Παλαιό Ημερολόγιο :
12/04/2024
Νέο Ημερολόγιο :
25/04/2024
Lang1 Lang2 Lang3 Lang4 Lang4

KATHGORIES

Eισαγγελέας στη Μονή Εσφιγμένου. Καταγγελία για μοναχούς ότι «υπάρχουν φανατικοί κατά των εμβολίων»

Eισαγγελέας στη Μονή Εσφιγμένου

Eισαγγελέας στη Μονή Εσφιγμένου. Καταγγελία για μοναχούς ότι «υπάρχουν φανατικοί κατά των εμβολίων»

Εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσαν δηλώσεις του αρχιμανδρίτη Βαρθολομαίου, καθηγούμενου της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου του Αγίου Όρους, περί αντιεμβολιαστών ρασοφόρων του Άθω που αρνούνται να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού και επιπλέον επηρεάζουν με την ακραία ρητορική τους πιστούς που έχουν υπό την πνευματική τους σκέπη για να μην το κάνουν.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έδωσε εντολή να διενεργηθεί προκαταρκτική έρευνα στο πλαίσιο της οποίας θα κληθεί ο καθηγούμενος (της νέας, νόμιμης αδελφότητας Εσφιγμένου) να καταθέσει, κατονομάζοντας αυτούς στους οποίους αναφέρεται, ώστε να διαπιστωθεί εάν τελούν το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων.

ADVERTISING

Μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ, ο αρχιμανδρίτης ζήτησε την παρέμβαση της Δικαιοσύνης, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «όταν μυρίζει θάνατος γύρω μας, όχι μόνο στο Αγιο Όρος αλλά και σε όλο τον κόσμο, δεν μπορεί κανείς να κωφεύει». Ο ίδιος ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι ένα καθαρά ιατρικό θέμα έχει μετατραπεί σε πνευματικό, καταγγέλλοντας ότι «συνειδητά κάποιοι καλόγεροι λένε ψέματα, χρησιμοποιώντας το όνομα του Αγιορείτη ή ακόμη και του Εσφιγμενίτου…».

Ειδικότερα, ο αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, διερωτήθηκε: «Γιατί, εμείς οι μοναχοί είμαστε υπεράνω των νόμων; Μπορούμε ανεξέλεγκτοι να κινούμαστε και να κάνουμε ό,τι θέλουμε;», λέγοντας πως «όταν μυρίζει θάνατος γύρω μας, όχι μόνο στο Άγιο Όρος αλλά και σε όλο τον κόσμο, δεν μπορεί κανείς να κωφεύει»

Μόνο το 40% από τους καλόγερους της μοναστικής πολιτείας έχει εμβολιαστεί.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, τις τελευταίες 10 ημέρες έχουν χάσει τη ζωή τους στο Άγιο Όρος δυο μοναχοί και άλλοι πέντε νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, ενώ μόνο το 40% από τους καλόγερους της μοναστικής πολιτείας έχει εμβολιαστεί.

«Έχουν μεγάλη ευθύνη που επηρεάζουν κόσμο να μην εμβολιάζονται. Να ενεργοποιηθεί η Δικαιοσύνη, να γίνει έρευνα από εισαγγελέα. Δεν είναι πολιτικό το θέμα άσχετα αν κάποιοι προσπαθούν να το πολιτικοποιήσουν, είναι καθαρά ιατρικό, το οποίο μας αφορά όλους, δεν αφορά μόνο μια μερίδα του πληθυσμού. Πεθαίνουν όλοι οι άνθρωποι από την πανδημία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ζητάμε Δικαιοσύνη και κάθαρση. Το ζητάμε και το φωνάζουμε χρόνια. Συνειδητά ψεύδονται και το γνωρίζουν. Τώρα βρήκαν αντικείμενο την πανδημία. Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι, οι φανατικοί, σε κάθε φάση της ιστορίας βρίσκουν αντικείμενο. Για παράδειγμα, θυμάμαι στο παρελθόν με τον ΑΜΚΑ και έκαναν ολόκληρα συλλαλητήρια να μην πάρουμε αυτό τον αριθμό», επεσήμανε ο κ. Βαρθολομαίας, λέγοντας ότι το κάνουν γιατί θέλουν να αποκτήσουν ακροατήριο. «Έχουν υπαρξιακό πρόβλημα, είναι κυριευμένοι από άκρατο εγωϊσμό, θέλουν “αυτοί να είναι”. Να έχουν έναν ηγέτη και από εκεί και πέρα να επιβάλλουν την άποψή τους με τη βία». Ο ίδιος αποκάλυψε πως «έχουμε συζητήσει επανειλημμένως με τη διοίκηση του Αγίου Όρους, το θέμα της εμπλοκής της Δικαιοσύνης».

Το Άγιον Όρος δέχθηκε ισχυρό πλήγμα από την Covid-19 καθώς είναι αρκετές δεκάδες οι μοναχοί που νόσησαν από την έναρξη της πανδημίας και κάποιοι εξ αυτών κατέληξαν εξαιτίας επιπλοκών της νόσου.

Αγαπητοί φίλοι της σελίδας, παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και κόσμιοι στις εκφράσεις σας, με σεβασμό, κατανόηση και αξιοπρέπεια, προς τους συνανθρώπους μας, όπως αρμόζει σε λογικούς ανθρώπους, αλλά και σε ενσυνείδητους Χριστιανούς οι οποίοι κάνουν πράξη τον Ευαγγελικό λόγο, «Αγαπάτε αλλήλους». Φυλάξτε το στόμα σας, από λόγια περιττά, πικρόχολα, ανώφελα, ασκηθείτε στην προσευχή του Ιησού, εγκρατευθείτε και ο Κύριος θα σας περιβάλλει με το ανεκτίμητο δώρο της αγάπης Του. Οι απόψεις της ιστοσελιδας μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο την ιστοσελιδα. Οι διαχειριστές της ιστοσελιδας δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων. Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα. Με βάση τα παραπάνω με λύπη θα αναγκαζόμαστε να διαγράφουμε τα απρεπή και βλάσφημα σχόλια τα οποία δεν αρμόζουν στον χαρακτήρα και στο ήθος της σελίδας μας χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.