Παλαιό Ημερολόγιο :
20/11/2021
Νέο Ημερολόγιο :
03/12/2021
Lang1 Lang2 Lang3 Lang4 Lang4

KATHGORIES

Σκάνδαλο πριν τα Χριστούγεννα: Πανεπιστήμιο στις ΗΠΑ απεικονίζει τον Τζορτζ Φλόιντ ως... Ιησού

Σκάνδαλο πριν τα Χριστούγεννα: Πανεπιστήμιο στις ΗΠΑ απεικονίζει τον Τζορτζ Φλόιντ ως... Ιησού | Pentapostagma

Επικρίνεται η απόφαση ενός Καθολικού πανεπιστημίου να απεικονίσει τον Αφροαμερικανό Τζορτζ Φλόιντ ως Ιησού

Ο Blayne Clegg, που σπουδάζει στο Καθολικό Πανεπιστήμιο της Αμερικής, σοκαρίστηκε όταν είδε τον πίνακα να κρέμεται έξω από το παρεκκλήσι του πανεπιστημίου πριν από μερικές εβδομάδες.

Ο σημερινός πίνακας, το «Mama» της Kelly Latimore, παραπέμπει στο γλυπτό του Michelangelo «La Pieta» που απεικονίζει την Παναγία και τον Ιησού.

Στο έργο του Latimore, ωστόσο, η Παναγία έχει γίνει Αφρικανή και κρατά τον George Floyd, έναν Αφροαμερικανό που σκοτώθηκε ύστερα από αστυνομική επέμβαση στη Μινεάπολη τον Μάιο του 2020.

Ο Blayne Clegg λέει στο Fox News ότι ο πίνακας εκφράζει μια «αιρετική, βλάσφημη ειδωλολατρία».

-Ασπάζεστε την ξεδιάντροπη αριστερή πολιτική, συνεχίζει.

Σημειώνει ότι οι αντιδράσεις των μαθητών ήταν συντριπτικά αρνητικές.

Το Καθολικό Πανεπιστήμιο της Αμερικής απαντά στην κριτική δηλώνοντας πως «βλέπει» ότι ο πίνακας αντιπροσωπεύει τον Ιησού και όχι τον Τζορτζ Φλόιντ.

Αγαπητοί φίλοι της σελίδας, παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και κόσμιοι στις εκφράσεις σας, με σεβασμό, κατανόηση και αξιοπρέπεια, προς τους συνανθρώπους μας, όπως αρμόζει σε λογικούς ανθρώπους, αλλά και σε ενσυνείδητους Χριστιανούς οι οποίοι κάνουν πράξη τον Ευαγγελικό λόγο, «Αγαπάτε αλλήλους». Φυλάξτε το στόμα σας, από λόγια περιττά, πικρόχολα, ανώφελα, ασκηθείτε στην προσευχή του Ιησού, εγκρατευθείτε και ο Κύριος θα σας περιβάλλει με το ανεκτίμητο δώρο της αγάπης Του. Οι απόψεις της ιστοσελιδας μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο την ιστοσελιδα. Οι διαχειριστές της ιστοσελιδας δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων. Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα. Με βάση τα παραπάνω με λύπη θα αναγκαζόμαστε να διαγράφουμε τα απρεπή και βλάσφημα σχόλια τα οποία δεν αρμόζουν στον χαρακτήρα και στο ήθος της σελίδας μας χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.