Παλαιό Ημερολόγιο :
22/01/2026
Νέο Ημερολόγιο :
04/02/2026
Lang1 Lang2 Lang3 Lang4 Lang4

KATHGORIES

Το κλείσιμο των εκκλησιών με 9 άτομα στους Ναούς και οι…. «ψεκασμένοι»!

Το κλείσιμο των εκκλησιών με 9 άτομα στους Ναούς και οι…. «ψεκασμένοι»!

Τα πάνω – κάτω έχει φέρει η πανδημία του κορωνοϊού στην ζωή μας με τις αλλαγές στα περιοριστικά μετρά να έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας – Κλείνουν τις Εκκλησίες πριν τα Χριστούγεννα – Μέχρι 9 πιστοί στις “κόκκινες” περιοχές.

Σε καθεστώς τοπικού lockdown για 14 ημέρες μπαίνουν Θεσσαλονίκη και Σέρρες όπως γνωστοποίησε νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας. Σύμφωνα με τα νέα περιοριστικά μέτρα δεν γλυτώνουν ούτε οι εκκλησίες, αφού όπως υπογράμμισε ο κ. Πέτσας θα παραμείνουν κλειστές.
Το σχέδιο της Κυβέρνησης για τους χώρους λατρείας να προβλέπει για το επίπεδο Α’ (κίτρινο) ότι επιτρέπεται 1 άτομο ανά 10 τ.μ. και έως 50 άτομα, καθήμενοι.  Ενώ στο επίπεδο Β’ (κόκκινο), επιτρέπονται μέχρι 9 άτομα για όλες τις τελετές και λειτουργίες.
Αυτό όμως πρακτικά τι σημαίνει;
Με δύο λόγια αυτό “μεταφράζεται” ως εξής: Είτε βρίσκεσαι στον Άγιο Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη είτε σε κάποιο παρεκκλήσι που επίσης βρίσκεται σε “κόκκινο” επίπεδο τότε ο ανώτατος αριθμός πιστών ανέρχεται στους εννέα.  Δηλαδή, ισοσταθμίζεται ένας μητροπολιτικός ναός που είναι 300 – 500τ.μ με ένα εκκλησάκι των 20 τ.μ. Και που οδηγεί όλο αυτό; Μα φυσικά, στο οριζόντιο κλείσιμο των Ναών, ας μην γελιόμαστε!
Και ας μην ξεχνάμε πως ήδη στο “κόκκινο” βρίσκεται η μισή Ελλάδα. Άρα λοιπόν πρόκειται για ένα προάγγελο του τι έρχεται;
Όλα τα παραπάνω, δυστυχώς, προσβάλλουν την νοημοσύνη του ανθρώπινου είδους και ας μας πει τελικά ο κ. Μητσοτάκης ποιοι είναι οι “ψεκασμένοι” στους οποίους αναφέρθηκε κατά την διάρκεια του διαγγέλματος του προς του Ελληνες πολίτες. Δεν χρειάζονται ντροπές, εξάλλου στην Ελλάδα βρισκόμαστε, όλοι έχουν από μια ταμπέλα…
Πάντως το κλίμα που επικρατεί στα δημοσιογραφικά γραφεία, διαμορφώνει το έδαφος να μπει λουκέτο στις εκκλησίες όπως ακριβώς στην εστίαση. Οι πιέσεις που ασκούνται από μεγάλα ενημερωτικά site αλλά και από πολιτικούς παράγοντες είναι μεγάλες και είμαστε πολύ κοντά ώστε τις επόμενες ημέρες, τις επόμενες εβδομάδες ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης να ανακοινώσει και το οριστικό κλείσιμο των Ναών, σύμφωνα με πηγές του ΒΗΜΑΤΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ.
Την ίδια ώρα η Ιερά Σύνοδος φαίνεται να παρακολουθεί με αμηχανία και αγωνία τις εξελίξεις χωρίς όμως να έχει προβεί σε καμία ενέργεια.

Αγαπητοί φίλοι της σελίδας, παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και κόσμιοι στις εκφράσεις σας, με σεβασμό, κατανόηση και αξιοπρέπεια, προς τους συνανθρώπους μας, όπως αρμόζει σε λογικούς ανθρώπους, αλλά και σε ενσυνείδητους Χριστιανούς οι οποίοι κάνουν πράξη τον Ευαγγελικό λόγο, «Αγαπάτε αλλήλους». Φυλάξτε το στόμα σας, από λόγια περιττά, πικρόχολα, ανώφελα, ασκηθείτε στην προσευχή του Ιησού, εγκρατευθείτε και ο Κύριος θα σας περιβάλλει με το ανεκτίμητο δώρο της αγάπης Του. Οι απόψεις της ιστοσελιδας μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο την ιστοσελιδα. Οι διαχειριστές της ιστοσελιδας δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων. Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα. Με βάση τα παραπάνω με λύπη θα αναγκαζόμαστε να διαγράφουμε τα απρεπή και βλάσφημα σχόλια τα οποία δεν αρμόζουν στον χαρακτήρα και στο ήθος της σελίδας μας χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.