Παλαιό Ημερολόγιο :
05/04/2024
Νέο Ημερολόγιο :
18/04/2024
Lang1 Lang2 Lang3 Lang4 Lang4

KATHGORIES

Ο Άγιος Νεκτάριος για τον νηπιοβαπτισμό και την μεγίστη σημασία των γονέων.

Ο Άγιος Νεκτάριος για τον νηπιοβαπτισμό και την μεγίστη σημασία των γονέων.

«Οι Χριστιανοί γονείς ως ηγιασμένοι και τω σώματι του Χριστού ηνωμένοι οι δια του Μυστηρίου του Γάμου την χάριν λαβόντες του παναγίου Πνεύματος προς αγιασμόν του νόμου της τεκνογονίας, όπως αγία γένηται η απαρχή της συζυγίας και άγιοι οι καρποί αυτής, οφείλουσι να βαπτίζωσι τα νήπια αυτών προς τελείαν ένωσιν αυτών μετά του σώματος του Χριστού μετά του οποίου διά των γονέων αυτών ανήκουσιν ήδη εις την Εκκλησίαν ως τέκνα των τέκνων της Εκκλησίας, γεννηθέντα εν τή Εκκλησία υπό τας ευχάς και τας ευλογίας της Εκκλησίας. Οι Χριστιανοί γονείς ως ηγιασμένα τέκνα της Εκκλησίας εισίν υποχρεωμένοι να αναδείξωσι μέλη άγια της Εκκλησίας τα εαυτών τέκνα, διότι τα γεννηθέντα τέκνα εν τη Εκκλησία εισί καρποί του δένδρου της Εκκλησίας και δέον να λάβωσι τον αγιασμόν αυτής.»

ΑΠΑΝΤΑ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ σελ.174 (περί νηπιοβαπτισμού)

Τα συμπεράσματα δικά σας αδέρφια εν Χριστώ. [Σχόλιο του εν Χριστώ αδελφού Χρήστου από ΕΔΩ]

σ.σ. Το παραπάνω δίνεται ως απάντηση και στον Αρχιδιάκονο Χρυσαυγή, ο οποίος αντιμετωπίζει τα Μυστήρια της Εκκλησίας με συνθήματα τύπου «ψωμί, παιδεία, ελευθερία», δηλαδή ως καρβέλια που δικαιούνται να τα έχουν όλοι αδιακρίτως. Μή έχοντας επιχειρήματα, οι οικουμενιστές χρησιμοποιούν γνώριμα συνθήματα από την κοινωνικοπολιτική ζωή για να παραπλανήσουν και να κάμψουν το πνεύμα των Χριστιανών, έτσι ώστε να παραδώσουν τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν. Προσέξτε πως το γράφει: «Δεν θα έπρεπε να υπάρχει διαμάχη για μια βάπτιση, την οποία δικαιούνται όλα τα παιδιά.» [Ιωάννης Χρυσαγής] Αυτή η μεθόδευση είναι γνώριμη. Μεταφέροντας την συζήτηση σε άλλο πεδίο, όπου οι όροι είναι διαφορετικοί, σε βάζουν στην γωνία και σου δημιουργούν ενοχές απ’ το τίποτα, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα τους εαυτούς τους ως σούπεερ ντούπερ αγαπούληδες Χριστιανούς!

Εμείς του υπενθυμίζουμε ότι αυτό που δικαιούνται όλα τα παιδιά είναι να τα προστατεύσει από την κτηνωδία του σοδομισμού και να διαδώσει ανόθευτο το Ευαγγέλιο για να μεγαλώσουν βαπτισμένα εις το όνομα της Αγίας Τριάδος μέσα σε Χριστιανικές οικογένειες. Το κάνει αυτό ή το παίζει τζάμπα μάγκας με τα Μυστήρια της Εκκλησίας;

ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ

Αγαπητοί φίλοι της σελίδας, παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και κόσμιοι στις εκφράσεις σας, με σεβασμό, κατανόηση και αξιοπρέπεια, προς τους συνανθρώπους μας, όπως αρμόζει σε λογικούς ανθρώπους, αλλά και σε ενσυνείδητους Χριστιανούς οι οποίοι κάνουν πράξη τον Ευαγγελικό λόγο, «Αγαπάτε αλλήλους». Φυλάξτε το στόμα σας, από λόγια περιττά, πικρόχολα, ανώφελα, ασκηθείτε στην προσευχή του Ιησού, εγκρατευθείτε και ο Κύριος θα σας περιβάλλει με το ανεκτίμητο δώρο της αγάπης Του. Οι απόψεις της ιστοσελιδας μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο την ιστοσελιδα. Οι διαχειριστές της ιστοσελιδας δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων. Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα. Με βάση τα παραπάνω με λύπη θα αναγκαζόμαστε να διαγράφουμε τα απρεπή και βλάσφημα σχόλια τα οποία δεν αρμόζουν στον χαρακτήρα και στο ήθος της σελίδας μας χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.