Παλαιό Ημερολόγιο :
14/04/2024
Νέο Ημερολόγιο :
27/04/2024
Lang1 Lang2 Lang3 Lang4 Lang4

KATHGORIES

«Να αναπαραχθείς ή να μην αναπαραχθείς;»: Νέα υστερία με υπερπληθυσμό προτείνει να σταματήσουμε να γεννάμε

«Να αναπαραχθείς ή να μην αναπαραχθείς;»: Νέα υστερία με υπερπληθυσμό προτείνει να σταματήσουμε να γεννάμε

νέα χρονιά μας μπήκε με come back της γνωστής υστερίας και ψευδοεπιστήμης ότι είμαστε πολλοί στον πλανήτη και τον καταστρέφουμε αφού δεν μπορεί να μας θρέψει – Είμαστε “μη βιώσιμοι”!

Πρωτοχρονιάτικα, εμφανίστηκε στην “60 Minutes” του αμερικάνικου καναλιού CBS ο 90χρονος πλέον αποτυχημένος “προφήτης” καταστροφολόγος και συγγραφέας του βιβλίου “Η πληθυσμιακή βόμβα”Paul Ehrlich, ο οποίος από το 1968 είχε προβλέψει λανθασμένα ότι σε μια δεκαετία δεν θα έχουμε να φάμε. Συγκεκριμένα, το 1968, ο βιολόγος του Stanford, Paul Ehrlich, προειδοποιούσε ότι η ανεξέλεγκτη αύξηση του πληθυσμού θα οδηγήσει σε μαζική πείνα στη δεκαετία του ’70.

Τελικά όχι μόνο δεν πεινάσαμε, αλλά ακολούθησε μια περίοδος σχετικής ευμάρειας πριν ξεσπάσει η οικονομική κρίση στις αρχές του 21ου αιώνα. Εκτός αυτού, μερικές δεκαετίες μετά, τα ίδια τα γεγονότα και δεδομένα αποκάλυψαν ότι όλα τα σχέδια της παγκόσμιας ελίτ για μείωση πληθυσμού -με τον ένα ή άλλο τρόπο- είχαν αποδώσει, σύμφωνα με τεκμηριωμένο δημοσίευμα του Bloomberg: Η βόμβα υπερπληθυσμού… “εξουδετερώθηκε”!, αποδεικνύοντας ότι οι προβλέψεις του ήταν κι εδώ εσφαλμένες. Υπάρχει δραματική μείωση γονιμότητας παγκοσμίως, ακόμα και σε χώρες του πλανήτη που γνωρίζαμε ότι γεννούν πολλά παιδιά.

Στην Πρωτοχρονιάτικη εκπομπή ο δημοσιογράφος Scott Pelley μίλησε με τον Ehrlich για το θέμα της βιωσιμότητας, καθώς ο Ehrlich επανέλαβε τους ισχυρισμούς του ότι η ανθρωπότητα δεν είναι πλέον βιώσιμη ως είδος, λόγω του ολοένα και πιο μεγάλου πληθυσμού μας.

Scott Pelley: Όταν κυκλοφόρησε το “The Population Bomb”, σας περιέγραψαν ως συναγερμό.
Paul Ehrlich: Ανησύχησα. Είμαι ακόμα ανήσυχος. Όλοι οι συνάδελφοί μου ανησυχούν.

«Ο ρυθμός εξαφάνισης [του πλανήτη] είναι εξαιρετικά υψηλός τώρα και αυξάνεται συνεχώς», είπε ο Ehrlich. «Η ανθρωπότητα δεν είναι βιώσιμη. Για να διατηρήσουμε τον τρόπο ζωής μας (ο δικός σας και ο δικός μου, βασικά) για ολόκληρο τον πλανήτη, θα χρειαστείτε άλλες πέντε Γαίες. Δεν είναι ξεκάθαρο από πού θα έρθουν».

Ο αρχισυντάκτης του Pluribus, Jeryl Bier, έγραψε στο Twitter, «ακόμα και το “Ehrlich” έγραψε λάθος…” “Είναι αυτό το υλικό αρχείου από τη δεκαετία του ’70 ή ο Ehrlich είναι ακόμα γύρω;  Είναι το CBS πραγματικά τόσο ηλίθιο;;” Παρατήρησε ο πρόεδρος της Αμερικανικής Δέσμευσης Phil Kerpen.

Ο ανώτερος αναλυτής του Club for Growth, Andrew Follett, έγραψε: “Ο “βιολόγος” Paul Erlich ήταν σταθερά λάθος για κάθε πρόβλεψη που έχει κάνει ποτέ… Και όμως τα μέσα ενημέρωσης τον έχουν συνέχεια…”

«Ο 90 χρονών και ακόμα τρελός (το 60 Minutes έγραψε λάθος το επώνυμό του, φυσικά, η συνήθης προσοχή τους στη λεπτομέρεια). Ο Ehrlich είπε ότι η ανθρωπότητα θα τελειώσει τη δεκαετία του 1970. Δεν τελειώσαμε. Δεν θα τελειώσουμε σύντομα, είτε», έγραψε στο Twitter ο αρθρογράφος του Washington Examiner, Nathan Wurtzel.

«Όταν ένας 90χρονος άντρας σου λέει ότι υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι, επιτρέπεται να ρωτήσεις γιατί εξακολουθεί να υπάρχει ο ίδιος», αστειεύτηκε ο συγγραφέας του Substack, Jim Treacher.

Ο Έρλιχ συνέχισε να θρηνεί για την έλλειψη πολιτικής δράσης για την αντιμετώπιση της κρίσης της εξαφάνισης, που ξεκίνησε στις ΗΠΑ Χριστουγεννιάτικα απολύοντας όλους τους ιερείς και ιέρειες της Κλιματικής Αλλαγής και υπερπληθυσμού.

Στις αρχές του περασμένου Δεκέμβρη, οι ΝΥΤ δημοσίευσαν άρθρο με τίτλο: «Να αναπαραχθείς ή να μην αναπαραχθείς;» με υποτιθέμενα ζευγάρια που ανησυχούν για την κλιματική αλλαγή και προβληματίζονται αν πρέπει να κάνουν παιδάκια.

Τέτοιες ιστορίες προϋπήρχαν του COVID με έναν τίτλο του 2017 από το NBC News αναφέροντας «την επιστήμη» για να προτείνει ότι είναι ανήθικο να κάνεις παιδιά και ότι κάθε παιδί είναι ένα μαύρο σημάδι στο «προσωπικό βιβλίο άνθρακα» των γονιών σε ένα άρθρο με τίτλο «Η Επιστήμη αποδεικνύει ότι τα παιδιά είναι κακά για τη γη. Η ηθική προτείνει να σταματήσουμε να τα έχουμε».

Θέλει η παγκόσμια ελίτ να κρύψει την μισανθρωπία της, αλλά η χαρά δεν την αφήνει…

Αγαπητοί φίλοι της σελίδας, παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και κόσμιοι στις εκφράσεις σας, με σεβασμό, κατανόηση και αξιοπρέπεια, προς τους συνανθρώπους μας, όπως αρμόζει σε λογικούς ανθρώπους, αλλά και σε ενσυνείδητους Χριστιανούς οι οποίοι κάνουν πράξη τον Ευαγγελικό λόγο, «Αγαπάτε αλλήλους». Φυλάξτε το στόμα σας, από λόγια περιττά, πικρόχολα, ανώφελα, ασκηθείτε στην προσευχή του Ιησού, εγκρατευθείτε και ο Κύριος θα σας περιβάλλει με το ανεκτίμητο δώρο της αγάπης Του. Οι απόψεις της ιστοσελιδας μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο την ιστοσελιδα. Οι διαχειριστές της ιστοσελιδας δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων. Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα. Με βάση τα παραπάνω με λύπη θα αναγκαζόμαστε να διαγράφουμε τα απρεπή και βλάσφημα σχόλια τα οποία δεν αρμόζουν στον χαρακτήρα και στο ήθος της σελίδας μας χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.