Παλαιό Ημερολόγιο :
15/03/2024
Νέο Ημερολόγιο :
28/03/2024
Lang1 Lang2 Lang3 Lang4 Lang4

KATHGORIES

Δεκάδες βουλευτές ετοίμασαν νομοσχέδιο για την έξωση της Εκκλησίας και από την Λαύρα του Ποτσάεφ.

Δεκάδες βουλευτές ετοίμασαν νομοσχέδιο για την έξωση της Εκκλησίας και από την Λαύρα του Ποτσάεφ.

Κίεβο, 4 Απριλίου 2023.

Καθώς το κράτος συνεχίζει να διώχνει τους μοναχούς από την Λαύρα των Σπηλαίων του Κιέβου, οι βουλευτές της Βερχόβνα Ράντα έχουν και πάλι στραμμένο το βλέμμα τους στην Λαύρα του Ποτσάεφ.

Οι Λαύρες είναι τα πιο αγαπημένα και σημαντικότερα ιερά προσκυνήματα σε ολόκληρη την Ουκρανία. Φυσικά, τούτη δεν είναι η πρώτη φορά όπου βουλευτές έχουν βάλει στο στόχαστρο τις Μονές. Μέσα στις πιο πρόσφατες προσπάθειες συγκαταλέγεται αυτή του Σεπτεμβρίου όπου κατατέθηκε νομοσχέδιο για την έξωση της Εκκλησίας και από τις δύο Λαύρες και την μεταφορά τους στην σχισματική «Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας».

Το κράτος άρχισε να εκδιώκει τους μοναχούς από την Λαύρα των Σπηλαίων του Κιέβου στα τέλη του περασμένου έτους με προεδρικό διάταγμα. Παρ’ ό,τι θα έπρεπε να είχαν απομακρυνθεί εντελώς μέχρι τις 29 Μαρτίου, Ουκρανοί με πίστη στον Ιησού Χριστό συρρέουν από τότε στο Μοναστήρι κατά χιλιάδες για να το προστατεύσουν από το κράτος.

Και εχθές δεκάδες βουλευτές κατέθεσαν ένα σχέδιο νόμου, «Σχετικά με την προσφυγή της Βερχόβνα Ράντα της Ουκρανίας προς το Υπουργικό Συμβούλιο για την λήξη της συμφωνίας μίσθωσης της Λαύρας της Ιεράς Κοιμήσεως – Ποτσάεφ με την Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία του Πατριαρχείου Μόσχας.»

Η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία έχει καταθέσει επανειλημμένως και τα κυβερνητικά της έγγραφα αποδεικνύουν ότι τα τελευταία 30 έτη διοικούνταν εξ ολοκλήρου από το Κίεβο, ενώ τον περασμένο Μάιο διαχωρίστηκε πλήρως από το Πατριαρχείο Μόσχας. Οι σχισματικοί, οι εθνικιστές και οι υποστηρικτές τους συνεχίζουν να συγχέουν την Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία και το Πατριαρχείο Μόσχας για να υποδαυλίσουν την θρησκευτική έχθρα και να προωθήσουν την δίωξη εκατομμυρίων Ουκρανών Ορθοδόξων Χριστιανών.

Τον Φεβρουάριο το τοπικό Επαρχιακό Συμβούλιο του Τερνόπιλ δημιούργησε μια επιτροπή για να μελετήσει τη νομιμότητα της χρήσης της Λαύρας Ποτσάεφ από την Εκκλησία. Η ομάδα παραδέχεται ανοιχτά ότι στόχος της δεν είναι να διεξαγάγει μια αμερόληπτη μελέτη, αλλά να βρει έναν λόγο για να πετάξει έξω την Εκκλησία.

Υπενθυμίζουμε ότι και οι δύο Λαύρες θεωρούνται μουσεία του κράτους, σε συνέχεια της Σοβιετικής πρακτικής.

Τον Μάρτιο το Συμβούλιο αποφάσισε να καλέσει τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Πολιτισμού να διακόψουν την μίσθωση του 2003 με την Εκκλησία, αν και αυτή ισχύει μέχρι το 2052. Αργότερα τον ίδιο μήνα η αστυνομία εμπόδισε τους πιστούς να φθάσουν στην Λαύρα και μάλιστα πέταξε γυναίκες και παιδιά έξω από τα λεωφορεία του προσκυνήματος. Στην συνέχεια οι σχισματικοί δημιούργησαν την δική τους «Λαύρα Ποτσάεφ» στα χαρτιά, όπως είχαν κάνει πέρυσι με την δική τους «Λαύρα Σπηλαίων του Κιέβου».

ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ

Αγαπητοί φίλοι της σελίδας, παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και κόσμιοι στις εκφράσεις σας, με σεβασμό, κατανόηση και αξιοπρέπεια, προς τους συνανθρώπους μας, όπως αρμόζει σε λογικούς ανθρώπους, αλλά και σε ενσυνείδητους Χριστιανούς οι οποίοι κάνουν πράξη τον Ευαγγελικό λόγο, «Αγαπάτε αλλήλους». Φυλάξτε το στόμα σας, από λόγια περιττά, πικρόχολα, ανώφελα, ασκηθείτε στην προσευχή του Ιησού, εγκρατευθείτε και ο Κύριος θα σας περιβάλλει με το ανεκτίμητο δώρο της αγάπης Του. Οι απόψεις της ιστοσελιδας μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο την ιστοσελιδα. Οι διαχειριστές της ιστοσελιδας δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων. Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα. Με βάση τα παραπάνω με λύπη θα αναγκαζόμαστε να διαγράφουμε τα απρεπή και βλάσφημα σχόλια τα οποία δεν αρμόζουν στον χαρακτήρα και στο ήθος της σελίδας μας χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.