Πολιτική προστασία…. πνευματική ανισορροπία!

Από πότε κ. Χαρδαλιά η Θεία Κοινωνία είναι επίδειξη πίστης;
Σε μία απίστευτη για Έλληνα Υπουργό δήλωση, που προσβάλλει την πίστη του λαού μας, προέβη ο κ. Χαρδαλιάς, κατά την χθεσινή ενημέρωση του για τον κορονοϊό.
«Όλοι Χριστιανοί είμαστε, απλά δεν έχουμε επιλέξει να κάνουμε επίδειξη της πίστης μας», τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, εξαπολύοντας πυρά κατά του αναπληρωτή υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργου Κουμουτσάκου, που τόλμησε να πάει να κοινωνήσει την ημέρα των γενεθλίων του.
Ο Υφυπουργός Πολιτικής προστασίας ερωτήθηκε σχετικά με τη φωτογραφία που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο τις τελευταίες ώρες και απεικονίζει τον αναπληρωτή υπουργό να μεταλαμβάνει.
Κατά την απάντησή του ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε πως «όλοι Χριστιανοί είμαστε, απλά δεν έχουμε επιλέξει να κάνουμε επίδειξη της πίστης μας» και συμπλήρωσε ότι «όλα τα μέλη της κυβέρνησης πρέπει να δίνουμε το καλό παράδειγμα και κυρίως να τηρούμε χωρίς εκπτώσεις τους κανόνες που ζητούμε από τους πολίτες να τηρήσουν».
Ο κ. Κουμουτσάκος με ανάρτησή του στο twitter ανέφερε:
«Λυπάμαι που μια αυθόρμητη ειλικρινής επιθυμία και ανάγκη την ημέρα των γενεθλίων μου, που δημοσιοποιήθηκε ερήμην μου, δημιούργησε θέμα.
Προφανώς δεν ενθαρρύνω οποιονδήποτε σε αυτήν τη στάση.
Αντίθετα, προτρέπω όλους να τηρήσουν πλήρως τα κυβερνητικά μέτρα υπέρ της δημόσιας υγείας».
Το πρόβλημα είναι πού είδε την επίδειξη πίστης ο κ. Χαρδαλιάς;
Στο ότι ο κ. Κουμουτσάκος κοινώνησε;
Και μάλιστα όταν ο ίδιος δεν δημοσιοποίησε την φωτογραφία, αλλά κάποιος από το εκκλησίασμα, χωρίς να τον ρωτήσει; Προφανώς για να του κάνει κακό.
Η συμμετοχή στο μεγαλύτερο μυστήριο της Ορθοδόξου πίστης μας είναι για τον κ. Χαρδαλιά «επίδειξη»;
Θα μπορούσε ίσως ο κ. Χαρδαλιάς να κατηγορήσει τον κ. Κουμουτσάκο ότι πήγε να κοινωνήσει χωρίς μάσκα, αλλά από την φωτογραφία δεν μπορούμε να γνωρίζουμε εάν μέχρι τότε ο κ. Κουμουτσάκος φορούσε μάσκα ή όχι. Και να φορούσε, είναι αυτονόητο ότι δεν μπορούσε να κοινωνήσει φορώντας μάσκα.
Δυστυχώς έχουν έλθει οι καιροί κατά τους οποίους όποιος εκδηλώνει την πίστη του, συμμετέχοντας στην εκκλησιαστική και μυστηριακή ζωή, θα διώκεται, θα υφίσταται άγριο bullying και θα περιθωριοποιείται.
Καλούμε τον κ. Χαρδαλιά να ζητήσει συγγνώμη από όλο τον πιστό λαό για την προσβλητική αυτή δήλωσή του, που έδειξε την πνευματική ανισορροπία της Πολιτικής Προστασίας του, και την έλλειψη στοιχειώδους ευαισθησίας στα πλέον σοβαρά και ιερά πράγματα της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας.
Του Γιάννη Παπανικολάου – ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ
Αγαπητοί φίλοι της σελίδας, παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και κόσμιοι στις εκφράσεις σας, με σεβασμό, κατανόηση και αξιοπρέπεια, προς τους συνανθρώπους μας, όπως αρμόζει σε λογικούς ανθρώπους, αλλά και σε ενσυνείδητους Χριστιανούς οι οποίοι κάνουν πράξη τον Ευαγγελικό λόγο, «Αγαπάτε αλλήλους». Φυλάξτε το στόμα σας, από λόγια περιττά, πικρόχολα, ανώφελα, ασκηθείτε στην προσευχή του Ιησού, εγκρατευθείτε και ο Κύριος θα σας περιβάλλει με το ανεκτίμητο δώρο της αγάπης Του. Οι απόψεις της ιστοσελιδας μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο την ιστοσελιδα. Οι διαχειριστές της ιστοσελιδας δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων. Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα. Με βάση τα παραπάνω με λύπη θα αναγκαζόμαστε να διαγράφουμε τα απρεπή και βλάσφημα σχόλια τα οποία δεν αρμόζουν στον χαρακτήρα και στο ήθος της σελίδας μας χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.