Παλαιό Ημερολόγιο :
13/04/2024
Νέο Ημερολόγιο :
26/04/2024
Lang1 Lang2 Lang3 Lang4 Lang4

KATHGORIES

Βιομετρική αναγνώριση νεογνών και μικρών παιδιών για εμβολιασμούς και υγειονομική περίθαλψη

Βιομετρικό φακέλωμα με το που θα γεννιέται ένα παιδί, υπόσχεται νέα μελέτη στο όνομα της “αειφόρου ανάπτυξης του ΟΗΕ”!

Συγκεκριμένα η μελέτη αναφέρει:

Παρόλο που έχει ευρέως ζητηθεί η καθολική βιομετρία και υπάρχουν πολλές επικυρωμένες τεχνολογίες για την αναγνώριση των ενηλίκων, αυτές οι τεχνολογίες ήταν αναποτελεσματικές στα νεογέννητα και τα μικρά παιδιά.

Η παρούσα εργασία περιγράφει την ανάπτυξη και την κλινική δοκιμή ενός συστήματος λήψης δακτυλικών αποτυπωμάτων για τη διαμήκη βιομετρική αναγνώριση νεογνών και μικρών παιδιών για την υποστήριξη του εμβολιασμού και της κλινικής παρακολούθησης. Το αναγνωστικό αποτελείται από ένα υψηλό μονόχρωμο σύστημα απεικόνισης ανάλυσης με εργονομικό βιομηχανικό σχεδιασμό για άνετη στήριξη και ευθυγράμμιση των δακτύλων του βρέφους για απεικόνιση χωρίς πλάκα. Αυτή η προσέγγιση απεικόνισης χωρίς πλάκα, που ονομάζεται επίσης απεικόνιση ελεύθερου χώρου, μειώνει την παραμόρφωση των δακτυλικών αποτυπωμάτων και διασφαλίζει μια πιο συνεπή τοποθέτηση των δακτύλων.

Αυτό το σύστημα δοκιμάστηκε σε μια πτέρυγα νεογνών και μια κλινική ανοσοποίησης σε ένα αστικό νοσοκομείο στην Μπάχα της Καλιφόρνια του Μεξικού, από το 2017 έως το 2019. Σχεδόν 500 παιδιά εγγράφηκαν και παρακολουθήθηκαν για έως και 24 μήνες.

Οι ερευνητές σημειώνουν ότι «Το πρωτόκολλο εγγραφής και η συχνότητα ενημέρωσης θα αυξηθούν για τα βρέφη σε σύγκριση με τους ενήλικες. Ωστόσο, αυτά τα δεδομένα υποδηλώνουν ότι μια τεχνική απεικόνισης ελεύθερου χώρου υψηλής ανάλυσης μπορεί να καλύψει το τελικό κενό για τα καθολικά βιομετρικά στοιχεία σε όλους τους πληθυσμούς που απαιτούνται από τον Στόχο Αειφόρου Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών 16.9.

Ποιος είναι ο “αειφόρος” στόχος 16.9 του Οργανισμού Ηνωμένων Εγκληματιών, γνωστός ως ΟΗΕ;

16.9 έως το 2030 παρέχει νομική ταυτότητα για όλους, συμπεριλαμβανομένων των δωρεάν εγγραφών γεννήσεων

Προτεινόμενοι δείκτες

92. Ποσοστό παιδιών κάτω των 5 ετών των οποίων η γέννηση έχει καταχωρηθεί σε δημόσια αρχή

Σε πολλές αναπτυσσόμενες χώρες, οι γεννήσεις σημαντικού ποσοστού παιδιών είναι μη καταγεγραμμένες. Η καταγραφή των γεννήσεων είναι σημαντική για τη διασφάλιση της εκπλήρωσης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η δωρεάν εγγραφή γεννήσεων είναι το βασικό σημείο εκκίνησης για την αναγνώριση και προστασία του δικαιώματος κάθε ατόμου στην ταυτότητα και ύπαρξη.

Η αποτυχία καταγραφής γεννήσεων είτε λόγω ανεπαρκών διοικητικών συστημάτων, διακρίσεων ή απομόνωσης είναι βασική αιτία κοινωνικού αποκλεισμού. Διασφαλίζοντας την καταγραφή όλων των γεννήσεων, οι χώρες θα αυξήσουν τις ευκαιρίες του πληθυσμού τους για πρόσβαση σε υπηρεσίες και ευκαιρίες και την ικανότητά τους να παρακολουθούν στατιστικά στοιχεία υγείας (ποσοστά βρεφικής θνησιμότητας, εμβολιαστική κάλυψη κ.λπ.).

Ο κύριος στόχος Στόχος ισχύει για:

Στόχος 16. Προώθηση ειρηνικών και χωρίς αποκλεισμούς κοινωνίες για βιώσιμη ανάπτυξη, παροχή πρόσβασης στη δικαιοσύνη για όλους και οικοδόμηση αποτελεσματικών, υπεύθυνων και χωρίς αποκλεισμούς θεσμών σε όλα τα επίπεδα

Φακελώστε τα μωρά παντού, για να γλυτώσουν από την εμπορία, την κακοποίηση, τη βία κ.λπ – μόνο ο ΟΗΕ και ο Γκέιτς να έχουν αυτό το δικαίωμα!

Αγαπητοί φίλοι της σελίδας, παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και κόσμιοι στις εκφράσεις σας, με σεβασμό, κατανόηση και αξιοπρέπεια, προς τους συνανθρώπους μας, όπως αρμόζει σε λογικούς ανθρώπους, αλλά και σε ενσυνείδητους Χριστιανούς οι οποίοι κάνουν πράξη τον Ευαγγελικό λόγο, «Αγαπάτε αλλήλους». Φυλάξτε το στόμα σας, από λόγια περιττά, πικρόχολα, ανώφελα, ασκηθείτε στην προσευχή του Ιησού, εγκρατευθείτε και ο Κύριος θα σας περιβάλλει με το ανεκτίμητο δώρο της αγάπης Του. Οι απόψεις της ιστοσελιδας μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο την ιστοσελιδα. Οι διαχειριστές της ιστοσελιδας δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων. Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα. Με βάση τα παραπάνω με λύπη θα αναγκαζόμαστε να διαγράφουμε τα απρεπή και βλάσφημα σχόλια τα οποία δεν αρμόζουν στον χαρακτήρα και στο ήθος της σελίδας μας χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.