Παλαιό Ημερολόγιο :
06/04/2024
Νέο Ημερολόγιο :
19/04/2024
Lang1 Lang2 Lang3 Lang4 Lang4

KATHGORIES

Ποινικό αδίκημα στην Ιρλανδία η συμμετοχή στη Λειτουργία

Ποινικό αδίκημα στην Ιρλανδία η συμμετοχή στη Λειτουργία

Δύσκολοι καιροί για πιστούς σε ευρωπαϊκές χώρες

Μπορεί στην χώρα μας να ασχολούμαστε με τις χθεσινές αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου για μετάθεση της ώρας της Αναστάσεως, αλλά στην Ευρώπη οι πιστοί παίρνούν πιο δύσκολα!

Ο Ιρλανδός υπουργός Υγείας Stephen Donnelly υπέγραψε έναν νέο «κανονισμό» στις 16 Απριλίου, καθιστώντας ποινικό αδίκημα να παρευρίσκεται το ποίμνιο μαζικά στην Λειτουργία κατά τη διάρκεια των περιορισμών καραντίνας, σύμφωνα με το Cruxnow.

Η κυβερνητική πρωτοβουλία έχει ήδη προκαλέσει την οργή του επικεφαλής της Ιρλανδικής Διάσκεψης Επισκόπων, ο οποίος πιστεύει ότι αυτή η απόφαση είναι "πιθανή παραβίαση της θρησκευτικής ελευθερίας και των συνταγματικών δικαιωμάτων"

«Οι ακριβείς διατάξεις είναι ασαφείς και, κατά την πρώτη ανάγνωση, φαίνονται δρακόντειες, ξεπερνώντας τους περιορισμούς που έχουμε ακολουθήσει σε όλη την πανδημία μέχρι σήμερα», δήλωσε ο Καθολικός Αρχιεπίσκοπος Eamon Martin του Armagh στην Βόρεια Ιρλανδία.
Είπε ακόμη ότι οι καθολικοί επίσκοποι επιδιώκουν μια άμεση συνάντηση με μέλη της κυβέρνησης και απαιτούν "να αναστείλει αυτό το σκληρό νομοθετικό πλαίσιο".

Εν τω μεταξύ, στις 27 Απριλίου, το Ανώτατο Δικαστήριο πρόκειται να εκδικάσει μια υπόθεση που αμφισβητεί την απαγόρευση της λατρείας. Τέτοιες απαγορεύσεις έχουν ήδη κηρυχθεί παράνομες σε ορισμένες περιοχές.

 

Σλοβακία: Στην εκκλησία μόνο με αρνητικό τεστ COVID-19

 
Στις 19 Απριλίου, οι αρχές της Σλοβακίας ήραν ορισμένα περιοριστικά μέτρα που θεσπίστηκαν για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του κορονοϊού, γράφει η Sedmitsa , επικαλούμενη ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης.
 
Τα καταστήματα και πολλά άλλα ιδρύματα παρέμειναν κλειστά στη Σλοβακία για αρκετούς μήνες. Βιβλιοθήκες, πισίνες, ζωολογικοί κήποι, σαλόνια ομορφιάς, καθώς και μερικά καταστήματα έχουν ανοίξει από τις 19 Απριλίου. Τα ξενοδοχεία επιτρέπεται να φιλοξενούν επισκέπτες, αλλά με περιορισμούς και αυστηρές προφυλάξεις. Οι κάτοικοι της χώρας επιτρέπεται επίσης να ταξιδεύουν σε άλλες περιοχές. Ωστόσο, απαγορεύεται στα εστιατόρια να δέχονται και να εξυπηρετούν θαμώνες στις εγκαταστάσεις τους.

Ταυτόχρονα, οι πιστοί θα χρειαστούν ένα αρνητικό τεστ κορονοϊού για να επισκεφθουν εκκλησίες.
Κατά τη διάρκεια της πανδημίας στη Σλοβακία, εντοπίστηκαν 376 χιλιάδες κρούσματα λοίμωξης από κορονοϊό, περίπου 11,1 χιλιάδες από αυτά ήταν θανατηφόρα.

pentapostagma.gr

Αγαπητοί φίλοι της σελίδας, παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και κόσμιοι στις εκφράσεις σας, με σεβασμό, κατανόηση και αξιοπρέπεια, προς τους συνανθρώπους μας, όπως αρμόζει σε λογικούς ανθρώπους, αλλά και σε ενσυνείδητους Χριστιανούς οι οποίοι κάνουν πράξη τον Ευαγγελικό λόγο, «Αγαπάτε αλλήλους». Φυλάξτε το στόμα σας, από λόγια περιττά, πικρόχολα, ανώφελα, ασκηθείτε στην προσευχή του Ιησού, εγκρατευθείτε και ο Κύριος θα σας περιβάλλει με το ανεκτίμητο δώρο της αγάπης Του. Οι απόψεις της ιστοσελιδας μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο την ιστοσελιδα. Οι διαχειριστές της ιστοσελιδας δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων. Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα. Με βάση τα παραπάνω με λύπη θα αναγκαζόμαστε να διαγράφουμε τα απρεπή και βλάσφημα σχόλια τα οποία δεν αρμόζουν στον χαρακτήρα και στο ήθος της σελίδας μας χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.