Παλαιό Ημερολόγιο :
12/04/2024
Νέο Ημερολόγιο :
25/04/2024
Lang1 Lang2 Lang3 Lang4 Lang4

KATHGORIES

Αναγνώριση προσώπου: Η Μόσχα την καθιερώνει πρώτη για πληρωμή στο μετρό

Αναγνώριση προσώπου: Η Μόσχα την καθιερώνει πρώτη για πληρωμή στο μετρό

Το εκτεταμένο δίκτυο του μετρό της Μόσχας εγκαινίασε σήμερα για το επιβατικό κοινό, ένα καθαρά Οργουελικό σύστημα πληρωμής κομίστρου που χρησιμοποιεί τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου σε περισσότερους από 240 σταθμούς του, μια πρωτοβουλία που οι αρχές δήλωσαν με καμάρι ότι είναι η πρώτη του είδους της στον κόσμο.

Η Μόσχα, μια πόλη με πληθυσμό 12,7 εκατομμυρίων κατοίκων, διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα συστήματα βιντεοεπιτήρησης στον κόσμο. Έχει χρησιμοποιήσει την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου για την επιβολή της καραντίνας για την αντιμετώπιση της COVID-19, ενώ διαδηλωτές που συμμετείχαν σε πολιτικές συγκεντρώσεις έχουν επίσης δηλώσει ότι η αστυνομία την έχει χρησιμοποιήσει για προληπτικές συλλήψεις και κρατήσεις.

Τώρα οι αρχές δίνουν την δυνατότητα σε όσους χρησιμοποιούν το μετρό να κάνουν χρήση της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου για να πληρώνουν το εισιτήριό τους, μέσω ενός συστήματος που ονομάζεται «Face Pay» και είναι εγκατεστημένο σε περιστρεφόμενο μηχανισμό (τουρνικέ) που είναι εξοπλισμένος με κάμερες.

«Η Μόσχα είναι η πρώτη πόλη στον κόσμο όπου αυτό το σύστημα λειτουργεί σε τέτοια κλίμακα», δήλωσε ο Μαξίμ Λιξούτοφ, επικεφαλής της διεύθυνσης μεταφορών της ρωσικής πρωτεύουσας.

«Για να μπουν στο μετρό, οι επιβάτες δεν θα χρειαστούν κάρτα ή smartphone – απλά θα κοιτάζουν την κάμερα», δήλωσε ο Λιξούτοφ.

«Δεν θα χρειαστεί να αγγίξετε το smartphone σας ή οποιαδήποτε άλλη επιφάνεια», πρόσθεσε, αναφερόμενος τάχα στις αυξανόμενες ανησυχίες για την εξάπλωση του κορωνοϊού στην πρωτεύουσα της Ρωσίας, που έχει αυξημένο αριθμό ημερήσιων κρουσμάτων και θανάτων, χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού και χαλαρή επιβολή κανόνων για τη χρήση μάσκας.

Ο Λιξούτοφ ανέφερε ότι η χρήση του «Face Pay» είναι προαιρετική (προς το παρόν) και πως οι άλλοι τρόποι πληρωμής παραμένουν σε χρήση.

Οι αρχές στη ρωσική πρωτεύουσα έχουν ήδη εφαρμόσει ευρέως την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου σε ολόκληρη την πρωτεύουσα, με ένα δίκτυο σχεδόν 200.000 καμερών παρακολούθησης που χρησιμοποιούνται για τον εντοπισμό υπόπτων για εγκληματική ενέργεια.

Η διεύθυνση μεταφορών της πόλης δήλωσε ότι τα δεδομένα των επιβατών θα κρυπτογραφούνται με ασφάλεια. Ωστόσο, ομάδες που ασχολούνται με την προστασία των ψηφιακών δικαιωμάτων, ισχυρίζονται ότι το σύστημα θα μπορούσε να υπονομεύσει την ιδιωτικότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Οι ακτιβιστές εξέφρασαν φόβους ότι οι αρχές θα χρησιμοποιήσουν τις κάμερες αναγνώρισης προσώπου ως εργαλείο παρακολούθησης.

Η συζήτηση αναζωπυρώθηκε αυτήν την εβδομάδα, αφού η ρωσική καθημερινή Kommersant ανέφερε ότι οι φωτογραφίες των χρηστών που ανεβαίνουν σε έναν ιστότοπο που παρέχει δημόσιες υπηρεσίες για τους κατοίκους της Μόσχας θα κοινοποιούνται αυτόματα στις αρχές επιβολής του νόμου.

Το γραφείο του δημάρχου Μόσχας διέψευσε την αναφορά, αλλά το Κρεμλίνο είπε ότι οι αξιωματικοί ασφαλείας έχουν ήδη νόμιμη πρόσβαση στα ιδιωτικά δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στους ιστότοπους δημοσίων υπηρεσιών της Ρωσίας.

Μην τα θέλετε όλα... δικά σας!

Αγαπητοί φίλοι της σελίδας, παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και κόσμιοι στις εκφράσεις σας, με σεβασμό, κατανόηση και αξιοπρέπεια, προς τους συνανθρώπους μας, όπως αρμόζει σε λογικούς ανθρώπους, αλλά και σε ενσυνείδητους Χριστιανούς οι οποίοι κάνουν πράξη τον Ευαγγελικό λόγο, «Αγαπάτε αλλήλους». Φυλάξτε το στόμα σας, από λόγια περιττά, πικρόχολα, ανώφελα, ασκηθείτε στην προσευχή του Ιησού, εγκρατευθείτε και ο Κύριος θα σας περιβάλλει με το ανεκτίμητο δώρο της αγάπης Του. Οι απόψεις της ιστοσελιδας μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο την ιστοσελιδα. Οι διαχειριστές της ιστοσελιδας δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων. Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα. Με βάση τα παραπάνω με λύπη θα αναγκαζόμαστε να διαγράφουμε τα απρεπή και βλάσφημα σχόλια τα οποία δεν αρμόζουν στον χαρακτήρα και στο ήθος της σελίδας μας χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.