Παλαιό Ημερολόγιο :
15/01/2026
Νέο Ημερολόγιο :
28/01/2026
Lang1 Lang2 Lang3 Lang4 Lang4

KATHGORIES

Αστυνομικοί: «Κανόνι κατά του λαού» – Επιβεβαιώνονται οι φόβοι μας

Αστυνομικοί: «Κανόνι κατά του λαού» – Επιβεβαιώνονται οι φόβοι μας

Ο αστυνομικός Δημήτρης Μπιστίνας λειτουργεί μια ακουστική συσκευή μεγάλης εμβέλειας που είναι προσαρτημένη σε ένα αστυνομικό όχημα κατά μήκος των ελληνοτουρκικών συνόρων κοντά στην πόλη των Φερών στις 21 Μαΐου 2021

Τελικά επιβεβαιωνόμαστε: Το ηχητικό κανόνι LRAD δεν είναι μόνο “για τους παράνομους μετανάστες”! – Είναι μάλιστα και επικίνδυνο!

Κι αυτό που σκέφτηκε το “συνωμοσιολογικό” μυαλό της Γάτας, το ίδιο σκέφτονται και κάποιοι αστυνομικοί.

Εκτός αυτού, ενώ τα ΜΜΕ και η DW πρόβαλαν την απόκτηση του κανονιού ως από κοινού απόφαση με την ΕΕ, δημοσίευμα στο Associated Press (AP), αναφέρει ότι ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Adalbert Jahnz, είπε πως η Κομισιόν θα «ζητήσει πληροφορίες από την Αθήνα» σχετικά με τη χρήση των LRAD και υπογραμμίζει ότι ότι η χρήση της τεχνολογίας θα μπορούσε ενδεχομένως να παραβιάζει τους νόμους της ΕΕ για τα θεμελιώδη δικαιώματα.

Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι αν και εναπόκειται στις χώρες μέλη της ΕΕ να αποφασίσουν πώς θα διαχειρίζονται τα σύνορά τους, η προσέγγισή τους «πρέπει να είναι σύμφωνη με τα ευρωπαϊκά θεμελιώδη δικαιώματα, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος στην αξιοπρέπεια».

Εδώ την έχασαν οι Έλληνες από τις κυβερνήσεις τους, τους ξένους θα νοιαστούν;

Αντιδράσεις εντός της Ελληνικής Αστυνομίας για το ηχητικό κανόνι 

Την ίδια ώρα που το ηχητικό κανόνι δοκιμάζεται στον Έβρο, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του AP, το νέο όπλο που σχεδιάζει να προμηθευτεί η ΕΛΑΣ, δημιουργεί έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό του σώματος. Συγκεκριμένα με ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία Αστυνομικών, τάσσεται εναντίον της αγοράς του, χαρακτηρίζοντάς το ως «κανόνι κατά του λαού».

Μάλιστα, στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «την ώρα που οι συμμορίες και η μαφία δολοφονούν κόσμο στο κέντρο της Αθήνας μέρα μεσημέρι, την ώρα που αδίστακτοι ληστές εισβάλουν στα σπίτια των πολιτών και διαπράττουν ειδεχθή εγκλήματα, την ώρα που τα τμήματα (Α.Τ. Τ.Α. Τ.Τ.) στην Αττική και μέσα στο κέντρο της Αθήνας έχουν απονεκρωθεί, η κυβέρνηση και εν συνόλω η πολιτική και φυσική ηγεσία ενισχύουν την καταστολή κατά άοπλων πολιτών».

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Για άλλη μια φορά άξιο συγχαρητηρίων το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και συνολικά η κυβέρνηση. Την ώρα που οι συμμορίες και η μαφία δολοφονούν κόσμο στο κέντρο της Αθήνας μέρα μεσημέρι, την ώρα που αδίστακτοι ληστές εισβάλουν στα σπίτια των πολιτών και διαπράττουν ειδεχθή εγκλήματα, την ώρα που τα τμήματα (Α.Τ. Τ.Α. Τ.Τ.) στη Αττική και μέσα στο κέντρο της Αθήνας έχουν απονεκρωθεί, η κυβέρνηση και εν συνόλω η πολιτική και φυσική ηγεσία ενισχύουν τη καταστολή κατά άοπλων πολιτών.

Ειδικότερα, αγοράστηκε από την ΕΛ.ΑΣ το λεγόμενο «ηχητικό κανόνι» με σκοπό την εφαρμογή του για τον περιορισμό των προσφύγων στον Έβρο. Ο συγκεκριμένος «εξοπλισμός» προορίζεται αποκλειστικά για την καταστολή πλήθους. Φυσικά όχι πλήθος εγκληματιών, αλλά πλήθος μανάδων με παιδιά και δυστυχισμένων ανθρώπων που φεύγουν από εμπόλεμες ζώνες και η τύχη τους φέρνει στα σύνορα της χώρας μας. Η χρήση του συγκεκριμένου όπλου εφαρμόζεται ήδη απέναντι σε διαδηλωτές όπως είδαμε σε ΗΠΑ (διαδηλώσεις για τη δολοφονία Φλόιντ) και Ισραήλ (διαδηλώσεις Παλαιστινίων).

Στις μέρες μας η οικονομική δυσπραγία και η κοινωνική ανισότητα έχουν αυξηθεί εξαιτίας της πανδημίας, Η ανεργία και η απλήρωτη εργασία έχουν γίνει καθεστώς. Την δίκαιη οργή του κόσμου φοβάται η κυβέρνηση, και για αυτό εξοπλίζεται με κάθε τρόπο απέναντι στον λαό μας. Άλλωστε η μέχρι τώρα πορεία κάθε κυβέρνησης αποδεικνύει ότι ως κύριο εχθρό τους έχει το λαό.

Επιβεβαιώνεται πως εχθρός είναι ο πρόσφυγας που ζει στις άθλιες συνθήκες των hot spot, εχθρός είναι ο λαός μας που θα βγεί στο δρόμο να διεκδικήσει τα δικαιώματα του. Ως Πρωτοβουλία Αστυνομικών καλούμε κάθε συνάδελφο να αναρωτηθεί ποιον στοχεύουν αυτά τα σύγχρονα όπλα και ποιον εξυπηρετούν. Σήμερα ο πρόσφυγας αύριο οι δικοί μας άνθρωποι και οι οικογένειές μας.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

Η Αμερικάνικη αστυνομία παραδέχεται ότι είναι επικίνδυνο αν δεν χρησιμοποιηθεί σωστά

Αγαπητοί φίλοι της σελίδας, παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και κόσμιοι στις εκφράσεις σας, με σεβασμό, κατανόηση και αξιοπρέπεια, προς τους συνανθρώπους μας, όπως αρμόζει σε λογικούς ανθρώπους, αλλά και σε ενσυνείδητους Χριστιανούς οι οποίοι κάνουν πράξη τον Ευαγγελικό λόγο, «Αγαπάτε αλλήλους». Φυλάξτε το στόμα σας, από λόγια περιττά, πικρόχολα, ανώφελα, ασκηθείτε στην προσευχή του Ιησού, εγκρατευθείτε και ο Κύριος θα σας περιβάλλει με το ανεκτίμητο δώρο της αγάπης Του. Οι απόψεις της ιστοσελιδας μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο την ιστοσελιδα. Οι διαχειριστές της ιστοσελιδας δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων. Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα. Με βάση τα παραπάνω με λύπη θα αναγκαζόμαστε να διαγράφουμε τα απρεπή και βλάσφημα σχόλια τα οποία δεν αρμόζουν στον χαρακτήρα και στο ήθος της σελίδας μας χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.