Παλαιό Ημερολόγιο :
12/04/2024
Νέο Ημερολόγιο :
25/04/2024
Lang1 Lang2 Lang3 Lang4 Lang4

KATHGORIES

Έξαρση κρουσμάτων; Εμβόλιο; – Όταν η συνέντευξη με γιατρό πάει … εντελώς στραβά!

Στις 13 Αυγούστου, στην Ισπανία, μια συνέντευξη ενός νοσοκομειακού γιατρού της πρώτης γραμμής που δόθηκε σε δημοσιογράφο της ισπανικής τηλεόρασης πήρε απρόβλεπτη τροπή…

Η δημοσιογράφος με τις καθοδηγητικές ερωτήσεις της προσπάθησε να αποσπάσει από τον γιατρό δηλώσεις σε στυλ “υπάρχει έξαρση κρουσμάτων στα νοσοκομεία”, “κι αν τα νοσοκομεία έχουν αυξήσει τις κλίνες τους” … κλπ.
Ο γιατρός, ο οποίος υπήρξε στις πρώτες γραμμές αντιμετώπισης της πανδημίας, αρχίζει να κάνει την μια αστεία γκριμάτσα μετά την άλλη, παραξενεμένος και γεμάτος αντιρρήσεις.
Είδαμε, λέει, αύξηση εισαγωγών, δηλαδή μόλις τρεις. Την προηγούμενη εβδομάδα καμία. Κι αφού αποκαλύπτει ένα μπέρδεμα με τις κλίνες και τις εισαγωγές, περνάει και στο θέμα αν ο αριθμός “κρουσμάτων” αφορά σε αυτούς που βγήκαν θετικοί στο τεστ ή σε πραγματικούς ασθενείς, γιατί κι εκεί λέει υπάρχει σύγχυση.

Μερικοί, λέει, εξετάζονται μέσα στο όχημα τους και τους μετράνε για κρούσματα κορωνοϊού. Υπάρχει αύξηση αλλά όχι ασθενών με covid 19 – τέτοιους είχαμε δει μόνο την Άνοιξη.Το ότι κάποιοι βγαίνουν θετικοί στο τεστ, δεν σημαίνει ότι είναι και άρρωστοι.

Τι γίνεται με το προσωπικό; ρωτάει η δημοσιογράφος. Ετοιμαζόσαστε για το φθινόπωρο; Επέστρεψαν όσοι πήγαν διακοπές; 

Κι άλλες γκριμάτσες από τον γιατρό, που απαντάει, Γιατί να επιστρέψουν; Υπάρχει λόγος;

Εντάξει λέει, η επίμονη δημοσιογράφος. Επαναλαμβάνω: 540 εισαγωγές και 70 στην εντατική, άρα τα νούμερα είναι ξεκάθαρα. Η… απάντηση του γιατρού…

Και μετά τον ρωτάει για ένα βιβλίο που έχει ο γιατρός για τα εμβόλια, και του ζητά την άποψη του για το ρώσικο και όλα τα άλλα που θα κυκλοφορήσουν.

Κι εκείνος απαντά: Βεβαίως, είναι πάντα επικερδές να μιλάει κανείς για ένα εμβόλιο, ειδικά όταν έχει προϋπάρξει ο φόβος ότι είναι απαραίτητο. Γιατί πρέπει να το πουλήσουμε. Το ερώτημα είναι αν το χρειαζόμαστε, αν είναι ασφαλές, και όχι επικίνδυνο, αν είναι αποτελεσματικό. 

Αλλά πάνω απ’ όλα, αν είναι απαραίτητο. Η αλήθεια είναι ότι η μόλυνση έχει αγγίξει πολύ μεγάλο αριθμό ανθρώπων, γιατί είναι απαραίτητο να εμβολιαστεί όλος ο κόσμος; … Το πρώτο που πρέπει να κάνουμε, είναι να εμβολιαστούμε ενάντια του φόβου, και για τον πανικό που έχουμε δημιουργήσει στην κοινωνία. Εμείς οι γιατροί τα περιπλέκουμε.

Στη συνέχεια η δημοσιογράφος αναφέρεται και στα πολλά τεστ που γίνονται στην Ισπανία, για να την διακόψει ο γιατρός και να της πει ότι η Ισπανία υποφέρει από καρκίνο του στομάχου. Γιατί λοιπόν δεν δίνεται βαρύτητα σε αυτό από όλους και τα μίντια;

Κι εκεί που γίνεται η μεγάλη έκρηξη και παρέμβαση κι άλλου δημοσιογράφου από το πάνελ, είναι όταν ο γιατρός τσαντισμένος λέει ότι ανακοινώνονται κι άλλα μέτρα γιατί μας λένε ότι υπήρξαμε χαλαροί κι ανεύθυνοι το καλοκαίρι, κι αυτό είναι επικερδές γιατί ο κόσμος δεν θα δεχτεί φροντίδα [για άλλες ασθένειες] στα νοσοκομεία του πρωτογενή τομέα. Στρατηγικά είναι ορθό, αλλά ιατρικά είναι λάθος, καθώς εμείς δεν αναμένουμε νέο κύμα.

Και το παράπονο του γιατρού είναι ότι τα μίντια δεν έδειξαν τις πραγματικές ροές την Άνοιξη που τα νοσοκομεία είχε υπερπλημμυρίσει. Βάζαμε ασθενείς σε ξενοδοχεία, λέει. Τότε, έπρεπε να τα πούμε όλα αυτά. Τώρα που δεν υπάρχει πανδημία, μιλάτε για τα νοσοκομεία όλη την ώρα.

Και ο “επίκουρος” δημοσιογράφος, απλά επιτίθεται στον γιατρό, με λόγια και χαρακτηρισμούς που δεν είπε, ότι αποκαλεί τον κόσμο “ηλίθιο”. Δεν είπα, κανέναν, απαντάει ο έρμος ο γιατρός, τα δεδομένα είναι εσφαλμένα!

Ο επιθετικός “επίκουρος” εκτροχιάζει τη συζήτηση με εσφαλμένα συμπεράσματα, κι αυτή απλά… λήγει άδοξα: Εγώ ήμουν στους δρόμους, λέει ο δημοσιογράφος. Κι εγώ στο νοσοκομείο και υπέγραφα πιστοποιητικά θανάτου, εσείς υπογράψατε κανένα;

Όχι, απαντάει η πανηλίθιος των ΜΜΕ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΊΧΑ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΊΑ – !!! για να κερδίσει μερικές ακόμα απίστευτες γκριμάτσες από τον γιατρό…

Όλα πήγαν στραβά στη συνέντευξη, όταν η δημοσιογράφος προσπαθεί να εκμαιεύσει δηλώσεις από έναν γιατρό κι εκείνος της απαντά ακριβώς ό,τι δεν θέλει να ακούσει: Δεν έχουμε αύξηση ασθενών, το θετικό τεστ δεν σημαίνει τίποτα, δεν χρειαζόμαστε ένα αμφιλεγόμενο εμβόλιο, καλύτερα ένα εμβόλιο για τον πανικό που σπείραμε, δεν αναμένουμε νέο κύμα, τα δεδομένα σας είναι λάθος!

Δείτε το βίντεο, είναι στα Ισπανικά αλλά έχει και αγγλικούς υπότιτλους:

https://youtu.be/EFa9JHMFO9s

igata.gr

Αγαπητοί φίλοι της σελίδας, παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και κόσμιοι στις εκφράσεις σας, με σεβασμό, κατανόηση και αξιοπρέπεια, προς τους συνανθρώπους μας, όπως αρμόζει σε λογικούς ανθρώπους, αλλά και σε ενσυνείδητους Χριστιανούς οι οποίοι κάνουν πράξη τον Ευαγγελικό λόγο, «Αγαπάτε αλλήλους». Φυλάξτε το στόμα σας, από λόγια περιττά, πικρόχολα, ανώφελα, ασκηθείτε στην προσευχή του Ιησού, εγκρατευθείτε και ο Κύριος θα σας περιβάλλει με το ανεκτίμητο δώρο της αγάπης Του. Οι απόψεις της ιστοσελιδας μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο την ιστοσελιδα. Οι διαχειριστές της ιστοσελιδας δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων. Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα. Με βάση τα παραπάνω με λύπη θα αναγκαζόμαστε να διαγράφουμε τα απρεπή και βλάσφημα σχόλια τα οποία δεν αρμόζουν στον χαρακτήρα και στο ήθος της σελίδας μας χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.