Παλαιό Ημερολόγιο :
25/09/2025
Νέο Ημερολόγιο :
08/10/2025
Lang1 Lang2 Lang3 Lang4 Lang4

KATHGORIES

Μπισκότα βουτύρου με κομμάτια σοκολάτας

Μπισκότα βουτύρου με κομμάτια σοκολάτας

Υλικά
μερίδες 50 τμχ
325 γραµ. βούτυρο
1 κρόκο μεγάλου αυγού
1 βανίλια
110 γραμ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
500 γραµ. αλεύρι γ.ο.χ. (κοσκινισμένο)
σταγόνες σοκολάτας (ή κομματάκια σοκολάτας) για το τέλος

Εκτέλεση

Bάζουμε στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και τη σοκολάτα.

Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα όλα τα υλικά να ομογενοποιηθούν. Χαμηλώνουμε το μίξερ και σταδιακά ρίχνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι. Στο τέλος η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή εύπλαστη και βουτυράτη.

Βγάζουμε την ζύμη στον πάγκο. Πιάνουμε ένα κομμάτι ζύμης μεγέθους όσο ένα καρύδι.

Πατάμε με το δάχτυλο και κάνουμε λακκούβα στην μέση. Εκεί στην λακκούβα μπήγουμε ένα κομματάκι σοκολάτα.

Φτιάχνουμε όλα τα μπισκότα με τον ίδιο τρόπο.

Τα αραδιάζουμε αραιά μεταξύ τους, σε λαμαρίνες στρωμένες με λαδόκολλα.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα για περίπου 20΄ να σταθεροποιηθούν. Δεν θα πάρουν πολύ χρώμα.

Αφού ψηθούν τα αποθηκεύουμε σε αεροστεγές κουτί για να διατηρηθούν φρέσκα και τραγανά μέχρι το τελευταίο.


Μυστικά
Όλα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Αν ξεχάσατε να βγάλετε το βούτυρο από το ψυγείο, δείτε εδώ πώς να το μαλακώσετε στο λεπτό.

Η ζάχαρη που θα χρησιμοποιήσετε να είναι ψιλή κρυσταλλική και όχι με χοντρό κόκκο. Αλλιώς, αλέστε τη στο μπλέντερ πριν την αναμίξετε με τα υπόλοιπα υλικά.

Το αλεύρι πρέπει να είναι κοσκινισμένο.

Η ζύμη από την ώρα που θα βάλετε το αλεύρι, δεν θέλει πολύ ανακάτεμα γιατί αντί να γίνουν αφράτα και τραγανά, στο τέλος θα γίνουν σκληρά.

Αραδιάστε τα στο ταψί με απόσταση μεταξύ τους γιατί φουσκώνουν ελαφρά.

Μην περιμένετε να ροδίσουν δεν παίρνουν πολύ χρώμα. Αυτό που θέλουμε, είναι να σταθεροποιηθούν.

Αφού τα βγάλετε από το φούρνο, αφήστε τα στην λαμαρίνα για 5′ και μετά αφήστε τα σε σχάρα να κρυώσουν καλά.

Αν θέλετε αχνίστε με άχνη ή περιχύστε με λιωμένη σοκολάτα (γραμμές λιωμένης σοκολάτας στην επιφάνεια). Δείτε εδώ το σωστό τρόπο για να λιώσετε την κουβερτούρα.

Βάλτε τα σε κουτί που κλείνει αεροστεγώς και θα διατηρηθούν ολόφρεσκα μέχρι το τελευταίο.

Πριν τα ψήσετε και αφού τα έχετε πλάσετε, μπορείτε να τα συντηρήσετε μοιρασμένα σε σακουλάκια τροφίμων στην κατάψυξη για αρκετούς μήνες. Μετά, κατευθείαν από την κατάψυξη αραδιάστε τα σε λαμαρίνες στρωμένες με αντικολλητικό χαρτί και βάλτε τα στον καυτό φούρνο. Σε αυτήν την περίπτωση θα χρειαστούν λίγη ώρα παραπάνω ψήσιμο μέχρι να σταθεροποιηθούν.

Αγαπητοί φίλοι της σελίδας, παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και κόσμιοι στις εκφράσεις σας, με σεβασμό, κατανόηση και αξιοπρέπεια, προς τους συνανθρώπους μας, όπως αρμόζει σε λογικούς ανθρώπους, αλλά και σε ενσυνείδητους Χριστιανούς οι οποίοι κάνουν πράξη τον Ευαγγελικό λόγο, «Αγαπάτε αλλήλους». Φυλάξτε το στόμα σας, από λόγια περιττά, πικρόχολα, ανώφελα, ασκηθείτε στην προσευχή του Ιησού, εγκρατευθείτε και ο Κύριος θα σας περιβάλλει με το ανεκτίμητο δώρο της αγάπης Του. Οι απόψεις της ιστοσελιδας μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο την ιστοσελιδα. Οι διαχειριστές της ιστοσελιδας δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων. Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα. Με βάση τα παραπάνω με λύπη θα αναγκαζόμαστε να διαγράφουμε τα απρεπή και βλάσφημα σχόλια τα οποία δεν αρμόζουν στον χαρακτήρα και στο ήθος της σελίδας μας χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.