Συνοδικό της Μονής..

Αγαπητοί φίλοι της σελίδας, παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και κόσμιοι στις εκφράσεις σας, με σεβασμό, κατανόηση και αξιοπρέπεια, προς τους συνανθρώπους μας, όπως αρμόζει σε λογικούς ανθρώπους, αλλά και σε ενσυνείδητους Χριστιανούς οι οποίοι κάνουν πράξη τον Ευαγγελικό λόγο, «Αγαπάτε αλλήλους». Φυλάξτε το στόμα σας, από λόγια περιττά, πικρόχολα, ανώφελα, ασκηθείτε στην προσευχή του Ιησού, εγκρατευθείτε και ο Κύριος θα σας περιβάλλει με το ανεκτίμητο δώρο της αγάπης Του. Οι απόψεις της ιστοσελιδας μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο την ιστοσελιδα. Οι διαχειριστές της ιστοσελιδας δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων. Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα. Με βάση τα παραπάνω με λύπη θα αναγκαζόμαστε να διαγράφουμε τα απρεπή και βλάσφημα σχόλια τα οποία δεν αρμόζουν στον χαρακτήρα και στο ήθος της σελίδας μας χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.