Παλαιό Ημερολόγιο :
13/04/2024
Νέο Ημερολόγιο :
26/04/2024
Lang1 Lang2 Lang3 Lang4 Lang4

KATHGORIES

Κέικ λεμόνι

Κέικ λεμόνι

Μία από τις πολλές παραλλαγές του γνωστού σε όλους κέικ, είναι η ιδανική συντροφιά του πρωινού μας ροφήματος ή καφέ και όχι μόνο…

Μερίδες:για ένα ταψάκι 20x20 εκ. ή 1 παραλληλόγραμμη φόρμα για κέικ
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:50'

Υλικά
255γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
200γρ. αλεύρι μαλακό
4 αβγά
75γρ. βούτυρο 82%
110ml κρέμα γάλακτος 35%
3 1/2γρ. μπέικιν πάουντερ
λίγο αλάτι (στη μύτη ενός κουτ. γλυκού)
ξύσμα από 1 1/2 λεμόνι


Διαδικασία
Σε ένα σκεύος λιώνετε το βούτυρο. Σε ένα άλλο δοχείο βάζετε τη ζάχαρη με τα αβγά και τα χτυπάτε με μίξερ χειρός ή σύρμα να αφρατέψουν. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζετε το χτύπημα για λίγο ακόμα.

Στη συνέχεια, ρίχνετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το ξύσμα λεμόνι και το αλάτι και ανακατεύετε δυνατά μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο και λείο μίγμα.

Τέλος, προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύετε και μεταφέρετε το μείγμα στο ταψάκι που έχετε προηγουμένως βουτυρώσει και αλευρώσει ή καλύψει με χαρτί ψησίματος. Ψήνετε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 40-45 λεπτά (ανάλογα το φούρνο).


Tips
Στα 40 λεπτά, μπορείτε να μπήξετε ένα μαχαιράκι στο κέικ, για να δείτε αν χρειάζεται περισσότερο ψήσιμο. Αν το μαχαιράκι βγάζοντάς το είναι στεγνό, τότε το γλυκό σας είναι έτοιμο. Αν όχι, αφήστε το στο φούρνο λίγο ακόμα. Μην κάνετε νωρίτερα όμως τη δοκιμή γιατί το κέικ σας θα ξεφουσκώσει.


Καλό είναι να αφήσετε το μίγμα να ξεκουραστεί στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα πριν το ψήσετε.

Αγαπητοί φίλοι της σελίδας, παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και κόσμιοι στις εκφράσεις σας, με σεβασμό, κατανόηση και αξιοπρέπεια, προς τους συνανθρώπους μας, όπως αρμόζει σε λογικούς ανθρώπους, αλλά και σε ενσυνείδητους Χριστιανούς οι οποίοι κάνουν πράξη τον Ευαγγελικό λόγο, «Αγαπάτε αλλήλους». Φυλάξτε το στόμα σας, από λόγια περιττά, πικρόχολα, ανώφελα, ασκηθείτε στην προσευχή του Ιησού, εγκρατευθείτε και ο Κύριος θα σας περιβάλλει με το ανεκτίμητο δώρο της αγάπης Του. Οι απόψεις της ιστοσελιδας μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο την ιστοσελιδα. Οι διαχειριστές της ιστοσελιδας δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων. Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα. Με βάση τα παραπάνω με λύπη θα αναγκαζόμαστε να διαγράφουμε τα απρεπή και βλάσφημα σχόλια τα οποία δεν αρμόζουν στον χαρακτήρα και στο ήθος της σελίδας μας χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.