Παλαιό Ημερολόγιο :
16/03/2024
Νέο Ημερολόγιο :
29/03/2024
Lang1 Lang2 Lang3 Lang4 Lang4

KATHGORIES

Πανικός στη Γερμανία: Βρέθηκε τοξική ουσία σε 2εκ. self tests που προορίζονταν για μαθητές!

Πανικός στη Γερμανία: Βρέθηκε τοξική ουσία σε 2εκ. self tests που προορίζονταν για μαθητές!

Πρόκειται για αυξημένης επικινδυνότητας ουσία που, κατά περιπτώσεις, μπορεί να προκαλέσει σοβαρό ερεθισμό του δέρματος

Από: newsbreak.gr

Τοξική χημική ουσία, που εντοπίστηκε σε 2.000.000 self tests της κορεατικής εταιρίας SD Biosensor, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν σε μαθητές σχολείων του Αμβούργου δίχως μέτρα προστασίας, σήμαναν συναγερμό στη Γερμανία!

Εκτενές ρεπορτάζ για το θέμα έκανε η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Die Welt», σημειώνοντας, σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία τα self tests… πολυδιαφημίζονται ως ένα από τα εργαλεία για την επιστροφή μας στην κανονικότητα, πως στο Αμβούργο στο εξής δεν θα χρησιμοποιηθεί πλέον το ελεγκτικό μέσο της συγκεκριμένης εταιρίας, το προϊόν της οποίας λάνσαρε στην αγορά η Roche.

Πάντα σύμφωνα με το ρεπορτάζ, εντός του διαλύματος στο οποίο γίνεται η καλλιέργεια για το τεστ βρίσκεται χημική ουσία από την ομάδα των οκτυλο-/εννεϋλοφαινυλαιθοξυλικών. Μια ουσία που ταξινομείται ως πολύ υψηλής επικινδυνότητας (SVHC) στην Ευρωπαϊκή Ένωση και μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό του δέρματος, που σε ορισμένες περιπτώσεις ίσως είναι σοβαρός.

Λήψη προστατευτικών μέσων

Ως εκ τούτου, η Ευρωπαϊκή Οδηγία προβλέπει τη λήψη προστατευτικών μέσων (ειδικός ρουχισμός και γάντια) για τη διαχείριση της ουσίας, ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα. Κάτι που όμως είναι προφανώς δύσκολο, καθώς τα τεστ αυτά χρησιμοποιούνται και από ανήλικα παιδιά.

Ο Μπίργκιτ Στέβερ, σχολικός εμπειρογνώμονας του CDU, δήλωσε στην «Die Welt» πως «έχουν αναπτυχθεί με τέτοιον τρόπο τα self tests, ώστε, όταν χρησιμοποιούνται σωστά, να μην προκαλούν κίνδυνο, αν και η επαφή με το δέρμα και τα μάτια δεν συνίσταται και πρέπει να αποφεύγεται». Παρά τις καθησυχαστικές δηλώσεις πάντως των τοπικών αρμόδιων Αρχών, τα συγκεκριμένα τεστ τελικά αποσύρθηκαν.

Αγαπητοί φίλοι της σελίδας, παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και κόσμιοι στις εκφράσεις σας, με σεβασμό, κατανόηση και αξιοπρέπεια, προς τους συνανθρώπους μας, όπως αρμόζει σε λογικούς ανθρώπους, αλλά και σε ενσυνείδητους Χριστιανούς οι οποίοι κάνουν πράξη τον Ευαγγελικό λόγο, «Αγαπάτε αλλήλους». Φυλάξτε το στόμα σας, από λόγια περιττά, πικρόχολα, ανώφελα, ασκηθείτε στην προσευχή του Ιησού, εγκρατευθείτε και ο Κύριος θα σας περιβάλλει με το ανεκτίμητο δώρο της αγάπης Του. Οι απόψεις της ιστοσελιδας μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο την ιστοσελιδα. Οι διαχειριστές της ιστοσελιδας δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων. Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα. Με βάση τα παραπάνω με λύπη θα αναγκαζόμαστε να διαγράφουμε τα απρεπή και βλάσφημα σχόλια τα οποία δεν αρμόζουν στον χαρακτήρα και στο ήθος της σελίδας μας χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.