Παλαιό Ημερολόγιο :
16/03/2024
Νέο Ημερολόγιο :
29/03/2024
Lang1 Lang2 Lang3 Lang4 Lang4

KATHGORIES

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ...! Κοινοποιήστε και υπογράψτε το παραπάνω ψήφισμα....σας παρακαλω δυναμωστε την φωνη μας..

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ...!
Κοινοποιήστε και υπογράψτε το παραπάνω ψήφισμα....σας παρακαλω δυναμωστε την φωνη μας...


https://secure.avaaz.org/community_petitions/el/upourgeio_free_esphigmenou

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ, ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ 118 ΜΟΝΑΧΩΝ ΤΗΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ΕΝΤΟΣ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ...ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ, ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ, ΤΡΟΦΙΜΩΝ, ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΚΑΙ ΕΝ ΓΕΝΕΙ ΑΓΑΘΩΝ...ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΤΟΥΣ...
Διαμαρτυρία για τον άδικο αποκλεισμό της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου
Η ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών καθώς και η απρόσκοπτη πρόσβασή τους σε είδη πρώτης ανάγκης, αποτελούν παγκόσμιες θεμελιώδεις ανθρωπιστικές αξίες και προστατεύονται από διεθνείς συμβάσεις. Κι όμως στην χώρα μας, την κοιτίδα της Δημοκρατίας και μάλιστα στο Άγιον Όρος, στο Περιβόλι της Παναγίας, οι ανωτέρω αξίες επιδεικτικά παραβιάζονται.
Την στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση αναγνωρίζει ανθρωπιστικά δικαιώματα ακόμα και σε λαθρομετανάστες, διαπιστώνεται ότι τα ίδια δικαιώματα αποστερούνται και δεν αναγνωρίζονται σε Έλληνες πολίτες, και μάλιστα σε ορθόδοξους αγιορείτες μοναχούς, την στιγμή μάλιστα που η κυβέρνηση διέρχεται το τελευταίο έτος πριν την κήρυξη εθνικών εκλογών.
Στην Ευρώπη του 21ου αιώνα, πώς είναι δυνατόν πολίτες της να αντιμετωπίζονται αντιδημοκρατικά - και ακόμα χειρότερα ρατσιστικά - λόγω των θρησκευτικών τους πεποιθήσεων; Ας μην λησμονούμε, ότι στο παρελθόν η χώρα μας έχει καταδικαστεί από το δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Στρασβούργο, για το συγκεκριμένο θέμα.
Διαμαρτύρομαι λοιπόν, για τα αντισυνταγματικά και αντιδημοκρατικά μέτρα τα οποία η παρούσα κυβέρνηση έχει ενεργοποιήσει, εναντίον των γνησίων Εσφιγμενιτών Μοναχών και απαιτώ από κάθε αρμόδιο πολιτικό φορέα να επιδείξει τον στοιχειώδη δημοκρατικό σεβασμό προς τους Εσφιγμενίτες μοναχούς. Ζητώ να αρθούν άμεσα οι επαίσχυντες αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις, οι οποίες παραπέμπουν όχι σε δημοκρατικά και χριστιανικά καθεστώτα, αλλά σε απολυταρχικά και ισλαμικά, όπου οι πολίτες διώκονται και θανατώνονται για τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις, να απομακρυνθούν όσοι έχουν καταπατήσει τον ελαιώνα των γνησίων εσφιγμενιτών μοναχών (είτε κοσμικοί εργάτες, είτε μέλη της νέας ψευδοαδελφότητος) και να επιτραπεί στους Εσφιγμενίτες μοναχούς να απολαμβάνουν τα αυτονόητα κατοχυρωμένα συνταγματικά τους δικαιώματα, όπως όλοι ανεξαιρέτως οι Έλληνες πολίτες.
Η παρούσα διαμαρτυρία θα κυκλοφορήσει και στο εξωτερικό.

Αγαπητοί φίλοι της σελίδας, παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και κόσμιοι στις εκφράσεις σας, με σεβασμό, κατανόηση και αξιοπρέπεια, προς τους συνανθρώπους μας, όπως αρμόζει σε λογικούς ανθρώπους, αλλά και σε ενσυνείδητους Χριστιανούς οι οποίοι κάνουν πράξη τον Ευαγγελικό λόγο, «Αγαπάτε αλλήλους». Φυλάξτε το στόμα σας, από λόγια περιττά, πικρόχολα, ανώφελα, ασκηθείτε στην προσευχή του Ιησού, εγκρατευθείτε και ο Κύριος θα σας περιβάλλει με το ανεκτίμητο δώρο της αγάπης Του. Οι απόψεις της ιστοσελιδας μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο την ιστοσελιδα. Οι διαχειριστές της ιστοσελιδας δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων. Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα. Με βάση τα παραπάνω με λύπη θα αναγκαζόμαστε να διαγράφουμε τα απρεπή και βλάσφημα σχόλια τα οποία δεν αρμόζουν στον χαρακτήρα και στο ήθος της σελίδας μας χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.