Παλαιό Ημερολόγιο :
16/03/2024
Νέο Ημερολόγιο :
29/03/2024
Lang1 Lang2 Lang3 Lang4 Lang4

KATHGORIES

Έτσι «φυλάνε Θερμοπύλες» οι Φαναριώτες

Έτσι «φυλάνε Θερμοπύλες» οι Φαναριώτες



“Για την Ιστορία: Ο Εφιάλτης του Ευρυδήμου, ποτέ δεν υπήρξε φρουρός στις Θερμοπύλες!”

Γράφει ο Μέτοικος 

Προς τι ο κλαυθμός και ο τριγμός των οδόντων;
Τι το κακό έκανε ο Τούρκος πατριώτης Ελπιδοφόρος Λαμπρινιάδης, που επαγγέλλεται την προσοδοφόρα εργασία του αρχιπαπά στην Ορθόδοξη Ελληνική Ομογένεια της Αμερικής;
Γιατί να μην πάει στα πανηγύρια, για το «σπίτι της μητέρας πατρίδας» Τουρκίας;Μα πως; Διατείνονται οι διαρρηγνύοντες τα ιμάτιά τους, για το τάχα «αθέλητο» ατόπημα του Ελπιδοφόρου. 
Είναι ο αρχιπαπάς της Ελληνικής Ομογένειας στην Αμερική. 
Ε! Και! 
Ας πρόσεχαν οι ομογενείς, όταν τους τον φύτευαν οι Τούρκοι.
 
Μα είναι ο αρχιπαπάς της Ορθόδοξης Εκκλησίας στη Νέα Ήπειρο! Και τι μ’ αυτό;
 
Για τον Ελπιδοφόρο Λαμπρινιάδη, η Ορθόδοξη πίστη, είναι ένας από τους χίλιους δρόμους που οδηγούν στον θεό.
Γιατί οι φωνές; Προς τι οι διαμαρτυρίες ;
Ο Ελπιδοφόρος Λαμπρινιάδης είναι εξέχον μέλος της φαναριώτικης κοινότητας, με ευρυδημοτικές αντιλήψεις.
Είναι στέλεχος της φράξιας, που διαίρεσε την Ορθόδοξη Εκκλησία και, γνωρίζει καλά τα καλλίδρομα μονοπάτια, που θα φέρουν τους Πέρσες και τη διχόνοια στην ελληνορθόδοξη κοινότητα της Αμερικής.
Λοιπόν, τι το διαφορετικό και επιλήψιμο έκανε απ’ όλα αυτά που, έως τώρα, έχει πράξει ο γέροντάς του π. Βαρθολομαίος, που ευλόγησε τα όπλα του Αλλάχ εναντίον αθώων παιδιών;
Δεν είναι ο Φαναριώτης π. Βαρθολομαίος, που έγραφε στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι, «όπως υπαγορεύει η παράδοση της Εκκλησίας μας [στο Φανάρι], προσευχόμαστε πάντα για το [τουρκικό] κράτος, την υγεία των ηγετών μας [μεταξύ των οποίων και ο αρχηγός των Γκρίζων Λύκων Devlet Bahçeli] την ευημερία και ευτυχία του [τούρκικου] λαού μας…»;
Τι, έξω από την «παράδοση» της φαναριώτικης εκκλησίας, έκανε ο οικουμενιστής Ελπιδοφόρος Λαμπρινιάδης στα εγκαίνια ενός όντως μεγάλου έργου, που τον κάνει περήφανο ως Τούρκο;
Βεβαίως, ο αρχιπαπάς της Αμερικής Ελπιδοφόρος Λαμπρινιάδης είναι μεν Τούρκος πολίτης, αλλά ρίχνοντας στάχτη στα μάτια, υποστηρίζει, δικαιολογώντας τη συμμετοχή του στα τουρκικά πανηγύρια, ότι είναι «Έλληνας της Κωνσταντινούπολης», ανήκει δηλαδή σε αυτήν την περίεργη ράτσα των Φαναριωτών, που ο π. Βαρθολομαίος ονομάζει πάντα Ρωμιούς και ποτέ Έλληνες.
Με απίστευτο θράσος, ο Ελπιδοφόρος Λαμπρινιάδης που στεκόταν περήφανος κάτω απ’ την τουρκική σημαία συντροφιά με τον Ερντογάν και τον Τατάρ, τολμά και δηλώνει πως: «Είμαστε όλοι ενωμένοι στην υπεράσπιση των εθνικών μας συμφερόντων, ο καθένας με τον τρόπο του και με το ρόλο του»! Προσβάλει την ιστορία των Φαναριωτών ο Λαμπρινιάδης, με την περιορισμένη σκέψη και το ανύπαρκτο πολιτικό του αισθητήριο, αν νομίζει ότι «είναι προσήλωση στην υπεράσπιση των εθνικών συμφέρονταν», το να κόβει μαζί με τον Ερντογάν και τον Τατάρ  την κορδέλα των εγκαινίων του «σπιτιού της μητέρας πατρίδας».
Ασφαλώς, στα εγκαίνια του κέντρου της τουρκικής προπαγάνδας στην Αμερική, είδαμε «τον τρόπο» που ο Λαμπρινιάδης υπερασπίζεται τα εθνικά συμφέροντα των Ελλήνων. Ο «ρόλος του» σε αυτή την υπεράσπιση είναι το πρόβλημα.
Οι δικαιολογίες των Ελληνοαμερικανών συνεργατών του Ελπιδοφόρου Λαμπρινιάδη είναι αυτόχρημα γελοίες. Εάν γνώριζε, δήλωσαν, ότι στην εκδήλωση θα ήταν ο Ερσίν Τατάρ δεν θα πήγαινε! Δηλαδή, ο Λαμπρινιάδης θα πήγαινε χωρίς κανέναν ενδοιασμό στα τούρκικα πανηγύρια, συντροφιά με τον Ερντογάν και την κουστωδία του;
Και στην τελική, πατριώτες, γιατί έπρεπε να πάει στον Πέρση Ερντογάν;
Και άντε καλά, επειδή είναι Φαναριώτης, πήγε στο τούρκικο πανηγύρι με τις ευλογίες του π. Βαρθολομαίου. Αφού, όμως, πήγε και είδε τον τουρκοκύπριο Τατάρ, γιατί αποφάσισε να κόψει μαζί του την κορδέλα των εγκαινίων του «σπιτιού της μητέρας πατρίδας»;
Προσάπτουν στον Ελπιδοφόρο Λαμπρινιάδη που, αν ήταν στοιχειωδώς έξυπνος, θα παρίστατο ενσυνείδητα μεν στα εγκαίνια του σπιτιού της πατρίδας του δεν θα έκοβε όμως την κορδέλα των εγκαινίων, την πράξη της προδοσίας!
Αυτή η κατηγορία της προδοσίας, πρέπει να έχει ως αποδέκτες την ηγεσία της Ελληνικής Ομογένειας στην Αμερική, που ανέχθηκε να τους φυτέψει ο π. Βαρθολομαίος έναν Τούρκο ως αρχιπαπά, και ακόμα δεν έχουν ζητήσει την παραίτησή του.
Η κατηγορία της προδοσίας πρέπει να έχει αποδέκτες το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, που ακόμα δεν ξεσηκώθηκε για να στείλει στον αγύριστο τον Ελπιδοφόρο Λαμπρινιάδη και, πρέπει, η κατηγορία της εθνικής προδοσίας να απευθυνθεί και στους Έλληνες πολιτικούς που τον ανέχονται και, δεν τον χαρακτήρισαν ως persona non grata σε κάθε γωνιά του κόσμου που ζουν Έλληνες.
«Είμαστε εδώ να φυλάμε Θερμοπύλες», δήλωσε ο γέροντας του Ελπιδοφόρου Λαμπρινιάδη, π. Βαρθολομαίος Αρχοντώνης λησμονώντας, βεβαίως, ότι τα στενά των Θερμοπυλών τα φύλαξαν και τα φυλάσσουν Έλληνες.
Για την Ιστορία: Ο Εφιάλτης του Ευρυδήμου, ποτέ δεν υπήρξε φρουρός στις Θερμοπύλες!

Αγαπητοί φίλοι της σελίδας, παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και κόσμιοι στις εκφράσεις σας, με σεβασμό, κατανόηση και αξιοπρέπεια, προς τους συνανθρώπους μας, όπως αρμόζει σε λογικούς ανθρώπους, αλλά και σε ενσυνείδητους Χριστιανούς οι οποίοι κάνουν πράξη τον Ευαγγελικό λόγο, «Αγαπάτε αλλήλους». Φυλάξτε το στόμα σας, από λόγια περιττά, πικρόχολα, ανώφελα, ασκηθείτε στην προσευχή του Ιησού, εγκρατευθείτε και ο Κύριος θα σας περιβάλλει με το ανεκτίμητο δώρο της αγάπης Του. Οι απόψεις της ιστοσελιδας μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο την ιστοσελιδα. Οι διαχειριστές της ιστοσελιδας δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων. Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα. Με βάση τα παραπάνω με λύπη θα αναγκαζόμαστε να διαγράφουμε τα απρεπή και βλάσφημα σχόλια τα οποία δεν αρμόζουν στον χαρακτήρα και στο ήθος της σελίδας μας χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.